Receptes de peix

Salmó al forn

Salmó al forn

Hi ha moltes formes de preparar salmó. Avui et portem aquesta recepta de salmó amb verdures a forn. Aquest menjar t'aportarà molt omega-3 i molts nutrients. A què esperes per provar-la?

Ingredients

  • 1kg de salmó
  • 4 patates
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 1 carbassó
  • 1 porro
  • 2 pebrots vermells
  • Vi blanc o suc de llimona
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

Com fer salmó al forn

  1. Comencem pelant i tallant els vegetals. La ceba i el porro els tallem en juliana.
  2. Les pastanagues i el carbassó els tallem a rodanxes. Les patates les tallem també a rodanxes no molt fines.
  3. Finalment tallem els pebrots vermells en tires.
  4. Abans de continuar i per estalviar temps a la cuina escalfem a 200ºC.
Veure la recepta completa

Bacallà a la llauna

Bacallà a la llauna

Prepara aquesta deliciosa recepta de bacallà a la llauna amb mongetes i sorprèn els teus convidats. Es molt senzilla de cuinar i els resultats son al·lucinants. Es lleparan els dits!

Ingredients

  • 4 filets de bacallà
  • 500 grams de mongeta
  • 3 grans d’all
  • Farina de blat
  • 1 got de vi blanc
  • Pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva
  • Julivert
  • Sal

Com fer bacallà a la llauna

  1. El primer pas es dessalar el bacallà si l’hem adquirit sense dessalar. En un recipient en aigua deixem els 4 filets de bacallà que utilitzarem per la recepta i el deixem reposar durant 48 hores. Es important anar canviant l’aigua cada 8 hores aproximadament.
  2. El següent pas es deixar en remull (la nit abans) les mongetes sinó les hem comprat cuites.
  3. Un cop tenim el bacallà dessalat i les mongetes ja porten una nit en remull, escorrim i coem les mongetes a foc lent durant 45 minuts.
  4. Mentre es coent les mongetes arrebossem els lloms de bacallà amb la farina de blat.
Veure la recepta completa

Suquet de peix

Suquet de peix

Aprèn pas a pas a cuinar aquesta recepta tradicional catalana, el suquet de peix i marisc. Sorprèn els teus amics i a la família amb aquest deliciós plat!

Ingredients

  • 200 grams de musclos
  • 1 calamar
  • 2 talls de lluç
  • 2 talls de rap
  • 8 gambes
  • 1 litre de caldo de peix o d’aigua
  • 4 escamarlans
  • 2 pebrots verds
  • 2 pebrots vermell
  • 1 ceba gran
  • 250 de cloïsses
  • 2 patates mitjanes
  • 4 grans d’all
  • 4 tomàquets ben madurs
  • Fulles de julivert
  • Palets de pa
  • Ametlles torrades
  • Oli d’oliva
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre
  • Sal

Com fer suquet de peix

  1. Comencem tallant les diferents verdures. Obrim els pebrots vermells i verds, els hi passem un aigua per dins i traiem les llavors. Tallem a trossets petits.
  2. Piquem l’all i tallem la ceba en juliana. Pelem i rallem els tomàquets madurs i reservem.
  3. Pelem i tallem les patates a trossos mitjans o en rodanxes. Guardem els trossos per utilitzar-los més tard.
  4. Rentem els trossos de rap i lluç. Tallem els calamars en daus.
Veure la recepta completa

Bacallà amb samfaina

Bacallà amb samfaina

T’ensenyem a preparar pas a pas aquesta recepta tradicional de bacallà amb samfaina. Només necessites unes verdures, bacallà i seguir les nostres instruccions i elaboraràs un plat exquisit.

Ingredients

  • 8 peces de bacallà dessalat
  • 2 cebes
  • 1 albergínia
  • 2 carbassons
  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot vermell
  • 6 tomàquets madurs
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer bacallà amb samfaina

  1. Per preparar la samfaina pelem les cebes i les piquem a trossets petits.
  2. Seguidament agafem els pebrots verds i vermells, els obrim, passem un aigua per dins i retirem les llavors que hi ha a l’interior. Tallem a trossets petits i reservem.
  3. Rentem els carbassons i l’albergínia i els tallem en daus el mes petits possibles.
  4. Agafem els tomàquets, els tallem per la meitat i els ratllem en un bol. Guardem el bol amb el tomàquet ratllat.
Veure la recepta completa

Llobarro al forn

Llobarro al forn

Estàs buscant una recepta fàcil de peix al forn? Aprèn a preparar un exquisit plat de llobarro al forn. T’expliquem tots els ingredients i el pas a pas.

Ingredients

  • 2 llobarros de tamany mig
  • 3 patates grans o 4 mitjanes
  • 1 ceba tendra
  • 1 tomàquet (opcional)
  • 1 got de vi blanc
  • 2 fulles de llorer
  • 2 grans d’all
  • Pebre
  • Sal
  • Oli d’oliva

Com fer llobarro al forn

  1. Una part important d’aquest plat es escullir uns lobarros ben frescos. Assegura’t d’agafar llobaros sencers sense budells ni escames. Si es posible comprova que no tingui talls per evitar que s'assequi molt durant la cocció del peix.
  2. Comencem tallant les patates a rodanxes no molt gruixudes (menys d’1 cm) per evitar que quedin crues per dins. Tallem també les cebes tendres a tires o en aros (com més t’agradi). En aquest punt posem el forn a escalfar a una temperatura d’uns 200 ºC aproximadament.
  3. Si decideixes afegir tomàquets a la recepta de llobarro al forn rentals i talla’ls a trossets petits. Si no vols ficar-ne et pots saltar aquest pas.
  4. Agafem una safata apta per forn i afegim una mica d’oli. Es recomanable esparcir-lo per tota la safata emprant un pinzell o amb una mica de paper de cuina.
Veure la recepta completa

Lluç al forn

Lluç al forn

Vols aprender a preparar una sencilla recepta de lluç al forn? Si és així, no et pots perdre la nostra recepta on t’explicarem pas a pas com pots preparar-lo.

Ingredients

  • 4 rodanxes de lluç
  • 1 ceba gran o 2 mitjanes
  • 1 gotet de vi blanc
  • Sal
  • Pebre
  • Pebre vermell
  • Oli d’oliva

Com fer lluç al forn

  1. El primer pas és escollir un bon lluç. Demanem al peixater que ens renti el peix i tregui les escames i els budells. Podem comprar-lo sencer i fer el procediment nosaltres a casa. Pero és més recomanable que ho faci un profesional.
  2. Un cop tenim el peix ben net tallem les cebes en aros i les patates en rodanxes d’un centímetre més o menys. Escalfem el forn a 180 ºC
  3. En una safata apta per forn afegim una rajolí d’oli d’oliva i cobrim la safata amb la ceba com si fos un llit. Afegim la ceba al forn durant uns 5 minuts per a que comenci a cuinar-se ja que el temps de cocció no es el mateix pels diferents ingredients que utilitzarem a la recepta de lluç al forn.
  4. Un cop passat aquest temps, traiem la safata del forn i afegim les patates tallades juntament amb el gotet de vi blanc. Salpebrem amb (pebre normal i vermell) les patates i tornem a ficar la safata a fornejar durant uns 30 minuts a 180 ºC. El temps és aproximat. Es recomanable anar comprovant l’estat de les patates punxant-les. Les traiem quan estiguin pràcticament cuinada.
Veure la recepta completa

Bunyols de bacallà

Bunyols de bacallà

Vols aprendre a preparar els millors bunyols de bacallà? T’expliquem detalladament tots els passos que has de seguir i els ingredients que necesites.

Ingredients

  • 400 grams de bacallà dessalat
  • 2 cebes tendres
  • 200 grams de farina de blat
  • 250-300 mil·lilitres d’aigua natural
  • 150 grams de mantega
  • 3 ous
  • 1 culleradeta de llevat Royal
  • Julivert al gust
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer bunyols de bacallà

  1. El primer pas per cuinar els bunyols de bacallà es dessalar el peix. El deixem en remull unes 48 hores aproximadament i cada 6-5 hores canvien l’aigua. Un cop passat aquest temps l’esmicolem a trossets ben petits i reservem dins de la nevera fins que ens fiquem a fer la recepta.
  2. Agafem un bol i tamisem la farina per evitar la formació de grumolls. Afegim la culleradeta de llevat Royal. Remenem els ingredients i guardem.
  3. Agafem les cebes tendres, les pelem, les netegem una miqueta i la piquem a trossets ben petits.
  4. En una paella afegim una mica d’oli d’oliva i deixem calentar. Un cop estigui calent afegim la ceba i deixem uns 3 minuts a foc mitjà fins que quedi transparent. En aquest punt fiquem els trossos de bacallà esmicolat i deixem cuinar a foc alt durant aproximadament un minut. És important remenar durant aquest temps per evitar que el bacallà s’enganxi a la paella.
Veure la recepta completa

Calamars amb ceba

Calamars amb ceba

Vols aprendre a preparar uns exquisits calamars amb ceba i vi blanc? Entra i descobreix com preparar aquest plat tradicional. Pas a pas i tots els ingredients.

Ingredients

  • 800 grams de calamars nets
  • 2 cebes grans
  • 1 pebrot vermell
  • 3 dents d’all
  • 1 got de vi blanc
  • 4 fulles de llorer
  • Pebre vermell dolç
  • Sal
  • Oli d’oliva

Com fer calamars amb ceba

  1. El primer pas es netejar bé els calamars. Podem demanar que ens ho facin a la peixateria o també podem fer-ho nosaltres. Passem un aigua i separem el els tentacles del cos. Traiem el cap de les parts del tentacles i el cos li donem la volta com si fos un mitjó. Mirem que no quedin restes d’exoesquelet, pasem abundant aigua freda i reservem.
  2. Un cop els calamars estiguin ben nets podem preparar les verdures. Tallem la ceba en juliana i piquem els alls a trossos petits. Rentem el pebrot, l’obrim i li passem també aigua per dins per eliminar les llavors. Tallem el pebrot a tires.
  3. En una cassola afegim abundant oli i deixem escalfar. Mentre s’escalfa afegim les fulles de llorer i un cop estigui l’oli calent agreguem la ceba, l’all i el pebrot vermell.
  4. Deixem cuinar durant uns 5-10 minuts a foc mitjà. Un cop les verdures es comencin a cuinar afegim també els trossos de calamars. Remenem per integrar bé tots els ingredients.
Veure la recepta completa

Turbot al forn amb patates, la recepta de peix blanc que no et pots perdre

Turbot al forn amb patates, la recepta de peix blanc que no et pots perdre

T’ensenyem a cuinar el millor turbot al forn de patates del món. És una recepta saludable de peix blanc perfecta per un sopar lleuger. A més és molt fàcil!

Ingredients

  • 1 peça de turbot de 2 kilograms
  • 3 patates grans o 4 mitjanes
  • 1 ceba gran
  • 1 got de vi blanc
  • 2 dents d’all
  • Julivert fresc
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer turbot al forn amb patates, la recepta de peix blanc que no et pots perdre

  1. El primer pas és cuinar una mica la ceba i les patates ja que són hortalisses que tarden molt a fer-se. Pelem la ceba i la tallem en juliana. Rentem les patates, les pelem i les tallem a rodanxes d’entre 1-2 cm aproximadament. Jo prefereixo que els talls siguin finets però això va a gustos.
  2. Agafem una paella, fiquem un rajolí d’oli i deixem escalfar a foc mig. Un cop estigui l’oli calent afegim la ceba i les patates prèviament tallades, removem tot una mica i deixem cuinar uns minuts fins que la ceba comenci a estar transparent.
  3. Agafem la safata de forn on farem el turbot i posem les patates i la ceba ben escampades, fent un llit on anirà el peix.
  4. Rentem bé el turbot per eliminar tot tipus de restes i el posem sobre el llit de ceba i patata que acabem de fer. Afegim una mica de sal per sobre i un raig d’oli d’oliva. Precalentem el forn a 180 ºC per dalt i per baix.
Veure la recepta completa

Bacallà al forn amb patates i ceba, recepta tradicional dels pobles costaners

Bacallà al forn amb patates i ceba, recepta tradicional dels pobles costaners

El bacallà és un dels peixos que més m’agraden. Es poden fer moltíssimes receptes amb ell. Avui t’ensenyaré a preparar bacallà al forn pas a pas.

Ingredients

  • 4 lloms de bacallà
  • 4 patates mitjanes
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 got de vi blanc
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer bacallà al forn amb patates i ceba, recepta tradicional dels pobles costaners

  1. Pelem les cebes i les tallem en juliana. Pelem les patates i fem rodanxes de 1 cm de grosor aproximadament.
  2. En una paella fiquem una mica d’oli i l’escalfem a foc mig durant 1 minut. Afegim la ceba i la patata prèviament tallada i cuinem durant uns minuts fins que la ceba estigui una mica transparent i la patata una mica feta (no les farem del tot ja que s’acabaran de fer al forn)
  3. En una safata apta per forn escampem les patates i la ceba fent un llit on ficarem el bacallà. Posem el forn a precalentar a 180 ºC per dalt i per baix.
  4. Afegim els lloms de bacallà (la pell del peix cara abaix) sobre el llit que acabem de fer. Posem sal per sobre, un rajolí d’oli d’oliva, pebre negre i posem el got de vi blanc.
Veure la recepta completa

Pop a la gallega, la recepta tradicional de Galícia que no et pots perdre

Pop a la gallega, la recepta tradicional de Galícia que no et pots perdre

Avui t’ensenyem a preparar una recepta típica de Galícia: el pop a la gallega amb patates. T’ensenyem el pas a pas i tots els trucs que necessites.

Ingredients

  • 1 pop d’uns 2 quilograms
  • 6 patates grans
  • Pebre vermell
  • Sal gruixuda
  • Oli d’oliva verge extra

Com fer pop a la gallega, la recepta tradicional de galícia que no et pots perdre

  1. El primer pas és estovar el pop. Aquesta animal marí conté moltes fibres musculars i la seva carn acostuma a ser bastant dura. Per aquesta raó, antiguament la gent li feia cops al pop contra una fusta per trencar les fibres. Actualment recomanem congelar el pop ja que tindrà el mateix resultat. Si el compres congelat et pots saltar aquest pas.
  2. Si el tens congelat, és important treure’l del congelador 24 hores abans i deixar-lo algun recipient profund (dins la nevera) ja que anirà traient aigua poc a poc durant el procés de descongelació.
  3. El següent dia, quan anem a preparar el pop a la gallega, el traiem de la nevera i li passem aigua freda per eliminar qualsevol brutícia que pugui tenir.
  4. En una cassola gran fiquem aigua gairebé fins a dalt i posem a foc alt per fer bullir l’aigua.
Veure la recepta completa

Orada al forn amb patates, la recepta de peix blanc que t’encantarà

Orada al forn amb patates, la recepta de peix blanc que t’encantarà

Vols aprendre a cuinar orada al forn amb patates? Entra i descobreix la nostra recepta única d’orada al forn amb patates i verdures. T’expliquem el pas a pas.

Ingredients

  • 2 orades grans
  • 4 patates de tamany mitjà
  • 2 cebes de tamany mig
  • 2 grans d’all
  • 2 tomàquets (opcional)
  • 1 got de vi blanc
  • Julivert fresc
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer orada al forn amb patates, la recepta de peix blanc que t’encantarà

  1. Rentem, pelem i tallem en rodanxes les patates que emprarem per preparar la orada al forn. És important que tinguin 1-2 cm de gruix aproximadament. Reservem.
  2. Agafem una paella, fiquem un rajolí d’oli d’oliva i deixem escalfar. Un cop l’oli estigui calent afegim les patates i deixem cuinar. Les cuinarem poca estona ja que no volem que es facin del tot ja que s’acabaran de fer dins del forn amb la resta d’aliments.
  3. Un cop comencin les patates a daurar-se, les traiem de l’oli amb una espumadera i reservem en un plat amb paper absorbent.
  4. Tallem la ceba en estil brunoise i l’all a trossets ben petits (el piquem). Els afegim dins de l’oli on hem cuinat la ceba.
Veure la recepta completa

Sopa de peix, la tradicional recepta de mar que mai et decepcionarà

Sopa de peix, la tradicional recepta de mar que mai et decepcionarà

Vols aprendre a preparar una deliciosa sopa de peix? T’ensenyem pas a pas a preparar aquest plat per entrar en calor els dias més freds de l’any.

Ingredients

  • 16 llagostins
  • 600 grams de diferents tipus de peix (rap, lluç, bacallà…)
  • 250 grams de cloïsses
  • 1 api
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva

Com fer sopa de peix, la tradicional recepta de mar que mai et decepcionarà

  1. El primer pas és deixar les cloïsses en repòs en una cassola amb aigua freda.
  2. Mentrestant anirem pelant i tallant els vegetals. Rentem el porro i l’api i el tallem en trossos petits. Reservem.
  3. Tallems la ceba a bruinose i piquem els 2 grans d’all a trossets ben petits.
  4. Pelem els llagostins sobre una cassola per guardar el suc que treguin i donar més sabor a la nostra sopa de peix. Reservem l'exosquelet dels llagostins.
Veure la recepta completa

Bacallà a la muselina d’all, la recepta de peix gratinat que no et pots perdre

Bacallà a la muselina d’all, la recepta de peix gratinat que no et pots perdre

Descobreix com preparar una deliciosa recepta de bacallà gratinat al forn a la muselina d’all. Aprèn el pas a pas i com sorprendre els teus convidats.

Ingredients

  • 2 lloms o filets de bacallà
  • 2 dents d’all
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba gran
  • Farina de blat
  • Tomàquet fregit
  • Farigola
  • 2 ous
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer bacallà a la muselina d’all, la recepta de peix gratinat que no et pots perdre

  1. Escalivem el pebrot vermell i el tallem a trossets.
  2. Tallem la ceba a la Brunoise. Escalfem oli en una paella i afegim la ceba. Deixem cuinar fins que la ceba quedi transparent.
  3. Aboquem el tomàquet fregit amb la ceba i deixem cuinar uns 5 minuts a foc mig.
  4. Incorporem els trossos de pebrot escalivat, salpimentem i opcionalment afegim una mica de farigola i deixem cuinar 5-6 minuts fins aconseguir mesclar tots els sabors.
Veure la recepta completa

Rap al forn amb patates i ceba, descobreix la millor recepta per un sopar lleuger i saludable

Rap al forn amb patates i ceba, descobreix la millor recepta per un sopar lleuger i saludable

Si busques una opció de sopar saludable i plena de sabor, el rap al forn amb patates i ceba és la solució perfecta. És molt senzilla de preparar!

Ingredients

  • 4 filets de rap
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets mitjans
  • 2 patates mitjanes
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Herbes aromàtiques (opcional)

Com fer rap al forn amb patates i ceba, descobreix la millor recepta per un sopar lleuger i saludable

  1. El primer que farem es preescalfar el forn a uns 180-200 graus. D’aquesta forma, quan acabem de preparar el menjar, ja estarà llest per cuinar el rap.
  2. Pel·lem i tallem les patates en rodanxes fines. Posem les rodanxes de patata en una safata pel forn i les condimentem amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre al gust. Posem la safata al forn i deixem coure les patates durant uns 15-20 minuts.
  3. Mentre es couen les patates, pelem i piquem la ceba. També pelem i tallem els tomàquets en trossets petits.
  4. En una paella, escalfem una mica d'oli d'oliva i sofregim la ceba fins que comenci a estar transparent. Afegim els trossos de tomàquet i deixem coure durant uns 5-10 minuts fins que els tomàquets quedin desfets.
Veure la recepta completa

Fumet de peix casolà

Fumet de peix casolà

Aprèn a preparar un deliciós fumet de peix casolà, base essencial per a molts plats catalans com arròs caldós, sopa de peix o suquets.

Ingredients

  • 500 g d'espines i caps de peix de roca (com ara escórpora, rap, araña)
  • 200 g de marisc (pot ser cloïsses, musclos o gambes)
  • 1 ceba gran
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 branqueta d'api
  • 1 got de vi blanc
  • 2 litres d'aigua
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Com fer fumet de peix casolà

  1. Primer, preparem els ingredients: netegem les espines i els caps de peix, rentem el marisc i reservem. Piquem la ceba, el porro, la pastanaga i l'api.
  2. En una cassola gran, posem un raig d'oli d'oliva i sofregim la ceba, el porro, la pastanaga i l'api a foc mig durant uns 5 minuts, fins que estiguin lleugerament daurats. En aquest punt podem incorporar opcionalment un gotet de vi blanc per cuinar.
  3. A continuació, incorporarem les espines i els caps de peix, juntament amb el marisc, a la cassola. Remenem bé perquè s'impregnin del sofregit i cuinem durant uns 5 minuts.
  4. Ara, és el moment d'afegir l'aigua natural i un pessic de sal al gust. Remenem bé i deixem que arrenqui el bull.
Veure la recepta completa

Popets amb ceba i tomàquet

Popets amb ceba i tomàquet

Els popets amb ceba és un plat molt senzill de preparar i amb molts nutrients. Aprèn el pas a pas amb la nostra recepta detallada.

Ingredients

  • 1 kg de popets
  • 3 cebes grans
  • 1 fulla de llorer
  • 1 got de vi blanc
  • Salsa de tomàquet
  • Pebre vermell dolç
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Com fer popets amb ceba i tomàquet

  1. Comencem per netejar bé els popets. Si els hem comprat en una peixateria, normalment ja estaran nets, però sempre és bo revisar-los. Un cop estiguin nets, els reservem per més tard.
  2. Seguidament, pelem les 3 cebes gran i les tallem en juliana.
  3. En una paella afegim una mica d’oli d’oliva i posem tota la ceba tallada. La cuinem a foc lent durant uns 20 minuts per a que es cuini amb els seus propis sucres.
  4. Un cop passat aquest temps salpebrem al gust. A mi m’agrada també afegir una mica de pebre vermell dolç. Remenem tots els ingredients.
Veure la recepta completa

Seitons en vinagre

Seitons en vinagre

Aprèn a preparar seitons amb vinagre, un tradicional aperitiu que no deixa indiferent a ningú. T’ensenyem tots els ingredients i com fer-los pas pas.

Ingredients

  • 600 grams de seitons de tamany mitjà
  • 250 ml de vinagre de vi blanc
  • 3 grans d’all
  • Julivert fresc
  • Pebre vermell dolç (opcional)
  • Una cullerada de sal grossa
  • Oli d’oliva

Com fer seitons en vinagre

  1. El truc d’aquesta recepta és aconseguir uns bons seitons frescos de qualitat. Compra’ls a la peixateria de confiança i comenta al peixater que els vols per fer-los en vinagre.
  2. Si aconsegueixes que el peixater o peixatera et netegi els seitons molt millors. Si no tens tanta sort et tocarà fer-ho a tu. Primer de tot els netegem amb aigua freda. Seguidament anem agafant un a un i anem traient el cap i els budells passant el dit amb força pel cos del seitó obligant a que surtin cap a fora.
  3. Un cop sense cap ni budells els passem per sota l’aixeta ruixant-los amb aigua ben freda. Retirem l’espina i els anem col·locant en un recipient fons. Posem aigua molt freda i opcionalment afegim uns quants glaçons. Això ajudarà a eliminar la resta de brutícia de dins dels seitons. Els deixem reposar amb l’aigua freda durant 15-20 minuts.
  4. Un cop passat aquest temps ja estaran ben nets. Eliminem l’aigua del recipient i els fiquem a congelar. Aquest pas serveix per assegurar-nos que eliminem l’anisakis. Es recomana tenir-los al congelador durant uns 48 hores. Així que si vols preparar seitons en vinagre com aperitiu pel cap de setmana enrecordat fer aquests pasos dos dies abans.
Veure la recepta completa

Sarsuela de peix i marisc, el plat tradicional català que et sorprendrà amb el seu sabor mediterrani

Sarsuela de peix i marisc, el plat tradicional català que et sorprendrà amb el seu sabor mediterrani

Descobreix la deliciosa sarsuela de peix i marisc amb la seva combinació de sabors mediterranis. T'ensenyem el pas a pas i els ingredients que necessites.

Ingredients

  • 1 kg de peix variat (lluç, rap, llobarro, etc.)
  • 500 grams de mariscs variats (cloïsses, musclos, gambes, etc.)
  • 1 calamar gran
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • 2 pebrots verds
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 got de caldo de peix
  • 1/2 tassa de vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre
  • Pebre vermell (opcional)
  • 2 fulles de llorer

Com fer sarsuela de peix i marisc, el plat tradicional català que et sorprendrà amb el seu sabor mediterrani

  1. El primer pas es netejar bé el marisc i el peix per evitar qualsevol tipus de impuresa.
  2. Netegem també el calamar i el tallem a anells o tires. Això ja depèn del gust de cadascú.
  3. Ara és hora de tallar el peix. Pots utilizar el peix que més t’agradi. Jo normalment preparo la sarsuela amb lluç i rap. Normalment sempre em deixo aconsellar per la peixatera i escullo el que està més fresc aquell dia.
  4. Ara és hora de preparar la verdura. Pelem i piquem l’all i la ceba a trossets petits.
Veure la recepta completa

Empedrat de bacallà

Empedrat de bacallà

Vols aprendre a preparar empedrat de bacallà amb mongetes blanques? T’ensenyem a com preparar-lo pas a pas i tots els ingredients que necessites.

Ingredients

  • 200 grams de bacallà dessalat
  • 400 grams de mongetes blanques cuites
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet gran o 2 mitjans
  • Mig pebrot vermell
  • Mig pebrot verd
  • 2 ous
  • Olives negres
  • Vinagre de Módena (opcional)
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer empedrat de bacallà

  1. Si el bacallà que has comprat és salat, el primer pas de la recepta serà desalar-lo. Per fer això, tenim dues opcions. Deixar el llom durant 3 dies en aigua a la nevera a un 6ºC - 8ºC per evitar que fermenti i canviant l’aigua durant 12 hores o esqueixar primer el bacallà i després desalarlo en aigua freda sota l’aixeta durant 10 minuts.
  2. Si optem per utilizar mongetes blanques crues és important deixar-les en remull durant unes 8 hores i després cuinar-les a foc lent durant 2 hores per que estiguin cuites. Si hem comprat mongetes cuites les escurrim per eliminar el líquid de conserva del pot.
  3. Un cop tenim el bacallà dessalat i les mongetes cuites és hora de començar la recepta d’empedrat. Agafem un bol i esqueixem el bacallà amb els dits a trossets mitjans.
  4. Afegim els 400 grams de mongetes blanques al bol juntament amb els trossos de bacallà esqueixat.
Veure la recepta completa

Calamars en fregidora d'aire

Calamars en fregidora d'aire

Gaudeix d'uns calamars cruixents i sense oli amb aquesta recepta de calamars a fregidora d'aire. Una opció saludable i saborosa pel teu paladar!

Ingredients

  • 500 g d'anelles de calamar (calamars nets i tallats en aros)
  • 1 tassa de farina de blat
  • 2 ous (opcional)
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer calamars en fregidora d'aire

  1. Preescalfem la fregidora d'aire a 200 graus Celsius (390 graus Fahrenheit) durant uns minuts.
  2. Mentrestant, rentem les anelles de calamar i les escorrem bé.
  3. En un recipient a part, hi afegim la farina de blat i una mica de sal. Barregem.
  4. Passem les anelles de calamar per la barreja de farina, assegurant-nos de cobrir-les completament. Opcionalment podem batre els 2 ous i passar els calamars per l’ou abans de la farina.
Veure la recepta completa

Sípia a la planxa amb all i julivert

Sípia a la planxa amb all i julivert

Deliciosa sípia a la planxa amb all i julivert: una recepta irresistible. Descobreix el sabor autèntic i fàcil de preparar.

Ingredients

  • 1 sípia gran (800 grams)
  • 3 alls
  • 3 branques de julivert
  • Mitja llimona
  • Vi blanc per cuinar
  • 100 mil·lilitres d'oli d'oliva
  • Sal

Com fer sípia a la planxa amb all i julivert

  1. Netegem la sípia sota un raig d'aigua freda per eliminar qualsevol residu.
  2. Retirem el cap, els tentacles i les vísceres. Si ho prefereixes, pots demanar-li al teu peixater que faci això per tu.
  3. Amb un ganivet esmolat, tallem la sípia per la meitat i després la tallem a daus. És recomanable eliminar l'excés d'aigua de la sípia fent servir paper de cuina absorbent.
  4. Ara toca preparar l'all i el julivert. Pelem i piquem les 3 dents d'all a trossos petits. Traiem les fulles de les branques del julivert i també les piquem.
Veure la recepta completa

Sardines en escabetx, descobreix aquest deliciosa recepta de peix marinat

Sardines en escabetx, descobreix aquest deliciosa recepta de peix marinat

Descobreix una exquisida recepta de sardines en escabetx, una fusió de sabors tradicionals i frescor marí. Perfecte per als amants de la cuina mediterrània.

Ingredients

  • 800 grams de sardines grans
  • Farina
  • 1 cap d'all
  • 4 fulles de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 100 mil·lilitres de vinagre de jerez
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre al gust

Com fer sardines en escabetx, descobreix aquest deliciosa recepta de peix marinat

  1. Comencem amb les sardines. Les netegem bé i les assequem amb paper de cuina. Les salpebrem i les passem per la farina lleugerament, sacsejant l'excés.
  2. Escalfem una paella amb oli d'oliva a foc mitjà-alt. Quan l'oli estigui calent, afegim les sardines i les fregim fins que estiguin daurades i cruixents. Les retirem i les col·loquem sobre paper de cuina per eliminar l'excés d'oli. Les reservem.
  3. En la mateixa paella, afegim més oli si cal. Afegim la cap d'all sencera i les fulles de llorer. Sofregim durant uns minuts fins que l'all comenci a daurar-se i les fulles de llorer desprendre els seus aromes.
  4. Afegim la branqueta de farigola i el pebre vermell dolç. Ho remenem bé perquè les espècies es barregin.
Veure la recepta completa

Lluç a la marinera amb patates, recepta fàcil de peix

Lluç a la marinera amb patates, recepta fàcil de peix

Gaudeix del lluç a la marinera amb patates amb la nostra recepta de l'àvia. Un plat tradicional, deliciós i fàcil de preparar.

Ingredients

  • 4 filets de lluç
  • 4 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • 200 ml de brou de peix
  • 200 ml de vi blanc
  • 2 cullerades de farina
  • 2 cullerades de julivert picat
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer lluç a la marinera amb patates, recepta fàcil de peix

  1. Primer, rentem i pelem les patates, tallant-les a rodanxes gruixudes, i enfarinem lleugerament els filets de lluç per donar-los una textura agradable.
  2. Tot seguit, en una paella gran amb oli d'oliva, fregim les patates fins que estiguin tendres i les reservem.
  3. A la mateixa paella, daurem el lluç per ambdós costats i el reservem al costat de les patates.
  4. Per preparar la salsa marinera, piqueu la ceba i les dents d'all i, a la mateixa paella, sofregiu les verdures fins que estiguin tendres.
Veure la recepta completa

Lluç amb salsa verda i cloïsses

Lluç amb salsa verda i cloïsses

Deliciós lluç fresc amb salsa verda: un plat tradicional i saborós de la cuina basca. T’expliquem el pas a pas i tots els ingredients que necesites.

Ingredients

  • 4 filets de lluç fresc
  • Farina
  • 240 ml de brou de peix
  • 60 ml de vi blanc
  • 200 grams de cloïsses
  • 30 grams de julivert fresc
  • 3 grans d'all
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre

Com fer lluç amb salsa verda i cloïsses

  1. Rentem i assequem amb cura els filets de lluç amb paper absorbent.
  2. Salpebrem ambdós costats dels filets per assaonar-los al gust. Piquem els alls.
  3. En una paella gran, hi afegim 2 cullerades d'oli d'oliva. Hi afegim les dents d'all picades i les cuinem a foc mitjà fins que estiguin fragants, evitant que es cremin.
  4. Afegim la farina a la paella i cuinem durant un minut, remenant constantment per formar un roux lleuger.
Veure la recepta completa

Lluç a la planxa amb llimona

Lluç a la planxa amb llimona

Descobreix com preparar lluç a la planxa amb llimona en aquesta recepta fàcil. Gaudeix de sabors frescos i saludables a la teva taula.

Ingredients

  • 4 filets de lluç fresc
  • 4 llimones
  • Oli d'oliva verge extra
  • Julivert fresc picat
  • Pebre al gust
  • Sal

Com fer lluç a la planxa amb llimona

  1. Preparem els ingredients rentant i assecant suaument els filets de lluç i tallant les llimones a rodanxes fines.
  2. Esprem de llimona en un recipient i posem una mica de sal i pebre al gust. Marinem els filets de lluç amb aquesta barreja i deixem reposar durant uns 15-20 minuts perquè agafi els sabors.
  3. Escalfem una planxa antiadherent a foc mitjà-alt i hi afegim un rajolí d'oli d'oliva verge extra.
  4. Cuinem els filets de lluç a la planxa calenta durant uns 3-4 minuts per cada costat. Busquem aquest daurat perfecte a l'exterior i que el peix s'esmicola fàcilment amb una forquilla.
Veure la recepta completa

Orada a la sal, recepta deliciosa i fàcil de peix al forn

Orada a la sal, recepta deliciosa i fàcil de peix al forn

Cuina orada a la sal, un plat fàcil i ràpid a més d´exquisit. T'expliquem el pas a pas i tots els ingredients que necessites.

Ingredients

  • 2 orades senceres
  • 2 kg de sal grossa
  • Mitja tassa d'aigua

Com fer orada a la sal, recepta deliciosa i fàcil de peix al forn

  1. El primer pas és preescalfar el forn a 200 ºC amb calor amunt i avall.
  2. Tot seguit agafem un recipient, hi afegim la sal i mitja tassa d'aigua natural. Barregem la sal i l'aigua fent com pessics amb els dits. L'objectiu és que la sal quedi compacta.
  3. Un cop estigui compacta la sal, agafem la font apta per a forn i fem un “llit” prement la sal contra la font.
  4. Posem les 2 orades al llit i cobrim la resta del cos del peix. L'objectiu és que quedin ben enterrades en sal menys el cap (és important que es vegi l'ull) i la cua.
Veure la recepta completa

Arròs amb bacallà i carxofes

Arròs amb bacallà i carxofes

En aquesta recepta, et guiarem pas a pas a través de la preparació de l'arròs amb bacallà i carxofes, detallant els ingredients i el procés.

Ingredients

  • 300 grams de bacallà dessalat
  • 2 carxofes
  • 300 grams d'arròs bomba
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1.5 litres de caldo de peix o fumet
  • 1/2 tassa de tomàquet triturat
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Safrà en pols (un polsim)
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer arròs amb bacallà i carxofes

  1. A mi m’agrada utilitzar bacallà dessalat però si el que tenim és salat salat primer, hem d'omplir d'aigua freda un recipient i posar-hi el bacallà dessecat, deixant-lo en remull durant 24 hores. Hem de canviar l'aigua diverses vegades per aconseguir desfer-nos de l'excés de sal. Un cop dessalat, l'escorrem i amb cura desfem les espines i la pell. El desfillem amb les mans o amb una forquilla per deixar-lo en petits trossos. Reservem.
  2. Tallem la ceba a la Brunoise. Rentem el pebrot verd i vermell obrint-los per treure les llavors de dins. Els hi passem un aigua i els tallem a tires.
  3. Pel que fa a les carxofes, les pelem fins arribar a les fulles més tendres. Les tallem en quarts i les posem en un bol amb aigua i algunes gotes de llimona per evitar l'oxidació. Reservem aquestes també.
  4. Ara, en una paella gran, escalfem oli d'oliva a foc mitjà. Afegim la ceba picada a la Brunoise i el pebrot (verd i vermell) tallat en tiretes. Ho sofregim fins que la ceba estigui transparent i tendra. Afegim el tomàquet triturat
Veure la recepta completa