
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta deliciosa de crema de xampinyons
Amb l'arribada de la tardor, els dies més frescos i les nits més llargues, res millor que una crema calenta pel cos. La crema de xampinyons és una opció ideal per a aquesta temporada, no només pel seu sabor, sinó també pels múltiples beneficis nutricionals que ofereix.
Els xampinyons són una excel·lent font de vitamines i minerals essencials. Contenen vitamina D, crucial per a la salut òssia, especialment els mesos de menor exposició solar.
A més, són rics en antioxidants com el seleni, que ajuda a protegir les cèl·lules del dany i enforteix el sistema immunològic, cosa molt necessària durant la temporada de refredats i grips. També aporten fibra dietètica, que contribueix a una digestió saludable.
Si t'agraden les cremes de tardor llavors no et pots perdre la nostra exquisida recepta de crema de carbassa .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer crema de xampinyons
- Netegem i tallem els xampinyons a làmines.
- Pelem i piquem la ceba i les dents d'all.
- En una olla gran, fonem la mantega a foc mitjà.
- Hi afegim la ceba picada i els alls picats a l'olla, cuinant fins que la ceba estigui tova i translúcida, aproximadament 5 minuts.
- Afegim els xampinyons laminats i cuinem, remenant ocasionalment, fins que comencin a deixar anar els seus sucs, uns 5-7 minuts.
- Si fem servir vi blanc, l’afegim ara i pugem el foc, cuinant fins que el vi s'hagi evaporat majoritàriament, uns 2 minuts.
- Posem la farina sobre els xampinyons, remenem bé i cuinem durant 1-2 minuts per eliminar el sabor cru de la farina.
- Aboquem el brou a poc a poc, remenant constantment. Hi afegim la farigola, la sal i el pebre. Portem la barreja a ebullició i després reduïm el foc, deixant que la sopa bulli a foc lent durant 15 minuts.
- Fem servir una batedora de mà per triturar la sopa fins a obtenir una consistència suau.
- Afegim la nata (crema de llet) i barregem bé. Si la sopa està massa espessa, hi afegim més brou o aigua fins a obtenir la consistència desitjada. Cuinem a foc lent durant 2-3 minuts més.
- Provem i ajustem si cal. Servim calent acompanyada de pa cruixent o crostons.