Recepta de musclos a la marinera

L’altre dia estava recordant un viatge que vaig fer fa un parell d’anys per la costa gallega. Mirant unes fotos, vaig veure una d'un plat de musclos a la marinera, recepta molt típica d’aquella zona costera.

De cop vaig enyorar molt aquell plat i vaig decidir cuinar-lo. Els musclos son un aliment molt sa pel cos ja que aportan una gran quantitat de proteïnes i apenes tenen grases saturades .

En una altra recepta del blog ja vam veure com cuinar uns deliciosos musclos al vapor , pero avui toca veure un plat una mica més complex de preparar (tot i així és super senzill).

Per fer musclos a la marinera també els hem de cuinar al vapor. Paral·lelament prepararem una salsa a base de ceba, all, farina i pebre dolç que li donarà un toc molt interessant als nostres musclos.

Si vols saber el pas a pas de com elaborar aquesta estupenda recepta de marisc queda’t i tu explicarem amb detall.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Musclos al vapor

Musclos al vapor

Pollastre amb gambes a la catalana, la recepta de mar i muntanya que no et pots perdre

Pollastre amb gambes

Sarsuela de peix i marisc, el plat tradicional català que et sorprendrà amb el seu sabor mediterrani

Sarsuela de peix i marisc

Gambes al forn amb all i julivert, la recepta de marisc perfecta per dinars i sopars especials

Gambes al forn

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer musclos a la marinera

  1. El primer pas (i el més important) és rentar bé els musclos. Els fiquem sota l’aigua de l’aixeta i anem raspant les barbes que tenen per la closca. És esencial eliminar totes les impureses i filaments que tenen.
  2. Posem aigua abundant en una cassola, afegim una mica de sal, les fulles de llorer i aboquem el kilo de musclos ja rentats. Tapem la cassola, posem el foc alt i deixem fins que bulli l’aigua. L’objectiu de la cocció és que quedin oberts. Un cop s’hagin obert les closques reservem els musclos i l’aigua amb els hem bullit.
  3. En una fusta piquem les 2 cebes mitjanes i els 2 grans d’all a trossets ben petits.
  4. En una paella posem una mica de oli i deixem escalfar. Afegim la ceba picada i els alls picats. Un cop es comenci a daurar la ceba afegim la cullerada de farina i deixem cuinar durant 3 minuts a foc mitjà.
  5. Passat aquest temps agreguem mitja culleradeta de pebre vermell dolç, el got de vi i un got del caldo amb el que hem bullit els musclos anteriorment. Mesclem tot i deixem reduir l’alcohol uns minutets.
  6. Un cop passat aquest temps ja podem posar els musclos dins la deliciosa salsa que acabem de preparar. Mesclem tot perquè cada un dels musclos quedi ben impregnat de salsa. Deixem calentar uns pocs minuts més i ja podem servir aquests exquisits musclos a la marinera.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: