recepta de llamantol gratinat al forn

Recepta de llamàntol gratinat al forn amb patates

El marisc és un aliment molt preuat a la cuina espanyola i més concretament a les regions del Mediterrani i del mar Cantàbric. És molt habitual preparar aquestes receptes amb aquest tipus de crustacis durant els menjars de Nadal.

Avui porto una recepta de llamàntol al forn amb guarnició de patates i amanida . Aquest plat el preparo sempre en el dinar de Nadal pels meus amics i familiars. Pot usar-se també altres tipus de crustacis per aquest menjar com la llagosta o barrejar diferents crustacis.

Els resultats són al·lucinants gràcies al potent sabor d'aquest tipus de marisc . És per aquesta raó que jo recomano sempre tenir els llamàntols ben frescos per aquesta recepta. No obstant, si els tens congelats també et donem uns passos a seguir per descongelar correctament.

Aquest plat l’aconsello tant pels cuiners experts com per a principiants ja que és un menjar super senzill d'elaborar i amb èxit assegurat. Per cert, si t'ha agradat aquesta recepta llavors no et pots perdre les nostres gambes al forn amb all i julivert .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Amanida de pop gurmet, una amanida perfecta d'estiu amb gust de mar

Amanida de pop

Pollastre amb gambes a la catalana, la recepta de mar i muntanya que no et pots perdre

Pollastre amb gambes

Gambes en fregidora d'aire

Gambes en fregidora d'aire

Musclos a la marinera

Musclos a la marinera

Ingredients

Descargar llista compra

Com cuinar llamàntol al forn

  1. Agafem una cassola, hi posem aigua i la deixem a foc alt fins ebullició (aquest pas només és necessari si tenim els llamàntols congelats).
  2. Preescalfem el forn a 200 ºC.
  3. Un cop l'aigua bulli posem els 4 llamàntols congelats durant 10-15 minuts. Si no els tens congelats llavors salta't aquest pas.
  4. Tallem els 4 llamàntols per la meitat i reservem.
  5. Piquem la ceba a trossets ben petits. Posem la ceba en una paella amb mantega i quan comenci a daurar afegim el mig gotet de Brandy juntament amb la cullerada de mostassa.
  6. Tot seguit hi afegim la nata líquida de cuina i remenem uns 5-6 minuts a foc mig.
  7. Piquem el cibulet i afegim els trossets en la salsa que acabem de preparar. Remenem la barreja.
  8. Posem la salsa que acabem de cuinar per sobre les meitats de llamàntol, posem el formatge ratllat per sobre i els deixem en una font apta per fornejar.
  9. Posem els llamàntols al forn durant 10 minuts a 200 ºC.
  10. Mentre s'enfornen els crustacis tallem les patates a rodanxes. A mi m'agrada preparar-les tipus espiral.
  11. Posem en una paella oli abundant i quan estigui ben calent hi afegim les patates que acabem de tallar.
  12. Deixem fregir el temps necessari perquè quedin ben cruixents.
  13. Anem revisant els llamàntols fins que estiguin daurats.
  14. Emplatem els crustacis en 4 plats, afegim les patates fregides i afegim sal al gust.
  15. Podem també acompanyar aquest plat amb enciam mesclum i tomàquets cherry tallats per la meitat.
  16. Ja només ens queda gaudir d'aquesta exquisida recepta de llamàntol gratinat a al forn!
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: