- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de costelles de porc al forn
Les costelles de porc al forn són un plat que sempre és un èxit a qualsevol taula. No només són fàcils de preparar, sinó que també són delicioses i versàtils. Les costelles de porc al forn es caracteritzen per tenir una textura cruixent per fora i suau i sucosa per dins, cosa que les converteix en una opció ideal per a un sopar o dinar en família o entre amics.
El millor d'aquest plat és que es poden utilitzar diferents tipus d'amaniment per donar més gust a les costelles de porc.
En aquesta recepta en particular, utilitzem una barreja d'all, pebre vermell dolç, orenga seca, pebre negre mòlt, oli d'oliva verge extra, vi blanc (o cervesa) i sal gruixuda. Però també es poden utilitzar altres amaniments com ara salsa barbacoa, mel i mostassa, o fins i tot una marinada de llimona i herbes.
Aquesta recepta de costellam de porc és una opció deliciosa i fàcil de preparar per a qualsevol ocasió. Amb aquesta recepta simple i saborosa, podràs sorprendre els teus convidats amb un plat ple de sabor i textura.
No et perdis l'oportunitat de gaudir d'aquesta deliciosa recepta al teu proper dinar o sopar!
Si t’agraden les receptes de carn aleshores no et pots perdre el nostre plat de conill a la cassola , la recepta de espatlla de xai o el fricandó de vedella amb bolets .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer costella de porc al forn
- Abans de començar a preparar la costella de porc, és important preescalfar el forn a la temperatura adequada. Per fer-ho, gira el termostat a 180°C i espera uns 10-15 minuts fins que el forn hagi arribat a la temperatura desitjada.
- El següent pas és pelar i picar finament les dents d'all per a la marinada de la costella de porc. Pelem els dents d'all i piquem en petits trossets.
- En un bol, barregem les dents d'all picades amb el pebre dolç, l'orenga sec, el pebre negre, l'oli d'oliva i una mica de sal. Remenem bé tots els ingredients fins que estiguin ben integrats i obtinguisis una marinada uniforme.
- Col·loquem les costelles de porc sobre una safata per a forn i esparcim bé la marinada d'espècies per sobre la superfície del costellam. És important assegurar-se que es cobreix bé tota la superfície del per aconseguir una marinada ben saborosa.
- Aboquem el vi blanc (o la cervesa) al voltant de les costelles de porc. Això ajudarà a mantenir la carn humida durant la cocció i a afegir nous sabors a aquesta deliciosa recepta.
- Cobrim la safata amb paper d'alumini per a evitar que la carn es dessiqui i per aconseguir una cocció uniforme. És important que el paper d'alumini estigui ben segellat i que cobreixi completament la safata.
- Col·loquem la safata dins del forn preescalfat i deixem cuinar la costella durant 1 hora o fins que les costelles estiguin ben cuites i daurades. Durant la cocció, podem donar la volta a les costelles una o dues vegades per assegurar-nos que es cuinen uniformement.
- Un cop les costelles estiguin cuinades, traiem el paper d'alumini i continuem coent durant 10-15 minuts més per aconseguir una superfície cruixent i ben daurada. Pots augmentar la temperatura del forn a uns 200°C per ajudar a obtenir una superfície cruixent.
- Ja només cal treure la safata del forn i deixar reposar la costella durant uns 5 minuts abans de servir. Això ajudarà a que els sucs es redistribueixin per la carn i a que la costella es refredi una mica per poder manipular-la sense cremar-nos.
- Un cop la costella de porc hagi reposat durant uns minuts, la tallem en trossos i la servim acompanyada d'una guarnició de verdures, patates o arròs. També podem afegir més salsa de la safata per potenciar el sabor de la carn.