hummus de carbassa amb cigrons, un dip perfecte per a les tardes de tardor

Recepta d'hummus de carbassa al forn

L'hummus és un plat tradicional de la cuina de l'Orient Mitjà, la història del qual es remunta a milers d'anys. Tot i que el seu origen exacte és incert, es debat entre diverses cultures com ara l'àrab, turca, libanesa i grega.

El que és indiscutible és que l'hummus ha estat una part fonamental de la gastronomia de la regió des de temps ancestrals. La base d'aquest plat és el cigró, un llegum conreat a la conca mediterrània des de l'antiguitat, venerada per les seves propietats nutricionals.

L'hummus clàssic s'elabora amb cigrons cuits, tahini (pasta de sèsam), llimona, all i oli d'oliva. La seva simplicitat, juntament amb la seva versatilitat, ho ha convertit en un àpat d'ampli consum mundial. A més, és una font rica en proteïnes vegetals, fibra i greixos saludables.

Amb el temps, han sorgit diverses variants de l'hummus clàssic (fes clic per veure la recepta) , que incorporen ingredients locals o de temporada. Una de les més populars és l'hummus de carbassa, que afegeix carbassa cuinada al forn a l'hummus tradicional afegint-hi el toc dolç típic de la carbassa.

L'hummus es pot servir de múltiples maneres. El pa pita és l'acompanyament clàssic, tebi o lleugerament torrat, per contrastar amb la textura cremosa de l'hummus.

També és comú acompanyar-ho amb verdures fresques com pastanagues, cogombres, pebrots o api.

Per als amants dels snacks, els crackers o galetes salades són una excel·lent opció per gaudir de l'hummus de manera ràpida. A l'esmorzar, es pot untar sobre torrades o pa integral, i acompanyar-lo amb alvocat, tomàquet o fins i tot ou.

Els falafel, aquestes cruixents boletes de cigró fregides, també combinen a la perfecció amb l'hummus, creant una barreja deliciosa de sabors. Per a un toc més fresc, l'hummus pot ser el guarniment perfecte per a amanides, o usar-se com a ingredient en wraps o entrepans, afegint sabor sense la necessitat d'usar salses més pesades.

Si t’agraden les receptes amb carbassa llavors has de provar el risotto de carbassa i parmesà o el flam de carbassa .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Macarrons amb salsa de carbassa rostida, la recepta de pasta ideal per la tardor

Macarrons amb salsa de carbassa

Com fer pumpkin spice latte, un cafè amb gust de tardor

Pumpkin spice latte

Crema de carbassa, pastanaga i porro: la millor recepta de la iaia

Crema de carbassa

Pizza de Carbassa

Pizza de carbassa

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer hummus de carbassa al forn

  1. Si no tenim la carbassa ja rostida, la tallem a trossos de tamany mig i la col·loquem en una safata per enfornar. Ho enfornem a 200°C durant uns 25-30 minuts fins que estigui tova en punxar-la amb la forquilla. Després, la deixem refredar una mica.
  2. En un processador d'aliments o batedora, posem la carbassa rostida, els cigrons cuits, el tahini, l'all (si preferim, piquem-ho abans d'afegir-ho), el suc de llimona, l'oli d'oliva i l'aigua.
  3. Incorporem el comí, el pebre vermell dolç, la sal i el pebre al gust.
  4. Processem tots els ingredients fins que obtinguem una barreja suau i cremosa. Si veiem que l´hummus està molt espès, afegim una mica més d´aigua o oli d´oliva, segons ens agradi la consistència.
  5. Provem l'hummus i ajustem la sal si ho considerem necessari.
  6. Col·loquem l'hummus en un bol i, si volem, ho decorem amb un rajolí d'oli d'oliva extra i una mica de pebre vermell dolç per sobre.
com fer hummus de carbassa pas a pas
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: