Els pebrots pertanyen a la família de les solanàcies. Aquesta verdura és rica en minerals com el potassi, el magnesi i el zinc i conté moltes vitamines A, B i C. Només 25 grams de pebrots, verds o vermells, cobreixen el requeriment diari de vitamina C.
Les valuoses substàncies vegetals secundàries dels pebrots tenen a més un efecte antiinflamatori, efecte antioxidant i antisèptic. Els pebrots també contenen molta fibra, cosa que és molt bona per a la digestió.
Colors i diferents tipus de pebrot
El color dels pebrots canvia a mesura que maduren, de groc a verd, i de taronja a vermell. Els pebrots més madurs contenen fins a un sis per cent de sucre i, per tant, tenen un sabor especialment dolç.
Els pebrots grocs i taronges són més suaus de pair, i els pebrots verds són una mica més àcids. Però independentment del grau de maduresa, els pebrots cuinats solen tolerar-se millor que els crus.
A més del seu color, hi ha diverses varietats de pebrots amb què pots preparar receptes exquisides, des del pebrot verd o vermell convencional, fins al de piquillo, de padró o el pebrot xoricer.
Receptes que tenen pebrot com aliment principal
Originaris de Mèxic, Amèrica Central i Amèrica del Sud, els pebrots ara es cultiven a tot el món. Picant o dolços acoloreixen els nostres plats de totes les cultures.
Els pebrots grocs, verds o vermells estan presents en moltes receptes. A continuació, et deixem indicacions per cuinar uns pebrots farcits d'arròs picat per a entrant, i una lasanya de pebrots com a plat principal.
Lasanya de pebrot
La lasanya és un excel·lent menjar per oferir als teus convidats a qualsevol reunió. Has de provar aquesta recepta que segur que t’encantarà.
-12 pebrots vermells, grocs i verds.
-1 cullerada d´oli d´oliva.
-2 alls.
-1 cullerada d'orenga seca.
-400 g de tomàquets madurs.
-1 rajolí de suc de llimona.
-Sal.
-200 g de ricotta.
-200 g de formatge feta.
-Formatge parmesà ratllat.
Per preparar la lasanya comença per rentar els pebrots i tallar-los per la meitat.
Col·loca'ls a continuació, amb la pell cap amunt, en una safata per enfornar, i cuina a 200ºC fins que la pell comenci a posar-se fosca. Treu la safata del forn en aquell moment, i tapa-ho amb un drap de cuina humit per deixar refredar i poder retirar la pell.
Ara has de pelar l'all i picar a làmines fines. Afegeix els tomàquets juntament amb l'orenga i assaona generosament amb suc de llimona, sucre, sal i pebre.
Esmicola el formatge feta i barreja-ho lleugerament amb la ricotta ben escorreguda.
Cobreix el fons d'una safata de forn amb pasta de lasanya. Estén una mica de barreja de formatge a sobre i cobreix amb els pebrots. Aboca la salsa de tomàquet a sobre i cobreix amb una altra capa de pasta. Continua fins que tots els ingredients estiguin a capes.
Acaba la darrera capa amb salsa de tomàquet i enforna-ho durant uns 40 minuts. No oblidis servir la lasanya de pebrots empolvorada amb el formatge parmesà ratllat.
Pebrots farcits d'arròs
Aquesta recepta pot servir-se com a entrant, encara que també és vàlida per a un menjar complet i equilibrat. Pots substituir la carn per altres verdures, tofu o carn vegetal per aconseguir una recepta vegetariana.
-200 g d'arròs de gra llarg.
-1 culleradeta d'oli de gira-sol.
-1 escalunya o ceba petita.
-1 gra d'all.
-50 g d'olives negres sense pinyol.
-20 g de panses.
-4 pebrots vermells.
-1 ou.
-300 g de carn mòlta.
-4 tiges de julivert.
-Sal i pebre.
Per començar, cuina l'arròs amb aigua amb sal. Mentrestant, unteu una cassola amb oli, peleu i piqueu la escalunya o ceba i l'all finament. Pica també les olives i les panses a trossos una mica més grans.
Barreja tots els ingredients picats i l'ou amb la carn picada. Toca rentar el julivert, picar i barrejar amb l'arròs. Assaona-ho tot amb sal i pebre, i renta i talla els pebrots per la meitat.
Ara has d'emplenar les meitats de pebrot amb la barreja de carn picada. Col·loca’ls en una safata de forn, aboca una mica d'aigua al fons, i fica-la al forn preescalfat a 180 ° C durant uns 35 minuts.
Serveix immediatament per prendre aquest reconfortant plat calent. Tot i que també pots consumir-los en fred. Acompanya'ls amb la teva amanida preferida, o una guarnició de patates fregides.
Propietats del pebrot vermell
Com és ben sabut, certs aliments tenen efectes específics que ajuden a cremar calories. I un dels aliments cremagreixos més notoris és el pebrot vermell.
El pebrot vermell conté nombroses vitamines. És particularment ric en vitamines A, C i B6. Però també conté minerals com el magnesi, el calci i el ferro. Això fa que el pebrot vermell sigui una espècia particularment saludable.
A més, conté quantitats importants de capsaïcina, que és una substància natural, incolora, inodora i insípida que ajuda efectivament amb la pèrdua de pes.
Això té tot el sentit per la sensació de cremor que crea a les membranes mucoses a mesura que els aliments picants desprenen la seva calor i estimulen el cos, cosa que ajuda a cremar calories, i augmentar la crema de greix.
Propietats curatives del pebrot
El pebrot es coneix com a espècia i condiment, però també s'usa amb èxit en medicina i cosmetologia.
A més de la rica composició química, s'utilitza principalment per les propietats de la capsaïcina, i la capacitat d'estimular les terminacions nervioses, assegurant així el flux de sang a l'òrgan o lloc malalt, i iniciant el procés de curació.
El pebrot vermell ajuda al creixement dels cabells?
Amb cabell debilitat, trencadís, líquid i brillant, també té sentit recórrer al pebrot vermell per al seu creixement i bona aparença.
Què hi ha en aquest vegetal que actua sobre els fol·licles pilosos i ajuda realment al creixement del cabell? En primer lloc, la seva composició química inclou els alcaloides capsaïcina i havicina, que aporten una nota de sabor picant i cremant que assegura un augment de la microcirculació sanguínia a la superfície de la pell.
Exerceix així una influència beneficiosa sobre l'epidermis cuir cabellut, i penetra amb els seus olis essencials i grassos, vitamines A, C (és 3,5 vegades més que la llimona), grup B, carotenoides, calci, fòsfor i ferro.
El vegetal també és ric en sofre, que es diu el “mineral de la bellesa”, gràcies al qual el cabell es torna brillant i suau.