
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de bacallà al forn amb patates
M’encanten les receptes de bacallà . És un peix molt versatil a la cuina i es poden preparar molts plats diferents. Avui toca un dels més senzills: el bacallà al forn en un llit de patates i ceba.
Cuinar al forn és de lo millor que existeix ja que queden uns plats boníssims i són súper fàcils de fer . Simplement deixem que el forn faci la seva màgia i cuini els plats.
Et diré un secret, quan tinc convidats i em fa mandra passar-me hores i hores a la cuina sempre preparo el bacallà al forn, les galtes de porc al forn , el pollastre al forn o el turbot al forn . Són plats que mai fallen!
Així que ja saps que fer quan no et vingui molt de gust cuinar. Entra al nostre blog i prepara algunes de les receptes que t’he confessat.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer bacallà al forn en llit de patates i ceba
- Pelem les cebes i les tallem en juliana. Pelem les patates i fem rodanxes de 1 cm de grosor aproximadament.
- En una paella fiquem una mica d’oli i l’escalfem a foc mig durant 1 minut. Afegim la ceba i la patata prèviament tallada i cuinem durant uns minuts fins que la ceba estigui una mica transparent i la patata una mica feta (no les farem del tot ja que s’acabaran de fer al forn)
- En una safata apta per forn escampem les patates i la ceba fent un llit on ficarem el bacallà. Posem el forn a precalentar a 180 ºC per dalt i per baix.
- Afegim els lloms de bacallà (la pell del peix cara abaix) sobre el llit que acabem de fer. Posem sal per sobre, un rajolí d’oli d’oliva, pebre negre i posem el got de vi blanc.
- Un cop el forn estigui a 180 ºC afegim la safata i deixem fornejar uns 20-25 minuts. El temps exacta dependrà del tamany del peix i del tipus de forn que utilitzem.
- Passat aquest temps traiem la safata amb el bacallà del forn i servim en 4 plats. Ja només queda disfrutar d’aquest deliciós plat de bacallà al forn amb patates i ceba.