recepta de galtes de porc al forn gratinades amb patates

Recepta de galtes de porc al forn amb patates

Avui porto una recepta que ja feia temps que em rondava pel cap. Les galtes de porc rostides al forn, ben fetes i amb un bon acompanyament son un plat exquisit i econòmic .

L’únic inconvenient (raó per la qual he tardat tant temps en fer-la) es el temps que has de dedicar a la cuina. Potser et passa com a mi, i es que tens feina i no pots estar tot un matí a la cuina mimant aquest plat.

Finalment he trobat un matí de diumenge lliure, me aixecat a les 10, he esmorzat i m’he tancat a la cuina a preparar aquest menjar.

Existeixen moltes variants. Pots ficar Brandy en comptes de vi negre o pots afegir també altres verdures com carbassó o pastanaga. També recomano afegir bolets ja que li dona un toc deliciós a aquest plat.

No t’has de deixar impressionar per les 2-3 hores que et passaràs a la cuina. Amb aquest temps de preparació pots pensar que es una recepta molt difícil d’elaborar.

Però no es així!

De fet la major part del temps és de cocció en el forn així que pots aprofitar per fer altres feines de casa. Però això si, no perdis l’ull de vista a les galtes ja que si les fas massa o massa poc no quedaran suficient tendres. L’objectiu es que la carn de porc es desfaci a la boca mentre la mengem!

Així que ja saps, reserva’t un matí de diumenge i sorprèn la teva família, els teus amics o la teva parella amb aquest deliciós plat de galtes de porc rostides al forn amb verdures i patates! Si t'agradat aquesta recepta aleshores no et pots perdre el plat de melós o galtes de vedella .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Canelons a la catalana o de Sant Esteve, la recepta de Nadal per sorprendre els convidats el 26 de desembre

Canelons a la catalana

Melós de vedella o galtes de vedella, la recepta de carn amb la que triumfaràs a la cuina

Melós o galtes de vedella

Mandonguilles amb sípia

Mandonguilles amb sípia

Conill a la cassola, la recepta perfecta per un dinar de diumenge

Conill a la cassola

Ingredients de les galtes de porc rostides

Descargar llista compra

Com fer galtes de porc al forn

  1. El primer pas es fer un tall en forma de creu a totes les peces de galtes i afegir una mica de sal i pebre.
  2. Preescalfem el forn a 250 ºC. Posem els talls de porc amb sal i empebrats en una font apta per fornejar.
  3. Mentre es s’escalfa el forn anirem tallant les diferents verdures que hem comprat.
  4. Pelem la ceba i la piquem a trossets petits. També podem tallar-la en juliana.
  5. Obrim per la meitat els pebrots verds i vermells, passem un aigua per dins i triem les llavors del seu interior. Els tallem a tires.
  6. Rentem i tallem l’albergínia a fines rodanxes per facilitar la seva cocció.
  7. Pelem les patates i les tallem a rodanxes. També es poden tallar a daus si es prefereix o en qualsevol altre tipo de forma.
  8. Un cop el forn estigui a la temperatura correcta afegim la font amb les galtes i esperem 30-35 minuts. Hi ha gent que els hi agrada pintar els trossos de porc amb una mica de llard. Aquest pas es opcional.
  9. Al cap de 30-35 minuts baixem el forn a 200 ºC. Retirem un moment les galtes i fem un llit amb les patates i la ceba per sota.
  10. Afegim altre cop les galtes de porc i agreguem la resta de verdures. En aquest pas podem tirar per sobre el got de vi negre.
  11. Afegim les herbes, jo he triat farigola i llorer però també podem afegir, per exemple, fulles de romaní.
  12. Posem la font altre cop al forn i esperem 30-35 minuts més.
  13. Passat aquest temps donem la volta a les galtes, afegim uns dos gots d’aigua i posem altre cop al forn mitja hora més.
  14. Passat aquest temps mirem si les verdures ja estan cuites. De ser així, retirem les verdures deixant el suc amb les galtes. Deixem rostir 20-25 minuts més.
  15. Es important en tot moment comprovar l’estat de les galtes i mirar que no es facin massa. El temps concret depèn de molts factors.
  16. Un cop passat el temps indicat, traiem las galtes del forn, servim en 4 plats i agreguem les verdures que havíem separat prèviament.
  17. Ja només queda gaudir d’aquest deliciós plat de galtes rostides amb verdures!
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: