- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de pumpkin spice latte fet a casa
El Pumpkin Spice Latte és una beguda que ha arribat a representar la tardor a moltes parts del món, però el seu origen és més simple del que sembla. La barreja de Pumpkin Spice, que inclou canyella, nou moscada, gingebre i clau, va ser creada originalment per donar sabor als pastissos de carbassa, unes postres tradicionals de la gastronomia nord-americana. Encara que aquesta barreja té les seves arrels en receptes casolanes, no va ser fins als anys 2000 que es va popularitzar a l'àmbit comercial.
Una coneguda cadena de cafeteries va decidir experimentar amb aquesta combinació en una beguda calenta, donant lloc al Pumpkin Spice Latte que coneixem avui. Curiosament, la recepta original no sempre incloïa carbassa reial, però el sabor de les espècies va ser suficient per convertir-lo en un èxit immediat. Des de llavors, s'ha transformat en una icona de la temporada tardorenca. Què ho fa tan especial? Ara veurem com preparar aquest clàssic a casa.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer pumpkin spice latte pas a pas
- Comencem preparant el xarop de carbassa. En una cassola petita, escalfem la llet juntament amb el puré de carbassa, el sucre bru, l'extracte de vainilla i la barreja de Pumpkin Spice a foc mitjà-baix, remenant constantment durant uns 3-5 minuts, sense deixar que bulli.
- Mentrestant, preparem el cafè exprés o cafè fort, segons preferim.
- Si tenim un escumador de llet, fem servir la barreja de carbassa per escumar-la. Si no, podem batre a mà o amb una batedora fins a obtenir una escuma lleugera.
- Un cop llest el cafè, ho aboquem en una tassa gran, omplint aproximadament la meitat.
- Després afegim la barreja de llet i carbassa escumada sobre el cafè.
- Per donar-li un toc final, decorem amb nata muntada o crema batuda si ho desitgem, i empolvorem una mica de Pumpkin Spice per sobre.
- El nostre Pumpkin Spice Latte està a punt per gaudir!