- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de pizza de carbassa amb ceba i burrata
Avui vull portar al blog una de les darreres receptes que he descobert a base d'anar combinant diferents ingredients: la pizza de carbassa amb ceba, bacó i burrata.
Fa poc que la vaig descobrir i des de llavors no hi ha un divendres que no la prepari. Està deliciosa i queda perfecta amb una bona sangria o Lambrusco per acompanyar.
El que té de bo aquest plat és que és molt senzill de preparar ja que només cal cuinar alguns ingredients i posar-los a sobre de la pizza. La cuinem al forn i hi posem per sobre la burrata.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com preparar pizza de carbassa pas a pas
- Trossegem la carbassa en daus. Preescalfem el forn amb calor amunt i avall a 180 ºC.
- Posem els daus de carbassa en un plat. Fem una mica d'oli i remenem perquè tots els daus quedin lleugerament impregnats d'oli. Opcionalment podem posar un toc d'orenga o farigola.
- Posem paper de forn en una safata apta per a forn i afegim els daus de carbassa per sobre. Un cop estigui el forn preescalfat introduïm la safata i deixem cuinar uns 20 minuts aproximadament. És important anar comprovant si la carbassa està tova. Si no és així, deixem uns minuts més.
- Mentre es cuina la carbassa al forn pelem i tallem la ceba a la juliana. Afegim oli en una paella i quan estigui calent posem la ceba ja tallada a foc mitjà.
- Deixem cuinar fins que la ceba estigui una mica transparent i abaixem el foc. L'objectiu és que la ceba es cuini lentament perquè es faci amb els seus propis sucs.
- Quan la ceba hagi agafat un to marró la retirem del foc i reservem.
- Estenem la massa de pizza i afegim una mica de tomàquet fregit. Ho estenem amb una cullera fins que recobreixi tota la superfície de la massa deixant les vores sense tomàquet.
- Agreguem la Mozzarella ratllada repartint-la bé per la superfície. Com el pas anterior, és important deixar les vores sense Mozzarella.
- Repartim per sobre els trossets de carbassa i la ceba. Podem afegir la quantitat que vulguem. Això ja depèn del gust de cadascú.
- Repartim els tacs de bacó i ja està a punt per cuinar.
- Preescalfem el forn a 190 ºC. La temperatura exacta i el temps depèn de cocció depèn de cada forn. Recomano mirar les instruccions del teu forn. Normalment, són 15 minuts amb calor només per sota i els darrers 5 minuts amunt i avall. Controlem de tant en tant l'estat de la pizza.
- Quan la massa estigui cruixent i els ingredients de la pizza cuinats traiem la safata del forn.
- Col·loquem la burrata al centre de la pizza. Amb un ganivet la tallem i l'estenem per tota la pizza de carbassa.
- Ja només queda gaudir d'aquesta deliciosa pizza feta amb carbassa, ceba, bacó i burrata. Us recomanem acompanyar-la d'una bona Sangria.