amanida de figues amb formatge de cabra i nous, una recepta de tardor ideal per gaudir d’aquest fruit

Recepta d'amanida amb figues fresques, formatge i nous

Avui et porto una recepta fresca i deliciosa: amanida de figues amb formatge de cabra, nous i ruca. Per a que et surti perfecta, és important triar figues fresques, que estiguin suaus al tacte i sense taques.

Les figues madures aporten una dolçor natural que combina de meravella amb els altres ingredients. A més, són una excel·lent font de fibra, vitamines i antioxidants, cosa que els fa molt saludables.

Pots afegir maduixes o peres per donar-li un toc diferent, o fins i tot fer servir nous caramel·litzades. Fes volar la teva imaginació i complementa aquesta amanida amb allò que més et vingui de gust.

Per cert, si t’agraden les amanides no et pots perdre l'amanida de mango , l'amanida de llenties o l'amanida de patata . Si el que t'agraden són les figues, llavors has de provar la melmelada de figues .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Amanida de burrata

Amanida de burrata

Amanida de llenties

Amanida de llenties

Amanida catalana, recepta d’amanida d’embotits típica de Catalunya

Amanida catalana

Empedrat de bacallà

Empedrat de bacallà

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer amanida de figues amb formatge

  1. Rentem les figues i les tallem a quarts.
  2. Trossegem el formatge de cabra a trossos petits.
  3. Piquem les nous a trossos grans si estan senceres.
  4. En una paella sense oli, torrem les nous a foc mitjà durant uns 5 minuts, movent-les constantment per evitar que es cremin, i les deixem refredar.
  5. En un bol petit, barregem la mel, el vinagre balsàmic, l'oli d'oliva, la sal i el pebre, batem bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
  6. En una enciamera gran, col·loquem la ruca com a base.
  7. Hi afegim les figues tallades, el formatge de cabra i les nous torrades per sobre de la ruca.
  8. Aboquem la vinagreta sobre l'amanida just abans de servir i barregem suaument per assegurar-nos que tots els ingredients estiguin ben coberts amb amaniment.
  9. Servim l'amanida immediatament per gaudir de la frescor dels ingredients.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: