16 receptes de tardor fàcils, ideals per aprofitar els ingredients temporada

receptes de tardor facils

Les receptes de tardor ens permeten gaudir d’una àmplia varietat de plats nutritius, adaptats als ingredients de temporada. Des de purés i bunyols de carbassa, plens de vitamines i antioxidants, fins a cremes de castanyes riques en fibra i minerals, aquestes receptes ofereixen opcions saludables. També descobrirem plats amb bolets, que aporten que són una excel·lent font de proteïnes vegetals i vitamines del grup B. La tardor és l’època ideal per explorar aquestes combinacions culinàries, aprofitant els beneficis nutricionals d’aquests ingredients i enriquint la nostra dieta amb sabors de temporada.

Bunyols de carbassa fàcils i esponjosos, la recepta de l'àvia perfecta per la tardor

Bunyols de carbassa fàcils i esponjosos, la recepta de l'àvia perfecta per la tardor

Descobreix com fer deliciosos bunyols de carbassa amb ingredients simples. Perfectes per gaudir a la tardor amb cafè o xocolata.

Ingredients

  • 260 grams de carbassa
  • 200 grams de farina de blat
  • 2 ous
  • 15 grams de sucre
  • 13 grams de llevat químic o pols de coure
  • Ratlladura de mitja taronja
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • Un pessic de sal
  • Oli per fregir
  • Sucre (opcional)

Com fer bunyols de carbassa fàcils i esponjosos, la recepta de l'àvia perfecta per la tardor

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i trossegem la carbassa. La col·loquem en una safata i la rostim durant uns 20 minuts fins que estigui tova. Alternativament, podem coure-la en aigua bullint durant uns 15 minuts.
  2. Deixem refredar una mica la carbassa i la triturem fins a obtenir un puré homogeni.
  3. En un bol gran, batem els ous juntament amb el sucre, la ratlladura de taronja, la canyella i un pessic de sal. Afegim el puré de carbassa i barregem bé.
  4. Tamisem la farina i el llevat sobre la barreja anterior i remenem fins a obtenir una massa sense grumolls.
Veure la recepta completa

Carbassa al forn

Carbassa al forn

La carbassa al forn es una recepta molt senzilla de preparar i amb uns molt bons resultats. T’ensenyem pas a pas com preparar carbassa rostida.

Ingredients

  • 1 carbassa d’un kilo aproximadament
  • Sal
  • Pebre
  • Herbes aromàtiques com romaní o orenga
  • Oli d’oliva verge extra
  • Nous (opcional)

Com fer carbassa al forn

  1. El primer pas és precalentar el forn a uns 180ºC. D’aquesta forma, quan tinguem la carbassa tallada el forn ja estarà llest per rostir.
  2. Rentem bé tota la carbassa per eliminar la brutícia i la tallem longitudinalment a rodanxes. Les rodanxes han de ser de uns 2 cm de gruix (mira fotografia del plat).
  3. Col·loquem cada tros en una font apta per fornejar. És important que hi hagi un petit espai entre tros i tros.
  4. Afegim una rajolí d’oli d’oliva per sobre les rodanxes de carbassa. Posem pebre i sal al gust i els posem al forn.
Veure la recepta completa

Crema de carbassa

Crema de carbassa

Vols aprendre a preparar una deliciosa recepta de crema de carbassa? T’ensenyem com fer pas a pas 4 variants diferents de crema de carbassa.

Ingredients

  • 750 grams de carbassa
  • 1 patata
  • 1 ceba
  • 5 gots d’aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer crema de carbassa

  1. El primer pas es netejar i tallar les verdures. Pelem la carbassa i traiem la part central on estan els fils de la carbassa. La tallem en daus.
  2. Pelem la ceba i la tallem en juliana. Pelem la patata i la trossegem en daus de tamany mig.
  3. Posem una mica d'oli en una olla i aboquem la ceba tallada. És important afegir primer la ceba ja que triga més a fer-se.
  4. Un cop la ceba estigui una mica daurada afegim la patata i la carbassa.
Veure la recepta completa

Pastís de carbassa

Pastís de carbassa

Vols aprendre a preparar un deliciòs pastís de carbassa? Entra i descobreix els ingredients i el pas a pas que necesitas per preparar un bon pastís.

Ingredients

  • 350 grams de carbassa
  • 4 ous
  • 300 grams de farina de reposteria
  • 1 sobre de llevat químic
  • 200 grams de sucre blanc o moré
  • Sucre glass
  • Canela
  • Nou moscada
  • Nous trossejades (opcional)
  • Mantega (per untar el motlle)
  • Oli d’oliva

Com fer pastís de carbassa

  1. El primer pas és tallar la carbassa i netejar-la. Pelem la carbassa, la partim per la meitat i li traiem totes les llavors del seu interior. Fem trossets mitjans. Precalentem el forn a 180 ºC. Ara hem de coure els trossos de carbassa. Jo normalment si tinc temps prefereixo cuinar-la al forn. No obstant, el temps aproximat de cocció en forn és de 40 minuts a 1 hora per a que quedi ben toveta. Si no tens tant temps pots ficar-la a coure en aigua i en uns 20 minuts estarà ben tova.
  2. Un cop passat el temps i els trossos de carbassa estiguin ben tous, els traiem i els posem en un plat. Amb l’ajuda d’una cullera o forquilla aixafem tots els trossets fins a obtenir una massa.
  3. En un bol apart trenquem els ous i batim fins a que escumegin. Afegim l’oli mentre continuem batint tot. En aquest punt posem la farina (poc a poc), el llevat químic, mitja culleradeta de nou moscada i un toc de canela en pols.
  4. Afegim la mescla on tenim la carbassa aixafada i remenem tot bé. Opcionalment podem afegir nous trossejades.
Veure la recepta completa

Pizza de Carbassa

Pizza de Carbassa

Descobreix la deliciosa combinació de sabors a la nostra pizza de Carbassa amb ceba caramel·litzada, bacó cruixent i cremosa burrata.

Ingredients

  • 150 grams de carbassa pelada
  • Tomàquet fregit
  • Mozzarella per a pizza
  • 1 ceba
  • Taquets de bacó
  • 1 massa de pizza
  • 1 burrata

Com fer pizza de carbassa

  1. Trossegem la carbassa en daus. Preescalfem el forn amb calor amunt i avall a 180 ºC.
  2. Posem els daus de carbassa en un plat. Fem una mica d'oli i remenem perquè tots els daus quedin lleugerament impregnats d'oli. Opcionalment podem posar un toc d'orenga o farigola.
  3. Posem paper de forn en una safata apta per a forn i afegim els daus de carbassa per sobre. Un cop estigui el forn preescalfat introduïm la safata i deixem cuinar uns 20 minuts aproximadament. És important anar comprovant si la carbassa està tova. Si no és així, deixem uns minuts més.
  4. Mentre es cuina la carbassa al forn pelem i tallem la ceba a la juliana. Afegim oli en una paella i quan estigui calent posem la ceba ja tallada a foc mitjà.
Veure la recepta completa

Puré de carbassa i pastanaga cremós, la recepta de l'àvia ideal per als sopars de tardor

Puré de carbassa i pastanaga cremós, la recepta de l'àvia ideal per als sopars de tardor

Gaudeix d'un puré de carbassa, ideal per a la tardor. Lleuger, nutritiu i fàcil de preparar, perfecte per als dies frescos.

Ingredients

  • 500 grams de carbassa
  • 1 pastanaga
  • 1 patata
  • 1 porro
  • Aigua (prou per cobrir les verdures)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre al gust

Com fer puré de carbassa i pastanaga cremós, la recepta de l'àvia ideal per als sopars de tardor

  1. Rentem i pelem la pastanaga i la patata. Tallem la pastanaga a rodanxes i la patata a trossos. Netegem el porro, retirem l'arrel i la tija verda, i tallem la part blanca a rodanxes fines. Si hem comprat la carbassa sencera, la pelem, retirem les llavors i la tallem a trossos.
  2. En una cassola gran, hi afegim un rajolí d'oli d'oliva verge extra i escalfem a foc mitjà. Hi afegim el porro i ho cuinem durant uns minuts fins que estigui tou. Incorporem la pastanaga, la patata i la carbassa. Saltegem-ho tot junt durant uns 5 minuts perquè es barregin els sabors.
  3. Afegim sal i pebre al gust, després afegim aigua suficient per cobrir totes les verdures. Pugem el foc fins que l'aigua bulli, després abaixem el foc, tapem la cassola i deixem coure durant 20-30 minuts, o fins que les verdures estiguin tendres.
  4. Un cop cuites les verdures, retirem la cassola del foc i utilitzem una batedora de mà per triturar-ho tot fins a obtenir una textura homogènia. Si el puré és massa espès, podem afegir una mica més d'aigua fins a assolir la consistència desitjada. Provem i ajustem de sal si cal.
Veure la recepta completa

Risotto de carbassa i parmesà, un dels millors risottos que pots preparar a la tardor

Risotto de carbassa i parmesà, un dels millors risottos que pots preparar a la tardor

Assaboreix la tardor amb un risotto de carbassa i parmesà, una recepta irresistible que captura l'essència de la temporada.

Ingredients

  • 1 ceba
  • 350 grams carbassa pelada
  • 200 grams d'arròs arbori per a risotto
  • 110 mil·lilitres de vi blanc
  • 1 litre de brou de pollastre
  • 80 grams de formatge parmesà o Grana Padano
  • 30 grams de mantega
  • Pebre negre mòlt
  • Farigola seca
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Com fer risotto de carbassa i parmesà, un dels millors risottos que pots preparar a la tardor

  1. El primer pas és pelar la carbassa i tallar-la a trossos. És important que sigui en forma de daus de mida petita i mitjana. Reservem.
  2. Piquem la ceba a l'estil Brunoise. A la cassola on cuinarem el risotto hi posem la ceba amb una mica d'oli d'oliva i ho deixem uns 15 minuts al costat de 15 grams de mantega.
  3. Passat aquest temps afegim els daus de carbassa i posem una mica de farigola i de pebre negre al gust. També una mica de sal. Pugem el foc i deixem cuinar 3-4 minuts. Tot seguit afegim l'arròs especial per a risotto.
  4. Deixem cuinar la barreja amb l'arròs durant uns 3 minuts i hi afegim els 100 mil·lilitres de vi blanc. Cuinem fins que l'alcohol s'evapori. Durant aquest temps posem una tassa de brou de pollastre o verdures a escalfar al microones. També podem escalfar el litre de brou en un cassó però jo prefereixo anar escalfant a poc a poc al microones segons la quantitat de brou que necessito.
Veure la recepta completa

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Descobreix la deliciosa recepta del fricandó de vedella, un plat típic català amb un gust exquisit. Aprendràs com fer el sofregit perfecte i la picada ideal.

Ingredients

  • 1 kg de vedella tallada
  • Farina per a enfarinar la carn
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 3 tomàquets madurs
  • 200 ml de vi ranci
  • 1 litre de brou de carn
  • 300 grams de bolets frescos tallats a trossos
  • 2 grans d'all
  • 20 grams d'ametlles torrades
  • 20 grams d'avellanes torrades
  • 1 llesca de pa de pagès
  • Un grapat de julivert fresc picat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

Com fer fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

  1. Salpebrem els talls de vedella i els enfarinem lleugerament. A continuació, fregim la carn en una cassola amb oli ben calent fins que quedi ben daurada. Quan la carn estigui cuita, la retirem i la reservem per més tard.
  2. En la mateixa cassola, sofregim la ceba, la pastanaga i el porro tallats a trossos fins que quedin ben daurats. Afegim el tomàquet pelat i sense llavors i el deixem coure uns minuts.
  3. Afegim el vi ranci i deixem que s’evapori l'alcohol durant uns minuts. Afegim el brou de carn, la carn enfarinada i deixem que es cuini a foc lent durant aproximadament uns 50-60 minuts.
  4. Mentre es cuina la carn, saltegem els bolets en una paella amb una mica d'oli. Podem afegir una mica de sal per sobre.
Veure la recepta completa

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Entra i aprèn com preparar aquesta deliciosa recepta de tardor: vedella amb bolets. Et mostrem tots els ingredients que necessites i el pas a pas.

Ingredients

  • 8 filets de vedella de tamany mig
  • 500 grams de bolets (preferiblement rovellons o camagrocs)
  • 2 grans d’all
  • 2 cebes mitjanes
  • Mig got de vi blanc per cuinar
  • 1 litre de caldo de pollastre, vegetal o de carn
  • 1 pastanaga
  • 4 tomàquets madurs
  • Unes fulles de julivert
  • Pebre
  • Llorer
  • Sal

Com fer vedella amb bolets

  1. El primer pas és cuinar una miqueta la carn. Et recomano que si cuines aquest plat compris una vedella bona ja que és la clau per a que quedi exquisit. Salpimentem els trossos de vedella i posteriorment els enfarinem.
  2. És hora de preparar els vegetals. Pelem les cebes i les tallem en juliana. Els alls els piquem a trossets ben petits i la pastanaga la rentem, la pelem i la tallem a rodanxes. Rentem i pelem els tomàquets.
  3. Posem una cassola a escalfar amb un raig d’oli. Un cop l’oli estigui calent aboquem els trossos de carn salpimentats i enfarinats. L’ha deixem fer uns 2-3 minuts a foc mitjà sense deixar que es fagi del tot.
  4. Un cop passat aquest temps treiem la carn i aprofitem l’oli per per el sofregit. Primer tirem la ceba tallada en juliana i deixem cuinar uns pocs minuts fins que comenci a estar una miqueta feta.
Veure la recepta completa

Amanida de figues amb formatge de cabra i nous, una recepta de tardor ideal per gaudir d’aquest fruit

Amanida de figues amb formatge de cabra i nous, una recepta de tardor ideal per gaudir d’aquest fruit

Deliciosa amanida de figues fresques amb formatge de cabra, nous torrades i ruca, amanida amb vinagreta de mel i balsàmic. Ideal per a qualsevol ocasió!

Ingredients

  • 8 figues fresques
  • 150 grams de formatge de cabra
  • 1 tassa de nous
  • 150 grams de ruca
  • 2 cullerades de mel
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • Pebre al gust
  • Sal

Com fer amanida de figues amb formatge de cabra i nous, una recepta de tardor ideal per gaudir d’aquest fruit

  1. Rentem les figues i les tallem a quarts.
  2. Trossegem el formatge de cabra a trossos petits.
  3. Piquem les nous a trossos grans si estan senceres.
  4. En una paella sense oli, torrem les nous a foc mitjà durant uns 5 minuts, movent-les constantment per evitar que es cremin, i les deixem refredar.
Veure la recepta completa

Melmelada de figues

Melmelada de figues

Les figues és una de les millors fruites de la temporada d'estiu. Aprèn a preparar pas a pas una deliciosa melmelada de figues per als teus esmorzars.

Ingredients

  • 1kg de figues
  • 300 grams de sucre blanc o moreno
  • 1 llimona

Com fer melmelada de figues

  1. El primer pas és rentar bé els pots amb aigua i sabó per eliminar la brutícia més superficial.
  2. Seguidament fiquem en una olla amb aigua bullint els pots i les seves corresponents tapes durant 10-15 minuts per esterilitzar completament els pots on introduirem la melmelada de figues.
  3. Un cop passats els 10-15 minuts deixem refredar dins l'aigua ja que si els traiem molt calents els pots podrien fracturar-se pel canvi de temperatura.
  4. Traiem els pots i els posem sobre un drap i deixem assecar.
Veure la recepta completa

Moniatos al forn

Moniatos al forn

Preparar moniatos és molt senzill. T’ensenyem pas a pas com cuinar al forn exquisits moniatos per a que comencis a preparar-te per la tardor.

Ingredients

  • 2 moniatos

Com fer moniatos al forn

  1. Precalentem el forn per dalt i per baix a uns 200ºC.
  2. Rentem bé els moniatos per eliminar la terra que poden tenir. Els sequem i amb una forquilla fem foradets per permetre que el vapor surti quan els posem al forn i no es fagin malbé.
  3. Agafem paper de forn i el posem sobre la safata on fornejarem els monitos. Un cop el forn estigui calent introduïm la safata amb els moniatos.
  4. Deixem cuinar durant aproximadament una hora. El temps exacte dependrà del tamany del boniato i del tipo de forn que s’utilitzi. Podem anar comprovant l’estat de cocció clavant una forquilla o un escuradents. Si entra fàcilment vol dir que ja està fet.
Veure la recepta completa

Castanyes al forn, la recepta típica de tardor més senzilla

Castanyes al forn, la recepta típica de tardor més senzilla

Les castanyes al forn és la recepta més típica de la tardor. Aprèn a torrar castanyes pas a pas i disfruta menjant-les amb amics i familiars.

Ingredients

  • 600 grams de castanyes
  • Sal

Com fer castanyes al forn, la recepta típica de tardor més senzilla

  1. Lo més important de la recepta és escollir les castanyes correctes. La pell d’aquestes ha de ser brillant i hem de fixar-nos que no hi hagi talls o forats (podría haver cucs). Un altre punt a tenir en compte és el tamany de les castanyes. Aquestes han de tenir una mida semblant. De no ser així, el temps de cocció de cada una podria variar molt.
  2. Un cop hem comprat unes bones castanyes precalentem el forn per dalt i per baix a uns 200 ºC.
  3. Mentre es calenta, rentem i sequem bé cada una de les castanyes. És important eliminar bé la bruticia de la pell.
  4. Fem dos talls en creu a cada una de les castanyes (també podem fer un tall horitzontal). És important que sigui un tall net i que perfori les dues pells del fruit.
Veure la recepta completa

Castanyes al microones, aprèn a torrar aquests fruits de tardor

Castanyes al microones, aprèn a torrar aquests fruits de tardor

Descobreix com torrar castanyes al microones fàcilment. Segueix la nostra guia pas a pas i gaudeix d'aquesta delícia de tardor en minuts!

Ingredients

  • 300 grams de castanyes
  • Sal (opcional)

Com fer castanyes al microones, aprèn a torrar aquests fruits de tardor

  1. Preparació de les castanyes: Primer de tot, rentem bé les castanyes sota l'aixeta per eliminar qualsevol brutícia.
  2. Fer un tall: Amb un ganivet, fem un tall en forma de creu a la part convexa de cada castanya. Aquest tall permet que el vapor surti mentre es couen, evitant que esclatin.
  3. Prepararació al microones: Distribuïm les castanyes en un plat apte per al microones, sense que es toquin entre elles per garantir una cocció uniforme.
  4. Cuinar les castanyes al microones: Posem les castanyes al microones a màxima potència (uns 800 W) durant uns 2-3 minuts. Normalment, si la potencia màxima és de 600 W es recomana 3 minuts, si es de 800 W es recomana 2 minuts i mig i si es de 1000 W aleshores 2 minuts.
Veure la recepta completa

Crema de castanyes dolça, les postres perfectes per a les tardes de tardor

Crema de castanyes dolça, les postres perfectes per a les tardes de tardor

Gaudiu d'una deliciosa crema de castanyes, ideal per a la tardor. Nutritiva, senzilla de preparar i perfecta per a tota la família. Prova-la ja!

Ingredients

  • 500 grams de castanyes fresques
  • 1 litre d'aigua (per bullir)
  • 500 mil·lilitres d'aigua
  • 200 grams de sucre

Com fer crema de castanyes dolça, les postres perfectes per a les tardes de tardor

  1. Rentem bé les castanyes i fem un petit tall a la pell per facilitar el pelat després de la cocció.
  2. Posem les castanyes a una olla amb 1 litre d'aigua freda i les portem a ebullició. Cuinem durant 20 minuts fins que les castanyes estiguin toves.
  3. Escorrem les castanyes i deixem que es refredin una mica per no cremar-nos. Després, les pelem, traient tant la closca exterior com la pell interior.
  4. En una olla neta, hi afegim les castanyes pelades, 500 mil·lilitres d'aigua i el sucre. Cuinem a foc mitjà durant uns 20-25 minuts, remenant ocasionalment, fins que les castanyes estiguin ben cuites i la barreja espesseixi.
Veure la recepta completa

Puré de castanyes, la recepta de tardor ideal per acompanyar les teves carns

Puré de castanyes, la recepta de tardor ideal per acompanyar les teves carns

Descobreix com fer un deliciós puré de castanyes amb la nostra recepta fàcil. Perfecte per acompanyar carns, peixos o gaudir sol.

Ingredients

  • 500 grams de castanyes fresques
  • 150 mil·lilitres de nata líquida o crema de llet
  • 50 grams de mantega o oli d'oliva
  • 150 mil·lilitres de vi blanc (opcional)
  • Pebre negre mòlt
  • Sal

Com fer puré de castanyes, la recepta de tardor ideal per acompanyar les teves carns

  1. Rentem les castanyes i els fem un tall en forma de creu a la closca per facilitar-ne el pelat.
  2. Col·loquem les castanyes en una olla amb abundant aigua i un pessic de sal. Les bullim durant aproximadament 20 minuts.
  3. Un cop cuites, retirem les castanyes de l'aigua i les pelem mentre estan calentes per eliminar tant la closca externa com la pell interna.
  4. En una cassola, escalfem la nata o crema de llet juntament amb la mantega. Afegim sal i pebre al gust.
Veure la recepta completa

Flam de carbassa de l'àvia al forn amb llet condensada: una recepta ràpida i fàcil de cuinar

Flam de carbassa de l'àvia al forn amb llet condensada: una recepta ràpida i fàcil de cuinar

Descobreix el sabor tardorenc amb aquest flam de carbassa, unes postres suau i especiades, perfecte per acompanyar les nits fresques i celebracions especials.

Ingredients

  • 230 grams de carbassa (sense pell ni llavors)
  • 250 mil·lilitres de llet condensada
  • 150 mil·lilitres de llet evaporada
  • 100 grams de sucre (per al caramel)
  • 60 mil·lilitres d'aigua (per al caramel)
  • 4 ous grans
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (5 ml)
  • 1/2 culleradeta de canyella en pols (opcional)
  • Un pessic de sal

Com fer flam de carbassa de l'àvia al forn amb llet condensada: una recepta ràpida i fàcil de cuinar

  1. Tallem 230 grams de carbassa a trossos petits i la col·loquem en una olla amb prou aigua per cobrir-la.
  2. Cuinem la carbassa a foc mitjà durant 15-20 minuts, fins que estigui tendra.
  3. Escorrem la carbassa i la triturem amb una forquilla o en una liquadora fins a obtenir un puré suau. Reservem.
  4. Barregem 100 grams de sucre amb 60 mil·lilitres d'aigua en una cassola a foc mitjà i cuinem sense regirar fins que el sucre es fongui i adquireixi un color daurat.
Veure la recepta completa

Panellets de coco

Panellets de coco

Aprèn a preparar deliciosos panellets de coco i sorprèn als teus familiars i amics per Tots Sants. Entra i t’ensenyarem el pas a pas i els ingredients.

Ingredients

  • 250 grams de patata
  • 250 grams d’ametlla mòlta
  • 100 grams de sucre blanc o moreno
  • 100 grams de coco ratllat
  • 1 ou

Com fer panellets de coco

  1. El primer pas es bullir la patata dins d’una cassola per a que estigui ben tova. En algunes receptes de panellets de coco no afegeixen patata, ho fan directament amb coco i ametlla mòlta. No obstant, a mi m’agrada ficar patata (o moniato) ja que així es com es prepara la massa tradicional de panellet.
  2. El temps de cocció de la patata depèn molt de com sigui. Per saber el temps exacte, un truc es anar punxant-la fins que la punxa pugui entrar perfectament sense fer esforç. Un cop feta es important deixar que es refredi, de no ser així la massa de panellet no es farà correctament.
  3. Un cop la patata estigui ben tova i freda la pelem i l’afegim en un bol juntament amb el sucre i l’ametlla mòlta. El sucre pot ser blanc o moreno, no importa el tipus.
  4. Aixafem tota la mescla amb força durant uns minuts fins que quedi una barreja ben homogènia.
Veure la recepta completa

Panellets de xocolata

Panellets de xocolata

T’ensenyem pas a pas com fer aquesta deliciosa recepta de panellets de xocolata. Els millors dolços de Tots Sants. Entra i descobreix com fer-los!

Ingredients

  • 250 grams de patata
  • 250 grams d’ametlla mòlta
  • 10 grams de sucre blanc o moreno
  • 1 tableta de xocolata per postres
  • 1 got de llet
  • 50 grams de coco ratllat (opcional)

Com fer panellets de xocolata

  1. Comencem bullint la patata en una cassola o olla amb aigua abundant. La patata ha de quedar totalment coberta per l’aigua. Deixem cuinar a foc alt durant uns minuts. Si veiem que l’aigua s’evapora afegim més aigua.
  2. Per comprovar que estigui cuita del tot agafem un ganivet o forquilla i la punxem. Si podem fer un forat de forma fàcil, sense esforç, vol dir que ja està feta. La traiem, la pelem i la deixem refredar.
  3. En un bol afegim el sucre i l’ametlla mòlta. Quan la patata estigui freda l’agreguem també al bol.
  4. Aixafem i barregem tots els ingredients amb força fins que quedi una mescla homogènia. Seguidament deixem la massa de panellet a la nevera entre 1-2 hores per a que es refredi.
Veure la recepta completa

Moniato cruixent en fregidora d'aire o air fryer

Moniato cruixent en fregidora d'aire o air fryer

Gaudeix de moniatos cruixents i saludables fets a fregidora d'aire. Perfectes com a guarnició o snack. Fàcils de preparar i baixos en calories!

Ingredients

  • 2 moniatos mitjans
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de pebre negre

Com fer moniato cruixent en fregidora d'aire o air fryer

  1. Rentem bé els moniatos i els assequem amb un drap net.
  2. Pelem els moniatos (opcional) i els tallem a bastons o rodanxes d'aproximadament 1 cm de gruix. També es poden tallar a cubs segons la teva preferència.
  3. Col·loquem els moniatos en un bol gran.
  4. Afegim la cullerada d'oli d'oliva i barregem tot bé perquè tots els trossos quedin coberts.
Veure la recepta completa

Com fer pumpkin spice latte, un cafè amb gust de tardor

Com fer pumpkin spice latte, un cafè amb gust de tardor

Aprèn a fer un deliciós pumpkin spice latte casolà amb espècies de tardor. El cafè perfecte per donar la benvinguda a la temporada tardorenca.

Ingredients

  • 2 cullerades de puré de carbassa
  • 1 tassa de llet (sencera, vegetal o sense lactosa)
  • 2 cullerades de sucre bru
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 1/2 culleradeta de barreja Pumpkin Spice (canyella, nou moscada, gingebre i clau d'olor)
  • 1 tassa de cafè exprés o cafè fort
  • Nata muntada o crema batuda (opcional)
  • Un pessic extra de Pumpkin Spice per decorar

Com fer com fer pumpkin spice latte, un cafè amb gust de tardor

  1. Comencem preparant el xarop de carbassa. En una cassola petita, escalfem la llet juntament amb el puré de carbassa, el sucre bru, l'extracte de vainilla i la barreja de Pumpkin Spice a foc mitjà-baix, remenant constantment durant uns 3-5 minuts, sense deixar que bulli.
  2. Mentrestant, preparem el cafè exprés o cafè fort, segons preferim.
  3. Si tenim un escumador de llet, fem servir la barreja de carbassa per escumar-la. Si no, podem batre a mà o amb una batedora fins a obtenir una escuma lleugera.
  4. Un cop llest el cafè, ho aboquem en una tassa gran, omplint aproximadament la meitat.
Veure la recepta completa

Mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

Mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

Descobreix com preparar unes delicioses mandonguilles amb bolets, vi blanc, nata i brou de carn. Una recepta tradicional catalana que et sorprendrà.

Ingredients

  • 300 grams de carn picada de vedella
  • 200 grams de carn picada de porc
  • 2 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • 1 pessic de molla de pa remullada en llet
  • 1 gra d'all picat
  • Julivert picat
  • Farina per enfarinar
  • 250 grams de bolets variats (xampinyons, rovellons, etc.)
  • 1 ceba gran picada
  • 1 gra d'all picat
  • 150 ml de vi blanc
  • 200 ml de nata per cuinar
  • 200 ml de brou de carn
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre al gust

Com fer mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

  1. Preparar la massa de les mandonguilles: En un bol gran, barregem les carns picades (vedella i porc) amb els ous, els rovells d'ou, el pa ratllat, la molla de pa remullada en llet, l'all picat i el julivert. Salpebrem al gust. Ho mesclem tot fins obtenir una massa homogènia.
  2. Fer les mandonguilles: Formem boles de la mida que més t’agradi (no et passi) amb la massa de carn i les enfarinem lleugerament.
  3. Fregir les mandonguilles: Escalfem oli d'oliva en una paella gran i fregim les mandonguilles fins que estiguin daurades per fora. Les reservem en un plat amb paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
  4. Sofregir la ceba i els bolets: En la mateixa paella on hem fregit les mandonguilles, retirem l'excés d'oli i afegim una mica més d'oli fresc si cal. Sofregim la ceba i l'all a foc mitjà fins que estiguin daurats. A continuació, afegim els bolets i els cuinem fins que perdin tota l'aigua i estiguin daurats.
Veure la recepta completa

Rovellons a la planxa

Rovellons a la planxa

Aprèn a cuinar aquest senzill plat de rovellons a la planxa amb all i julivert. T’expliquem el pas a pas i tots els ingredients que necessites per la recepta.

Ingredients

  • Mig kilo de rovellons
  • 3 grans d’all
  • Julivert
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer rovellons a la planxa

  1. El primer pas és eliminar les parts que tinguin mal aspecte dels rovellons. Podem anar traient-les una per una utilizan un ganivet. També és recomanable treure les parts més dures del tall del bolet.
  2. Rentem una mica els rovellons per treure les impureses que puguin tenir. És important no rentar-los molta estona ja que poden perdre una mica el sabor.
  3. Agafem els grans d'all i els piquem a trossets ben petits. Fem el mateix amb el julivert. Reservem.
  4. Agafem una paella antiadherent, fiquem un rajolí d’oli i deixem escalfar.
Veure la recepta completa

Llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

Llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

Gaudeix d'un autèntic guisat de tardor amb aquesta llata de vedella amb bolets. Un plat ple de sabor, ideal per als dies de tardor.

Ingredients

  • 1,3 kg de llata de vedella
  • 350 g de bolets (una combinació de rovellons i ceps frescos)
  • 3 cebes grans
  • 2 pastanagues
  • 1 branca de farigola
  • 1 porro gran
  • 3 grans d'all
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 1 copa de vi ranci
  • 800 ml de brou de carn
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre
  • Sal

Com fer llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

  1. Salpebrem la llata de vedella i la segellem en una cassola amb oli d'oliva calent fins que estigui ben daurada per tots els costats. Quan estigui ben enrossida, la retirem i la reservem.
  2. A la mateixa cassola, afegim les cebes tallades a làmines, el porro, els alls i les pastanagues a trossos. Coem a foc mitjà fins que les verdures quedin tendres i agafin un color daurat.
  3. Afegim la copa de vi blanc i la de vi ranci a la cassola. Remenem bé per desglassar les verdures i deixem que l'alcohol redueixi uns 5 minuts.
  4. Tornem a posar la llata a la cassola amb les verdures i afegim el brou de carn, just per cobrir la carn. Afegim la branca de farigola. Tapem i deixem que faci xup-xup a foc baix durant 1 hora i 45 minuts, o fins que la carn quedi ben tendra.
Veure la recepta completa

Crema de xampinyons, la recepta de l'àvia deliciosa ideal per a la tardor

Crema de xampinyons, la recepta de l'àvia deliciosa ideal per a la tardor

Prepara una deliciosa crema de xampinyons en 40 minuts amb aquesta recepta fàcil. Ingredients senzills i passos detallats per a una sopa ben cremosa.

Ingredients

  • 250 grams de xampinyons frescos
  • 1 ceba gran
  • 2 alls
  • 35 grams de mantega
  • 500 mil·lilitres de brou de pollastre o vegetal
  • 100 mil·lilitres de nata (crema de llet)
  • 50 mil·lilitres de vi blanc
  • 1/2 culleradeta de farigola seca
  • Pebre al gust
  • Sal
  • Cullerades de farina o maicena (opcional)

Com fer crema de xampinyons, la recepta de l'àvia deliciosa ideal per a la tardor

  1. Netegem i tallem els xampinyons a làmines.
  2. Pelem i piquem la ceba i les dents d'all.
  3. En una olla gran, fonem la mantega a foc mitjà.
  4. Hi afegim la ceba picada i els alls picats a l'olla, cuinant fins que la ceba estigui tova i translúcida, aproximadament 5 minuts.
Veure la recepta completa

Pollastre amb bolets i arròs, la recepta perfecta per a un dissabte de tardor

Pollastre amb bolets i arròs, la recepta perfecta per a un dissabte de tardor

Gaudeix d'un dissabte de tardor amb aquesta recepta de pollastre amb bolets i arròs. Un plat saborós i fàcil de preparar.

Ingredients

  • 4 pits de pollastre petits
  • 300 grams de bolets variats frescos (pots fer servir xampinyons, xiitake, etc.)
  • 1 ceba gran
  • 2 alls
  • 200 mil·lilitres de llet evaporada o nata líquida
  • 200 grams d'arròs
  • 1 branqueta de romaní fresc
  • 2 branquetes de farigola fresc
  • Un pessic de nou moscada
  • Sal
  • Pebre negre al gust
  • Oli d'oliva verge extra

Com fer pollastre amb bolets i arròs, la recepta perfecta per a un dissabte de tardor

  1. Pelem i piquem la ceba a brunoise i els alls a làmines fines. Després, netegem els bolets i els trossegem si són grans.
  2. En una paella àmplia, escalfem una mica d'oli d'oliva verge extra. Hi afegim la ceba i l'all, i els sofregim a foc mitjà fins que estiguin lleugerament daurats. Després, incorporem els bolets, la farigola i el romaní, i seguim ofegant fins que els bolets estiguin daurats.
  3. Afegim la llet evaporada o nata líquida als bolets i assaonem amb nou moscada, sal i pebre al gust. Deixem que la barreja bulli i després abaixem el foc, cuinant fins que la salsa espesseixi i adquireixi una textura cremosa.
  4. Mentre es cuina la salsa, en una altra paella, cuinem els pits de pollastre salpebrats. Podem fer-les senceres o en filets, segons preferim. Jo normalment les tallo a trossos. Les cuinem a foc mig-alt fins que estiguin daurades per fora i ben cuites per dins.
Veure la recepta completa