Recepta tradicional de lasanya de carn

Fa temps ja vam veure al blog com preparar una lasanya feta a base de verdures . Avui ens toca cuinar una lasanya feta a base de una mescla de carns de vedella i de porc.

També aprendràs a com preparar una deliciosa salsa de beixamel per cobrir els canelons. És una de les parts més importants d’aquest plat!

En poques setmanes és Nadal i la lasanya de carn és un plat típic d’aquestes èpoques nadalenques. Per cert, si t'agrada aquesta recepta també t’encantaran els nostres canelons a la catalana o els canelons farcits de carn .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Pizza d'albergínia amb mel i nous

Pizza d'albergínia

Pizza pepperoni, la recepta tradicional americana

Pizza pepperoni

Pizza quatre formatges, com fer una autèntica pizza 4 formatges

Pizza quatre formatges

Pasta amb verdures

Pasta amb verdures

Ingredients

Descargar llista compra

Com preparar el farcit de carn de lasanya

  1. Agafem els dents d’all, els pelem i els piquem a trossets ben petits. Pelem la ceba i tallem en Brunoise. Reservem.
  2. En una paella fiquem un rajolí d’oli d’oliva. Esperem a que estigui calent i seguidament afegim els trossos de ceba i all. Movem mentre estiguin sofregint-se.
  3. Un cop comenci a cuinar-se afegim la carn de vedella i de porc. Barregem bé tots els ingredients mentre es cuina la carn.
  4. Quan ja veiem que la carn està bastant feta afegim una mica de sal, pebre negre i opcionalment una mica d’orenga.
  5. Afegim un got de vi blanc que li donarà un toc molt bo. Continuem barrejant mentre l’alcohol es va evaporant.
  6. Afegim la salsa de tomàquet fregit, integrem tot i tornem a condimentar si fes falta. Reservem.

Elaboració de les plaques de pasta de la lasanya

  1. Agafem un recipient de vidre on ficarem la lasanya i tirem aigua calent. És recomanable afegir una mica d’oli d’oliva per evitar que les plaques de lasanya s’enganxin entre elles.
  2. Posem les plaques una en una i esperem uns 10-15 minuts a que estiguin bé hidratades. Si vols, durant aquest temps pots passar al següent pas i començar a preparar la beixamel per la lasanya.
  3. Un cop passat aquest temps posem les plaques en un drap de cuina.

Preparació de la beixamel pas a pas

  1. Agafem una paella i posem una mica de mantega a desfer. Deixem a foc mig.
  2. Quan s’hagi desfet posem dues cullerades de farina i remenem tot amb intensitat durant 3 minuts.
  3. Afegim la llet calenta a la barreja i tornem a mesclar tot fins que no quedin grumolls.
  4. Agreguem una mica de nou moscada, pebre negre i un xic de sal. Removem tot bé.
  5. La clau és anar remenant la barreja fins que comenci a espesar i obtinguem la textura típica de la salsa beixamel.

Com muntar la lasanya de carn

  1. Agafem una font apta per fornejar i afegim una mica de tomàquet fregit, el mateix que hem emprat anteriorment. Preescalfem el forn a 220 ºC per dalt i per baix.
  2. Posem una capa de plaques hidratades a la font. Ha de cubrir tota la superficie de la font que utilitzarem per cuinar al forn.
  3. Agafem la barreja de carns que hem preparat anteriorment i posem una mica sobre les plaques de lasanya. En aquest punt també és important repartir-la bé per la superfície.
  4. Afegim una mica de beixamel per sobre de la carn, una mica de Mozzarella. Afegim més plaques i tornem a repetir el procés: plaques, carn, tomàquet i Mozzarella.
  5. Posem la última capa de plaques i cobrim amb la beixamel. Podem ficar formatge ratllat per sobre. Un cop el forn estigui calent, la posem dins i deixem cuinar durant 20-25 minuts fins que estigui torradeta per sobre.
  6. La traiem del forn i deixem reposar 15 minuts. La lasagna és un menjar que aguanta molt la calor!
  7. Ja només ens queda servir-la i disfrutar d’una exquisida lasanya de carn.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: