- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de conill al forn amb patates
En la cuina catalana, el conill ocupa un lloc d'honor. Són nombroses les receptes que el tenen com a protagonista, però avui ens centrarem en una de les més populars i delicioses: el conill al forn.
Aquest plat, de sabor intens i textura suau, ens convida a redescobrir el gust autèntic de la carn de conill, acompanyada de les verdures i les herbes aromàtiques que li donen un caràcter tan especial.
El conill al forn és una recepta senzilla, però amb una gran riquesa de sabors. És ideal per a un dinar familiar o per a una celebració especial, ja que es pot preparar amb antelació i enfornar just abans de servir. A més, és un plat saludable i nutritiu, ja que la carn de conill és baixa en greixos i rica en proteïnes.
A continuació, t’ensenyaré a preparar el conill al forn pas a pas, perquè puguis gaudir d'aquest deliciós plat de la cuina a casa teva. Si t’agrada el conill aleshores no et pots perdre la nostra recepta de conill a la cassola.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer fumet o caldo de peix pas a pas
- El primer pas és precalentar el forn a 200 graus.
- Mentrestant, pelem les patates i les tallem a rodanxes gruixudes. També pelem els alls i la ceba, i els tallem a trossos grans.
- Afegim les patates tallades a rodanxes per sobre la safata de forn juntament amb els alls i la ceba tallada en juliana. Tirem una mica de sal i un rajolí d’oli per sobre.
- Un cop el forn estigui calent posem les patates, els alls i la ceba a cuinar durant uns 10 minuts. L’objectiu és que el temps de cocció d’aquests vegetals sigui superior que al del conill.
- Mentrestant podem anar salpebrentant els trossos de conill.
- Un cop hagin passat els 10 minuts traiem la safata de forn i posem els trossos de conill. És important que quedin envoltats amb les patates, els alls i la ceba. A continuació, hi afegim el romani i la farigola.
- Arrosem tots els ingredients amb l'oli d'oliva i el vi blanc. Els salem i pebrem al gust.
- Un cop tots els ingredients estan ben preparats, introduïm la safata al forn precalentat i deixem que es cogui durant aproximadament una hora.
- Durant la cocció, anem girant els trossos de conill i les patates de tant en tant, perquè es daurin de manera uniforme. També podem regar-los amb el suc de la cocció, perquè quedin més sucosos i saborosos.
- Quan el conill estigui ben daurat i les patates estiguin tendres, treiem la safata del forn i deixem reposar uns minuts abans de servir.
- Ja només queda disfrutar d’aquest lleuger plat de conill rostit al forn!
Consells i trucs per preparar el millor conill rostit
Si vols que el conill quedi encara més tendre i suculent, pots marinar-lo amb el vi blanc, l'oli d'oliva, l'all picat, el romani i la farigola durant unes hores o, encara millor, tota la nit. Això farà que la carn s'impregni dels sabors de la marinada i quedi més tendra i saborosa.
El conill al forn es pot acompanyar amb una gran varietat de guarnicions, segons el gust de cadascú. Algunes opcions podrien ser unes verdures a la brasa, un amanida fresca o unes mongetes saltejades.
Si t’agrada el toc picant, pots afegir una mica de pebre vermell a la recepta. Això li donarà un sabor més intens i una mica de picor que contrastarà perfectament amb la carn de conill.
Una variant interessant d'aquest plat podria ser el conill al forn amb mostassa. Per fer-la, simplement barreja una mica de mostassa amb el vi blanc i l'oli d'oliva i utilitza aquesta mescla per marinar el conill abans de coure'l.