- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de macarrons a la catalana
Avui toca preparar una recepta tradicional de la cuina catalana i de molts altres llocs: els macarrons a la catalana, fets a base de macarrons, tomàquet, carn i un toc de formatge.
Qui no se'n recorda del bon plat de macarrons que ens feia la nostra àvia per alimentar-nos fins a explotar de l’empatx?
És una recepta molt senzilla de preparar que no et portarà més de 30 minuts preparar-la. Si t'agraden els macarrons aleshores no et pots perdre la nostra recepta de macarrons a la bolonyesa o els exquisits macarrons amb verdures.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer macarrons a la catalana pas a pas
- En primer lloc, posem a bullir aigua amb una mica de sal en una olla gran. Quan l'aigua estigui bullint, afegim els macarrons i els coem segons les indicacions del paquet. Un cop cuits, els escorrem i els reservem.
- Al mateix temps, pelem i piquem la ceba i l'all. En una paella gran, escalfem una mica d'oli d'oliva i sofregim la ceba i l'all a foc mitjà.
- Quan la ceba estigui daurada, afegim la carn picada. Remenem bé perquè es cogui de forma uniforme.
- Un cop la carn està cuita, incorporem el tomàquet triturat i remenem. Afegim també la copa de vi blanc, el sucre (si decidim usar-lo per suavitzar l'acidesa del tomàquet), les fulles de llorer, sal i pebre al gust.
- Deixem que la salsa bulli a foc lent durant uns 20-30 minuts, remenant de tant en tant per evitar que es cremi.
- Preescalfem el forn a 180ºC. En una font apta per al forn, col·loquem una capa de macarrons, després una capa de la nostra salsa de carn, i així successivament fins a esgotar els ingredients.
- Finalment, escampem el formatge ratllat per sobre i posem la font al forn durant uns 15-20 minuts o fins que el formatge estigui daurat i cruixent.