pollastre amb gambes a la catalana, la recepta de mar i muntanya que no et pots perdre

Recepta de pollastre amb gambes a la catalana

Descobreix una recepta exquisida i arrelada de la cuina catalana com és el pollastre amb gambes.

En aquest plat, es combinen de manera espectacular els sabors de la carn i el mar (mar i muntanya), brindant-te la possibilitat d'explorar noves opcions a la teva cuina i sorprendre el teu paladar amb sabors únics.

En aquest article, us guiarem detalladament en la preparació d'aquest deliciós plat de pollastre amb gambes. A més, és important destacar que aquesta recepta és altament adaptable, permetent utilitzar ingredients com sípia, lluç o escamarlans en lloc de gambes o llagostins.

Aprofita aquesta meravellosa oportunitat per gaudir d'una fusió de sabors increïble. No t'ho pots perdre!

Per cert, si t'agraden les receptes de pollastre no us podeu perdre la nostra recepta de pollastre al forn , les croquetes de pollastre o el pollastre arrebossat .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Suquet de peix

Suquet de peix

Gambes al forn amb all i julivert, la recepta de marisc perfecta per dinars i sopars especials

Gambes al forn

Musclos al vapor

Musclos al vapor

Gambes en fregidora d'aire

Gambes en fregidora d'aire

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer pollastre amb gambes pas a pas

  1. Comencem tallant la pastanaga a rodanxes fines, tallem la ceba a l'estil Brunoise i piquem 2 dents d'all a trossos ben petits.
  2. En una paella gran, escalfem una mica d'oli d'oliva a foc mitjà-alt.
  3. Afegim pebre i sal a les cuixes de pollastre. Afegim les cuixes a la paella i les daurem pels dos costats. Reservem.
  4. A la mateixa paella, hi afegim una mica més d'oli si cal. Hi afegim l'all picat, la ceba i la pastanaga, i sofregim fins que estiguin daurats.
  5. Afegim els tomàquets picats i la fulla de llorer a la paella. Cuina a foc mitjà-baix durant uns minuts fins que els tomàquets s'estovin.
  6. Afegeix les cuixes de pollastre novament a la paella i aboca el vi blanc. Deixa que el vi es redueixi lleugerament.
  7. Afegim les gambes fresques a la paella i cuinem fins que estiguin rosades i ben cuites.
  8. Mentrestant, preparem la picada: en un morter, piquem els 2 alls restants, les ametlles, el pa torrat i els pinyons fins a obtenir una pasta gruixuda.
  9. Afegim la picada a la paella i barregem bé tots els ingredients. Cuinem a foc lent durant uns minuts addicionals perquè els sabors es fusionin.
  10. Retirem la fulla de llorer i servim el pollastre amb gambes calentes. Posem per sobre una mica de julivert fresc picat per decorar.
  11. Ja només ens queda servir i gaudir d'aquesta exquisida recepta de pollastre amb gambes a la catalana.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: