Receptes de carns

Galtes de porc al forn

Galtes de porc al forn

Descobreix aquesta deliciosa recepta de galtes de porc rostides al forn. T’ensenyem el pas a pas per que cuinis aquest plat de forma fàcil i sense problemes.

Ingredients

  • 4 galtes de porc
  • 2 pebrots verds
  • 2 pebrots vermells
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 albergínia
  • 2 patates
  • Llorer
  • Farigola
  • 1 got de vi negre
  • Oli d’oliva
  • Pebre
  • Sal

Com fer galtes de porc al forn

  1. El primer pas es fer un tall en forma de creu a totes les peces de galtes i afegir una mica de sal i pebre.
  2. Preescalfem el forn a 250 ºC. Posem els talls de porc amb sal i empebrats en una font apta per fornejar.
  3. Mentre es s’escalfa el forn anirem tallant les diferents verdures que hem comprat.
  4. Pelem la ceba i la piquem a trossets petits. També podem tallar-la en juliana.
Veure la recepta completa

Mandonguilles amb sípia

Mandonguilles amb sípia

¿Estàs buscant una recepta de mar i muntanya? Entra i aprèn a preparar aquest exquisit plat de mandonguilles amb sípia i pèsols. T’ensenyem el pas a pas.

Ingredients

  • 200 grams de carn picada de porc
  • 200 grams de carn picada de vedella
  • 500 grams de pèsols
  • 5 tomàquets madurs mitjans
  • 50 grams de pa de pagès (1 llesca)
  • 500 grams de sípia fresca
  • Farina
  • Llet
  • 1 ou
  • 4 grans d’all
  • Caldo de pollastre o aigua
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • 12 ametlles torrades
  • Julivert fresc
  • Unes hebres de Safrà
  • 2 grans d’all

Com fer mandonguilles amb sípia

  1. El primer pas es remullar la llesca de pa de pagès amb la llet fins que quedi ben moll. Fem una pasta i la fiquem en un bol. Piquem 2 dels alls i reservem.
  2. En el bol on hem deixat el pa remullat afegim els 200 grams de carn picada de porc i els 200 grams de carn picada de vedella. Afegim també els alls picadets, el julivert, una mica de pebre negre i un polsim de sal. Agreguem també l’ou i barregem tota la masa amb una forquilla fins que quedi tot mesclat.
  3. Ara és la hora de fer les pilotetes. En un plat fiquem la farina, anem agafant una mica de la masa de las mandonguilles i intentem fer una forma lo més esfèrica possible. Les rebosem amb la farina i les reservem en el mateix plat. Hem de repetir el procés fins que ja no quedi més carn.
  4. Agafem una paella, fiquem abundant oli i deixem escalfar. Fiquem les mandonguilles i les fregim per ambdues cares. A mida que es vagin fent les traiem i les col·loquem en un plat amb paper absorbent. El següent pas es preparar el sofregit amb la sípia i els pèsols.
Veure la recepta completa

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Entra i aprèn com preparar aquesta deliciosa recepta de tardor: vedella amb bolets. Et mostrem tots els ingredients que necessites i el pas a pas.

Ingredients

  • 8 filets de vedella de tamany mig
  • 500 grams de bolets (preferiblement rovellons o camagrocs)
  • 2 grans d’all
  • 2 cebes mitjanes
  • Mig got de vi blanc per cuinar
  • 1 litre de caldo de pollastre, vegetal o de carn
  • 1 pastanaga
  • 4 tomàquets madurs
  • Unes fulles de julivert
  • Pebre
  • Llorer
  • Sal

Com fer vedella amb bolets

  1. El primer pas és cuinar una miqueta la carn. Et recomano que si cuines aquest plat compris una vedella bona ja que és la clau per a que quedi exquisit. Salpimentem els trossos de vedella i posteriorment els enfarinem.
  2. És hora de preparar els vegetals. Pelem les cebes i les tallem en juliana. Els alls els piquem a trossets ben petits i la pastanaga la rentem, la pelem i la tallem a rodanxes. Rentem i pelem els tomàquets.
  3. Posem una cassola a escalfar amb un raig d’oli. Un cop l’oli estigui calent aboquem els trossos de carn salpimentats i enfarinats. L’ha deixem fer uns 2-3 minuts a foc mitjà sense deixar que es fagi del tot.
  4. Un cop passat aquest temps treiem la carn i aprofitem l’oli per per el sofregit. Primer tirem la ceba tallada en juliana i deixem cuinar uns pocs minuts fins que comenci a estar una miqueta feta.
Veure la recepta completa

Peus de porc a la catalana, la recepta tradicional en salsa que t’enamorarà

Peus de porc a la catalana, la recepta tradicional en salsa que t’enamorarà

Avui porto el blog una de les meves receptes preferides: els peus de porc amb salsa. Entra i descobreix com preparar aquesta recepta pas a pas.

Ingredients

  • 4 peus de porc
  • 1 porro
  • 1 got de vi blanc per cuinar
  • 1 pastanaga
  • 2 cebes grans
  • 2 dents d’all
  • 160 mil·lilitres de salsa de tomàquet
  • 10 grams de farina
  • 100 grams de cansalada en daus
  • 1 branca de farigola
  • Pebre vermell dolç
  • Fulles de llorer
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer peus de porc a la catalana, la recepta tradicional en salsa que t’enamorarà

  1. El primer pas és bullir els peus de porc. Omplim una olla gran d’aigua i posem els peus de porc juntament amb una ceba sencera (sense la pell), el porro tallat per la meitat, la pastanaga sencera pelada, les fulles de llorer, la branca de farigola i una mica de sal.
  2. Un cop tinguem tots els ingredients submergits dins la olla amb aigua posem a bullir durant uns 45 minuts en una olla exprés. Si no tens olla exprés pots deixar-la en foc alt durant aproximadament 3 hores.
  3. Un cop passat aquest temps traiem els peus de porc i guardem l’aigua que hem utilitzat ja que la emprarem més tard quan preparem la salsa pels peus de porc.
  4. És hora de preparar la salsa! Agafem l’altre ceba i la tallem en brunoise. Piquem els grans d’all a trossets ben petits.
Veure la recepta completa

Canelons de carn, la recepta de Nadal per a disfrutar amb amics i familiars

Canelons de carn, la recepta de Nadal per a disfrutar amb amics i familiars

Avui t’expliquem pas a pas com preparar uns deliciosos canelons de carns casolans perfectes per les èpoques nadalenques que s’aproximen.

Ingredients

  • 500 grams de carn picada de vedella i de porc mesclada
  • 100 grams de tomàquet fregit
  • 100 grams de farina
  • 100 grams de mantega
  • 1 litre de llet
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d’all
  • 16 làmines de pasta de caneló
  • Nou moscada
  • Formatge ratllat (el que més t’agradi)
  • Panses (opcional)
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer canelons de carn, la recepta de nadal per a disfrutar amb amics i familiars

  1. El primer pas és tallar les verdures. Pelem la ceba i la tallem en estil Brunoise. Piquem també els dents o grans d’all. Reservem.
  2. Agafem una paella, afegim un bon rajolí d’oli d’oliva i deixem escalfar a foc mig. Un cop estigui calent afgim i sofregim la ceba i l’all durant uns 5-7 minuts aproximadament. És important durant aquest temps anar donant la volta per aconseguir que es cuini per totes les parts.
  3. Un cop la ceba estigui tova i comenci a estar una mica torradeta afegim la carn picada de porc i vedella (també podem posar carn picada de pollastre). Afegim una mica de sal i pebre negre. Remenem tot bé cuinant a foc mig durant uns 7-8 minuts. En aquest pas també és important donar la volta a la barreja per aconseguir que es cuinin els ingredients de forma homogènia.
  4. En aquest punt, opcionalment podem afegir unes panses per donar-li un toc nadalenc als nostres canelons casolans de carn. A més, ajudaran a absorbir l'excés d’aigua de la carn. Cuinem fins que el líquid desapareixi de la paella.
Veure la recepta completa

Canelons a la catalana o de Sant Esteve, la recepta de Nadal per sorprendre els convidats el 26 de desembre

Canelons a la catalana o de Sant Esteve, la recepta de Nadal per sorprendre els convidats el 26 de desembre

Vols aprendre a cuinar uns deliciosos canelons perfectes pel dinar de Sant Esteve? T’ensenyem el pas a pas i tots els ingredients que necessites per cuinar-los!

Ingredients

  • 350 grams de carn picada de vedella
  • 250 grams de carn picada de porc
  • 150 grams de carn picada de pit de pollastre
  • 1 llauna de foigras
  • 16 làmines de pasta de caneló
  • 1 ceba
  • 1 litre de llet
  • 100 grams de farina
  • 100 grams de tomàquet fregit
  • 100 grams de mantega
  • Nou moscada
  • Formatge ratllat
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer canelons a la catalana o de sant esteve, la recepta de nadal per sorprendre els convidats el 26 de desembre

  1. Agafem un bol i fiquem els diferents tipus de carn. Amb l’ajuda d’una forquilla aixafem i barregem totes les carns fins a obtenir una barreja més o menys homogènia.
  2. En una fusta pelem i tallem la ceba al estil Brunoise.
  3. En una paella afegim una mica d’oli d’oliva i deixem escalfar a foc mig fins que l’oli estigui ben calent.
  4. Afegim la ceba i deixem cuinar uns 2-3 minuts a foc mig.
Veure la recepta completa

Lasanya de carn, la clàssica recepta que enamorará a tots els teus convidats

Lasanya de carn, la clàssica recepta que enamorará a tots els teus convidats

Vols aprendre a preparar una deliciosa lasanya de carn? T’expliquem com preparar els canelons amb la seva beixamel. Et detallem el pas a pas.

Ingredients

  • 200 grams de carn de vedella
  • 200 grams de carn de porc
  • 500 grams de salsa de tomàquet fregit
  • 1 got de vi blanc
  • 16 làmines de pasta de lasanya
  • 500 mil·lilitres de llet
  • 2 cullerades de farina
  • 2 cullerades de mantega
  • Nou moscada
  • 2 dents d’all
  • 2 cebes
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer lasanya de carn, la clàssica recepta que enamorará a tots els teus convidats

  1. Agafem els dents d’all, els pelem i els piquem a trossets ben petits. Pelem la ceba i tallem en Brunoise. Reservem.
  2. En una paella fiquem un rajolí d’oli d’oliva. Esperem a que estigui calent i seguidament afegim els trossos de ceba i all. Movem mentre estiguin sofregint-se.
  3. Un cop comenci a cuinar-se afegim la carn de vedella i de porc. Barregem bé tots els ingredients mentre es cuina la carn.
  4. Quan ja veiem que la carn està bastant feta afegim una mica de sal, pebre negre i opcionalment una mica d’orenga.
Veure la recepta completa

Espatlla de xai al forn amb patates i verdures, la recepta per triomfar el cap de setmana

Espatlla de xai al forn amb patates i verdures, la recepta per triomfar el cap de setmana

L’espatlla de xai al forn és un plat molt fàcil de preparar i amb uns resultats increíbles. T’ensenyem el pas a pas i tots els ingredients que necessites.

Ingredients

  • 2 espatlles de xai
  • 1 ceba gran
  • 4 patates grans
  • 3 pastanagues
  • 1 got de vi blanc o conyac
  • 3 grans d’all
  • 4 fulles de llorer
  • Branquetes de farigola
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer espatlla de xai al forn amb patates i verdures, la recepta per triomfar el cap de setmana

  1. El primer pas és tallar les verdures. Rentem les patates amb aigua abundant per eliminar la sorra que puguin tenir. Les pelem i les tallem en rodanxes de 1 centímetre de gruix aproximadament.
  2. Pelem la ceba i la tallem en juliana. Els grans d’all els deixarem sencers. Els aplastem una mica amb el ganivet per a que sigui més fàcil que alliberin el gust. Preescalfem el forn a 200 ºC per dalt i per abaix.
  3. Seguidament pelem i tallem les pastanagues a trossets mitjans.
  4. Agafem una font apta pel forn, afegim oli d’oliva (un rajolí) per la superfície i fem el llit de patates i ceba. Posem també els grans d’all. Afegim una mica de sal i pebre negre per sobre.
Veure la recepta completa

Melós de vedella o galtes de vedella, la recepta de carn amb la que triumfaràs a la cuina

Melós de vedella o galtes de vedella, la recepta de carn amb la que triumfaràs a la cuina

Aprèn a preparar pas a pas un exquisit melós de vedella. T’ensenyem tot el procediment i tots els ingredients que necessites per a que quedi deliciós.

Ingredients

  • 4 galtes de vedella
  • 1 cullerada de farina
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d’all
  • 1 pastanaga
  • 250 mil·lilitres de caldo de carn
  • 1 got de vi negre
  • Fulles aromàtiques (romaní, farigola, llorer…)
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer melós de vedella o galtes de vedella, la recepta de carn amb la que triumfaràs a la cuina

  1. El primer pas és tallar els vegetals. Pelem la pastanaga i la tallem a trossets ben petits. Pelem la ceba i la piquem a trossos ben petits. Podem tallar-la estil Brunoise. Piquem també els 2 grans d’all. Reservem.
  2. En una cassola posem un rajolí d’oli d’oliva i deixem a foc alt. Quan l’oli estigui calent, posem una mica de sal i pebre negre a les galtes de vedella i les fiquem dins la cassola a foc alt. Deixem cuinar un minut per banda. El foc alt serveix per a que mantingui la sucositat de dins. Passats els 2 minuts (un per banda) reservem.
  3. Baixem el foc i afegim l’all durant 1 minut. Seguidament afegim els trossos de pastanaga i ceba. Remenem tot bé i deixem cuinar a foc fluix.
  4. Quan la verdura ja estigui feta (uns 10-15 minuts aproximadament) agreguem la cullerada de farina, la qual donarà espesor a la salsa que prepararem. Barregem tot bé i deixem cuinar 2-3 minuts més.
Veure la recepta completa

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Descobreix la deliciosa recepta del fricandó de vedella, un plat típic català amb un gust exquisit. Aprendràs com fer el sofregit perfecte i la picada ideal.

Ingredients

  • 1 kg de vedella tallada
  • Farina per a enfarinar la carn
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 3 tomàquets madurs
  • 200 ml de vi ranci
  • 1 litre de brou de carn
  • 300 grams de bolets frescos tallats a trossos
  • 2 grans d'all
  • 20 grams d'ametlles torrades
  • 20 grams d'avellanes torrades
  • 1 llesca de pa de pagès
  • Un grapat de julivert fresc picat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

Com fer fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

  1. Salpebrem els talls de vedella i els enfarinem lleugerament. A continuació, fregim la carn en una cassola amb oli ben calent fins que quedi ben daurada. Quan la carn estigui cuita, la retirem i la reservem per més tard.
  2. En la mateixa cassola, sofregim la ceba, la pastanaga i el porro tallats a trossos fins que quedin ben daurats. Afegim el tomàquet pelat i sense llavors i el deixem coure uns minuts.
  3. Afegim el vi ranci i deixem que s’evapori l'alcohol durant uns minuts. Afegim el brou de carn, la carn enfarinada i deixem que es cuini a foc lent durant aproximadament uns 50-60 minuts.
  4. Mentre es cuina la carn, saltegem els bolets en una paella amb una mica d'oli. Podem afegir una mica de sal per sobre.
Veure la recepta completa

Conill a la cassola, la recepta perfecta per un dinar de diumenge

Conill a la cassola, la recepta perfecta per un dinar de diumenge

Descobreix la recepta del conill a la cassola, un plat tradicional de la gastronomia catalana. Aprendràs a cuinar el conill de forma senzilla i deliciosa.

Ingredients

  • 1 conill de mida mitjana
  • 1 ceba gran
  • 3 dents d'all
  • 2 pastanagues
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de farigola fresca
  • 1 branca de romaní fresc
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1 got de caldo de pollastre o de verdures
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

Com fer conill a la cassola, la recepta perfecta per un dinar de diumenge

  1. En una cassola gran, escalfem una mica d'oli d'oliva a foc mig. Afegim els trossos de conill i els daurem per ambdós costats fins que estiguin ben daurats. Retirem el conill i reservem en un plat.
  2. Piquem la ceba a trossets petis. Pelem els alls i els deixem també ben picadets. Netegem les pastanagues, les pelem i les tallem a rodanxes. Rentem bé els pebrots i els tallem a tires fines.
  3. A la mateixa cassola, posem una mica més d'oli d'oliva i sofregim la ceba, l'all, les pastanagues, el pebrot verd i el pebrot vermell durant uns 5 minuts, fins que estiguin ben daurats.
  4. Afegim els tomàquets picats, la fulla de llorer, la farigola i el romaní frescos. Cuinem durant uns 5 minuts més, remenant de tant en tant.
Veure la recepta completa

Costella de porc al forn, la recepta de costellam a baixa temperatura per llepar-te els dits

Costella de porc al forn, la recepta de costellam a baixa temperatura per llepar-te els dits

Prepara una deliciosa costella de porc al forn amb aquesta recepta detallada de costelles de porc. T'ensenyem el pas a pas i tots els ingredients.

Ingredients

  • 1 costellam de porc
  • 3 dents d'all
  • 1 cullerada de pebre dolç
  • 1 cullerada d'orenga sec
  • 1 culleradeta de pebre negre mòlt
  • 1/2 got de vi blanc (o cervesa)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal gruixuda al gust

Com fer costella de porc al forn, la recepta de costellam a baixa temperatura per llepar-te els dits

  1. Abans de començar a preparar la costella de porc, és important preescalfar el forn a la temperatura adequada. Per fer-ho, gira el termostat a 180°C i espera uns 10-15 minuts fins que el forn hagi arribat a la temperatura desitjada.
  2. El següent pas és pelar i picar finament les dents d'all per a la marinada de la costella de porc. Pelem els dents d'all i piquem en petits trossets.
  3. En un bol, barregem les dents d'all picades amb el pebre dolç, l'orenga sec, el pebre negre, l'oli d'oliva i una mica de sal. Remenem bé tots els ingredients fins que estiguin ben integrats i obtinguisis una marinada uniforme.
  4. Col·loquem les costelles de porc sobre una safata per a forn i esparcim bé la marinada d'espècies per sobre la superfície del costellam. És important assegurar-se que es cobreix bé tota la superfície del per aconseguir una marinada ben saborosa.
Veure la recepta completa

Mandonguilles a la jardinera

Mandonguilles a la jardinera

isfruta d'un exquisit menjar amb la nostra recepta de mandonguilles a la jardinera. Un plat fàcil de fer que segur que satisfarà els paladars més exigents.

Ingredients

  • 400 grams de carn picada (porc i vedella)
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • 1 ou
  • 50 grams de pa ratllat
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 litre de brou de pollastre o verdura
  • 2 patates mitjanes
  • 2 pastanagues
  • 100 grams de pèsols
  • 3 tomàquets madurs
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer mandonguilles a la jardinera

  1. El primer pas és agafar un bol gran. Afegim la carn picada de porc i vedella, els 2 grans d’all picats i el pa ratllat. Opcionalment podem condimentar amb una miqueta de sal i pebre negre.
  2. Barregem tot amb les mans (és important que ens les rentem abans de començar a cuinar) i anem formant boletes (mandonguilles). Un cop siguin més o menys esfèriques les arrebossem amb la farina.
  3. En una paella gran afegim una mica d’oli d’oliva i deixem calentar durant uns segons. Tot seguit afegim les mandonguilles i deixem cuinar fins que estiguin ben daurades. Agafem un plat, afegim paper de cuina i les posem a sobre. Reservem.
  4. El següent pas és tallar els vegetals. Pelem les patates i les pastanagues i tallem a trossets petits. Posem els trossos dins de la paella que hem emprat per cuinar les mandonguilles i saltegem fins que estiguin tendres.
Veure la recepta completa

Conill al forn amb patates i verdures

Conill al forn amb patates i verdures

Gaudeix d'un autèntic plat amb la recepta del conill al forn amb patates i verdures. Descobreix el gust de la carn de conill en un plat saludable i deliciós.

Ingredients

  • 1 conill tallat a trossos
  • 4 patates mitjanes
  • 1 ceba gran
  • 2 dents d'all
  • 2 fulles de romani
  • 2 fulles de farigola
  • 1 gotet de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre
  • Sal

Com fer conill al forn amb patates i verdures

  1. El primer pas és precalentar el forn a 200 graus.
  2. Mentrestant, pelem les patates i les tallem a rodanxes gruixudes. També pelem els alls i la ceba, i els tallem a trossos grans.
  3. Afegim les patates tallades a rodanxes per sobre la safata de forn juntament amb els alls i la ceba tallada en juliana. Tirem una mica de sal i un rajolí d’oli per sobre.
  4. Un cop el forn estigui calent posem les patates, els alls i la ceba a cuinar durant uns 10 minuts. L’objectiu és que el temps de cocció d’aquests vegetals sigui superior que al del conill.
Veure la recepta completa

Xistorra al vi

Xistorra al vi

Gaudeix de les delicioses xistorres al vi blanc amb aquesta recepta fàcil. Sabors intensos a cada mos. Sorprèn els teus convidats!

Ingredients

  • 250 grams de xistorra
  • 100 mil·lilitres de vi blanc per cuinar
  • 1 full de llorer
  • Oli d'oliva

Com fer xistorra al vi

  1. El primer pas és trossejar la xistorra a trossets més petits perquè sigui més fàcil menjar-les.
  2. Escalfeu una paella a foc mitjà i hi afegiu una mica d'oli d'oliva.
  3. Quan l'oli estigui calent col·loquem les xistorres a la paella i les cuinem durant uns minuts fins que es daurin lleugerament per tots els costats.
  4. Agreguem els 150 mil·lilitres de vi blanc a la paella amb l'objectiu de cobrir parcialment les xistorres perquè agafin el sabor del vi.
Veure la recepta completa

Conill al ajillo

Conill al ajillo

Aprèn a preparar una deliciosa recepta de conill al ajillo. Et donem el pas a pas i la llista d’ingredients que necessites. No te la perdis!

Ingredients

  • 1 conill tallat a trossos
  • 6 dents d'all laminades
  • 1 branca de romaní fresc
  • 1 branca de farigola fresca
  • 1/4 de tassa d'oli d'oliva verge extra
  • 1/2 tassa de vi blanc per cuinar
  • Sal
  • Pebre negre al gust

Com fer conill al ajillo

  1. En un bol, barregem l'oli d'oliva, el vi blanc, les herbes aromàtiques i la meitat dels alls laminats.
  2. Afegim els trossos de conill i els cobrim amb el marinat. Deixem reposar a la nevera durant almenys dues hores, preferiblement tota la nit.
  3. Escalfem una paella gran a foc mitjà-alçat. Afegim els trossos de conill marinat i els daurem fins que estiguin ben daurats per tots costats. Els retirem i reservem.
  4. A la mateixa paella, afegim la resta dels alls laminats i els sofregim fins que estiguin lleugerament daurats. Tenim cura de no cremar-los.
Veure la recepta completa

Conill amb ceba

Conill amb ceba

Descobreix la recepta del tradicional 'Conill amb ceba'. Una delícia catalana autèntica per gaudir amb família. Sabor i tradició en un plat!

Ingredients

  • 1 conill tallat a trossos (aproximadament 1,5 kg)
  • 2 cebes mitjanes, tallades finament
  • 4 alls, picats
  • 200 ml de vi blanc
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branqueta de romani
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de pebre dolç
  • Caldo de pollastre
  • Sal
  • Pebre al gust

Com fer conill amb ceba

  1. Preparació del conill: Rentem bé els trossos de conill sota aigua freda i els sequem amb paper de cuina. Salpebrem uniformement.
  2. Sofregir el conill: En una cassola gran amb una mica d'oli d'oliva, sofregim els trossos de conill fins que estiguin daurats per tots costats. Un cop daurats, els retirem i reservem.
  3. Sofregir la ceba i all: A la mateixa cassola, afegim més oli si és necessari i sofregim la ceba i l'all fins que estiguin translúcids i tendres.
  4. Retornar el conill a la cassola: Afegim de nou els trossos de conill a la cassola. Aleshores, espolvorem amb el pimentó dolç i barregem bé.
Veure la recepta completa

Mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

Mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

Descobreix com preparar unes delicioses mandonguilles amb bolets, vi blanc, nata i brou de carn. Una recepta tradicional catalana que et sorprendrà.

Ingredients

  • 300 grams de carn picada de vedella
  • 200 grams de carn picada de porc
  • 2 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • 1 pessic de molla de pa remullada en llet
  • 1 gra d'all picat
  • Julivert picat
  • Farina per enfarinar
  • 250 grams de bolets variats (xampinyons, rovellons, etc.)
  • 1 ceba gran picada
  • 1 gra d'all picat
  • 150 ml de vi blanc
  • 200 ml de nata per cuinar
  • 200 ml de brou de carn
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre al gust

Com fer mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

  1. Preparar la massa de les mandonguilles: En un bol gran, barregem les carns picades (vedella i porc) amb els ous, els rovells d'ou, el pa ratllat, la molla de pa remullada en llet, l'all picat i el julivert. Salpebrem al gust. Ho mesclem tot fins obtenir una massa homogènia.
  2. Fer les mandonguilles: Formem boles de la mida que més t’agradi (no et passi) amb la massa de carn i les enfarinem lleugerament.
  3. Fregir les mandonguilles: Escalfem oli d'oliva en una paella gran i fregim les mandonguilles fins que estiguin daurades per fora. Les reservem en un plat amb paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
  4. Sofregir la ceba i els bolets: En la mateixa paella on hem fregit les mandonguilles, retirem l'excés d'oli i afegim una mica més d'oli fresc si cal. Sofregim la ceba i l'all a foc mitjà fins que estiguin daurats. A continuació, afegim els bolets i els cuinem fins que perdin tota l'aigua i estiguin daurats.
Veure la recepta completa

Llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

Llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

Gaudeix d'un autèntic guisat de tardor amb aquesta llata de vedella amb bolets. Un plat ple de sabor, ideal per als dies de tardor.

Ingredients

  • 1,3 kg de llata de vedella
  • 350 g de bolets (una combinació de rovellons i ceps frescos)
  • 3 cebes grans
  • 2 pastanagues
  • 1 branca de farigola
  • 1 porro gran
  • 3 grans d'all
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 1 copa de vi ranci
  • 800 ml de brou de carn
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre
  • Sal

Com fer llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

  1. Salpebrem la llata de vedella i la segellem en una cassola amb oli d'oliva calent fins que estigui ben daurada per tots els costats. Quan estigui ben enrossida, la retirem i la reservem.
  2. A la mateixa cassola, afegim les cebes tallades a làmines, el porro, els alls i les pastanagues a trossos. Coem a foc mitjà fins que les verdures quedin tendres i agafin un color daurat.
  3. Afegim la copa de vi blanc i la de vi ranci a la cassola. Remenem bé per desglassar les verdures i deixem que l'alcohol redueixi uns 5 minuts.
  4. Tornem a posar la llata a la cassola amb les verdures i afegim el brou de carn, just per cobrir la carn. Afegim la branca de farigola. Tapem i deixem que faci xup-xup a foc baix durant 1 hora i 45 minuts, o fins que la carn quedi ben tendra.
Veure la recepta completa