- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta tradicional de lasanya de carn
Fa temps ja vam veure al blog com preparar una lasanya feta a base de verdures . Avui ens toca cuinar una lasanya feta a base de una mescla de carns de vedella i de porc.
També aprendràs a com preparar una deliciosa salsa de beixamel per cobrir els canelons. És una de les parts més importants d’aquest plat!
En poques setmanes és Nadal i la lasanya de carn és un plat típic d’aquestes èpoques nadalenques. Per cert, si t'agrada aquesta recepta també t’encantaran els nostres canelons a la catalana o els canelons farcits de carn .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com preparar el farcit de carn de lasanya
- Agafem els dents d’all, els pelem i els piquem a trossets ben petits. Pelem la ceba i tallem en Brunoise. Reservem.
- En una paella fiquem un rajolí d’oli d’oliva. Esperem a que estigui calent i seguidament afegim els trossos de ceba i all. Movem mentre estiguin sofregint-se.
- Un cop comenci a cuinar-se afegim la carn de vedella i de porc. Barregem bé tots els ingredients mentre es cuina la carn.
- Quan ja veiem que la carn està bastant feta afegim una mica de sal, pebre negre i opcionalment una mica d’orenga.
- Afegim un got de vi blanc que li donarà un toc molt bo. Continuem barrejant mentre l’alcohol es va evaporant.
- Afegim la salsa de tomàquet fregit, integrem tot i tornem a condimentar si fes falta. Reservem.
Elaboració de les plaques de pasta de la lasanya
- Agafem un recipient de vidre on ficarem la lasanya i tirem aigua calent. És recomanable afegir una mica d’oli d’oliva per evitar que les plaques de lasanya s’enganxin entre elles.
- Posem les plaques una en una i esperem uns 10-15 minuts a que estiguin bé hidratades. Si vols, durant aquest temps pots passar al següent pas i començar a preparar la beixamel per la lasanya.
- Un cop passat aquest temps posem les plaques en un drap de cuina.
Preparació de la beixamel pas a pas
- Agafem una paella i posem una mica de mantega a desfer. Deixem a foc mig.
- Quan s’hagi desfet posem dues cullerades de farina i remenem tot amb intensitat durant 3 minuts.
- Afegim la llet calenta a la barreja i tornem a mesclar tot fins que no quedin grumolls.
- Agreguem una mica de nou moscada, pebre negre i un xic de sal. Removem tot bé.
- La clau és anar remenant la barreja fins que comenci a espesar i obtinguem la textura típica de la salsa beixamel.
Com muntar la lasanya de carn
- Agafem una font apta per fornejar i afegim una mica de tomàquet fregit, el mateix que hem emprat anteriorment. Preescalfem el forn a 220 ºC per dalt i per baix.
- Posem una capa de plaques hidratades a la font. Ha de cubrir tota la superficie de la font que utilitzarem per cuinar al forn.
- Agafem la barreja de carns que hem preparat anteriorment i posem una mica sobre les plaques de lasanya. En aquest punt també és important repartir-la bé per la superfície.
- Afegim una mica de beixamel per sobre de la carn, una mica de Mozzarella. Afegim més plaques i tornem a repetir el procés: plaques, carn, tomàquet i Mozzarella.
- Posem la última capa de plaques i cobrim amb la beixamel. Podem ficar formatge ratllat per sobre. Un cop el forn estigui calent, la posem dins i deixem cuinar durant 20-25 minuts fins que estigui torradeta per sobre.
- La traiem del forn i deixem reposar 15 minuts. La lasagna és un menjar que aguanta molt la calor!
- Ja només ens queda servir-la i disfrutar d’una exquisida lasanya de carn.