- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta d'amanida amb figues fresques, formatge i nous
Avui et porto una recepta fresca i deliciosa: amanida de figues amb formatge de cabra, nous i ruca. Per a que et surti perfecta, és important triar figues fresques, que estiguin suaus al tacte i sense taques.
Les figues madures aporten una dolçor natural que combina de meravella amb els altres ingredients. A més, són una excel·lent font de fibra, vitamines i antioxidants, cosa que els fa molt saludables.
Pots afegir maduixes o peres per donar-li un toc diferent, o fins i tot fer servir nous caramel·litzades. Fes volar la teva imaginació i complementa aquesta amanida amb allò que més et vingui de gust.
Per cert, si t’agraden les amanides no et pots perdre l'amanida de mango , l'amanida de llenties o l'amanida de patata . Si el que t'agraden són les figues, llavors has de provar la melmelada de figues .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer amanida de figues amb formatge
- Rentem les figues i les tallem a quarts.
- Trossegem el formatge de cabra a trossos petits.
- Piquem les nous a trossos grans si estan senceres.
- En una paella sense oli, torrem les nous a foc mitjà durant uns 5 minuts, movent-les constantment per evitar que es cremin, i les deixem refredar.
- En un bol petit, barregem la mel, el vinagre balsàmic, l'oli d'oliva, la sal i el pebre, batem bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
- En una enciamera gran, col·loquem la ruca com a base.
- Hi afegim les figues tallades, el formatge de cabra i les nous torrades per sobre de la ruca.
- Aboquem la vinagreta sobre l'amanida just abans de servir i barregem suaument per assegurar-nos que tots els ingredients estiguin ben coberts amb amaniment.
- Servim l'amanida immediatament per gaudir de la frescor dels ingredients.