xistorra al vi

Recepta de xistorres al vi blanc

Avui vull portar a aquest bloc de cuina una recepta que vaig descobrir fa relativament poc quan estava amb uns amics prenent alguna cosa a una plaça de la meva ciutat.

Demanem unes xistorres al vi blanc juntament amb unes tapes més. Resulta que em va encantar aquest plat i vaig decidir replicar-lo a casa meva.

Les xistorres al vi blanc és un plat que destaca per la seva senzillesa i autenticitat. Les xistorres, un tipus d'embotit fresc, es converteixen en les protagonistes d'aquesta preparació, omplint el plat amb el seu aroma temptador mentre es cuinen a foc lent en una salsa exquisida de vi blanc.

Les xistorres al vi blanc són perfectes tant com a plat principal en un dinar familiar com per sorprendre els teus convidats en una reunió especial. La seva versatilitat i el seu sabor únic les converteixen en una opció irresistible per a qualsevol ocasió.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Peus de porc a la catalana, la recepta tradicional en salsa que t’enamorarà

Peus de porc en salsa

Mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

Mandonguilles amb bolets

Espatlla de xai al forn amb patates i verdures, la recepta per triomfar el cap de setmana

Espatlla de xai

Canelons de carn, la recepta de Nadal per a disfrutar amb amics i familiars

Canelons de carn

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer xistorra al vi pas a pas

  1. El primer pas és trossejar la xistorra a trossets més petits perquè sigui més fàcil menjar-les.
  2. Escalfeu una paella a foc mitjà i hi afegiu una mica d'oli d'oliva.
  3. Quan l'oli estigui calent col·loquem les xistorres a la paella i les cuinem durant uns minuts fins que es daurin lleugerament per tots els costats.
  4. Agreguem els 150 mil·lilitres de vi blanc a la paella amb l'objectiu de cobrir parcialment les xistorres perquè agafin el sabor del vi.
  5. Afegim un full de llorer a la paella per donar-li un toc aromàtic a la nostra recepta.
  6. Reduïm el foc a mig-baix i cuinem les xistorres al vi blanc durant aproximadament 5-10 minuts.
  7. Ens assegurem de voltejar-les ocasionalment perquè es cuinin de manera uniforme. És important que vegem una reducció considerable del vi que hem afegit encara que sempre quedarà una mica de líquid del vi i del greix que treuen les xistorres.
  8. Durant la cocció, el vi blanc es reduirà i es barrejarà amb els sucs de les xistorres, creant una deliciosa salsa.
  9. Verifiquem que les xistorres estiguin ben cuites i tendres. Podem fer-ho punxant-les amb una forquilla per assegurar-nos que no estiguin crues al centre.
  10. Quan les xistorres estiguin llestes, retirem el full de llorer de la paella.
  11. Posem les xistorres a un plat de servir i aboquem la salsa restant per sobre.
  12. Servim les xistorres al vi blanc calents com a aperitiu o com a part d'un plat principal.
com fer xistorra al vi blanc
com fer xistorra pas 2

Consells extra per preparar les millors xistorres al vi blanc

Podem acompanyar les xistorres al vi blanc amb pa cruixent o patates rostides per gaudir d'una combinació deliciosa.

Si volem un sabor més intens, podem marinar les xistorres en vi blanc durant unes hores abans de cuinar-les.

És important utilitzar xistorres fresques i de bona qualitat per obtenir els millors resultats en sabor i textura.

Si ho preferim, podem afegir altres espècies i condiments com pebre vermell fumat o pebre per personalitzar el sabor de les nostres xistorres al vi blanc.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: