crema de xampinyons, la recepta de l'àvia deliciosa ideal per a la tardor

Recepta deliciosa de crema de xampinyons

Amb l'arribada de la tardor, els dies més frescos i les nits més llargues, res millor que una crema calenta pel cos. La crema de xampinyons és una opció ideal per a aquesta temporada, no només pel seu sabor, sinó també pels múltiples beneficis nutricionals que ofereix.

Els xampinyons són una excel·lent font de vitamines i minerals essencials. Contenen vitamina D, crucial per a la salut òssia, especialment els mesos de menor exposició solar.

A més, són rics en antioxidants com el seleni, que ajuda a protegir les cèl·lules del dany i enforteix el sistema immunològic, cosa molt necessària durant la temporada de refredats i grips. També aporten fibra dietètica, que contribueix a una digestió saludable.

Si t'agraden les cremes de tardor llavors no et pots perdre la nostra exquisida recepta de crema de carbassa .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Gaspatxo de maduixes

Gaspatxo de maduixes

Sopa de ceba

Sopa de ceba

Crema de pastanaga, la millor recepta per entrar en calor durant les fredes nits d’hivern

Crema de pastanaga

Vichyssoise, la crema de porros i patata per menjar freda o calenta

Crema de porros o vichyssoise

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer crema de xampinyons

  1. Netegem i tallem els xampinyons a làmines.
  2. Pelem i piquem la ceba i les dents d'all.
  3. En una olla gran, fonem la mantega a foc mitjà.
  4. Hi afegim la ceba picada i els alls picats a l'olla, cuinant fins que la ceba estigui tova i translúcida, aproximadament 5 minuts.
  5. Afegim els xampinyons laminats i cuinem, remenant ocasionalment, fins que comencin a deixar anar els seus sucs, uns 5-7 minuts.
  6. Si fem servir vi blanc, l’afegim ara i pugem el foc, cuinant fins que el vi s'hagi evaporat majoritàriament, uns 2 minuts.
  7. Posem la farina sobre els xampinyons, remenem bé i cuinem durant 1-2 minuts per eliminar el sabor cru de la farina.
  8. Aboquem el brou a poc a poc, remenant constantment. Hi afegim la farigola, la sal i el pebre. Portem la barreja a ebullició i després reduïm el foc, deixant que la sopa bulli a foc lent durant 15 minuts.
  9. Fem servir una batedora de mà per triturar la sopa fins a obtenir una consistència suau.
  10. Afegim la nata (crema de llet) i barregem bé. Si la sopa està massa espessa, hi afegim més brou o aigua fins a obtenir la consistència desitjada. Cuinem a foc lent durant 2-3 minuts més.
  11. Provem i ajustem si cal. Servim calent acompanyada de pa cruixent o crostons.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: