Receptes de dolços i postres

Mousse de llimona

Mousse de llimona

Aquest postres lleuger i refrescant preparat a base de llimona i llet condensada és perfecte per fer baixar el menjar. A més, la combinació de les llimones i la llet condensada aconsegueix un gust inigualable.

Ingredients

  • 150 g de llet condensada
  • 2 llimones
  • 2 clares d'ou
  • 3 fulles de gelatina
  • 2 cullerades de sucre
  • 2 fulles de menta per decorar

Com fer mousse de llimona

  1. Folrem de paper alumini el fons de 4 motlles on preparem el mousse.
  2. Traiem la pell d'una llimona a tires. Tallem les tires de la llimona en juliana.
  3. Posem a bullir mig got d'aigua en una cassola amb 2 cullerades de sucre.
  4. Deixem bullir uns 5 minuts fins que es confiti.
Veure la recepta completa

Recepta de tiramisú casolà fàcil

Recepta de tiramisú casolà fàcil

T'ensenyem a preparar les millors postres de la cuina italiana: el tiramisú casolà. Aquestes postres és senzill de preparar i queden uns resultats espectaculars. Sorprèn als teus familiars i amics amb aquest fabulós postres.

Ingredients

  • Pa de pessic Savoiardi
  • 2 ous
  • 350 ml de cafè fred
  • 80 g de sucre
  • Cacau en pols
  • 500 g de formatge mascarpone

Com fer recepta de tiramisú casolà fàcil

  1. El primer que farem és preparar cafè. Nosaltres recomanem que sigui de cafetera ja que els de màquina queda molt aigualit. Quan tinguem aproximadament els 350 ml de cafè indicats el guardem a la nevera o congelador perquè es refredi. És important que estigui fred quan mullem el pa de pessic ja que si estan calents aquests es poden desfer.
  2. Comencem a preparar la crema de mascarpone. Obrim els ous i separem els rovells de les clares.
  3. Remenem les clares fins muntar-les a punt de neu. Per comprovar que aquest a aquest punt, podem girar l'envàs. Si estan en el punt de neu no caurà. Reservem.
  4. Afegim el sucre en el recipient dels rovells i remenem fins que el sucre vaig quedar dissolt. Com més baix sigui la quantitat de grumolls de sucre millor.
Veure la recepta completa

Pastís de pasta de full amb fruites

Pastís de pasta de full amb fruites

Avui vas a aprendre un dels meus postres preferits, el pastís de pasta de full amb fruites i crema pastissera. Aquestes postres queda molt bó i és perfecte per preparar quan tenim un dinar amb familiars o amics.

Ingredients

  • 1 ou
  • Fruita variada: maduixes, kiwi, taronja, mandarina
  • 1 làmina de pasta de full
  • 1 sobre de gelatina neutra
  • Mig litre de crema pastissera
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 got d'aigua

Com fer pastís de pasta de full amb fruites

  1. Estenem la làmina de pasta de full en una superfície plana i fem vores cap amunt en totes les vores. Premem bé els doblats perquè s'enganxin amb la pasta de full.
  2. Partim l'ou, el batem una mica i amb un pinzell pintem les vores doblats de la pasta de full.
  3. Seguidament amb una forquilla punxem el centre de la pasta de full. És important que les vores doblats no siguin punxats.
  4. Preescalfem el forn a 200ºC. Un cop calent posem la pasta de full a forn durant 25 minuts aproximadament.
Veure la recepta completa

Pa de pessic, la recepta tradicional per a que quedi esponjós i deliciós

Pa de pessic, la recepta tradicional per a que quedi esponjós i deliciós

Vols aprendre a preparar un deliciós pa de pessic casolà? T’ensenyem pas a pas com elaborar aquesta recepta i t’expliquem els millors trucs per aconseguir un pa de pessic ben esponjós.

Ingredients

  • 125 grams de farina de rebosteria
  • 120 grams de sucre
  • 1 sobre de llevat
  • 3 ous
  • 1 iogurt de llimona
  • 1 llimona per ratllar
  • Vainilla (opcional)
  • Gotet d’oli
  • Mantega per untar el motlle
  • Una mica de sal

Com fer pa de pessic, la recepta tradicional per a que quedi esponjós i deliciós

  1. Agafem un bol i afegim els 3 ous. Batem els 3 ous amb una vareta manual o elèctrica.
  2. Seguidament afegim els 120 grams de sucre dins el bol i batem per barrejar els ous amb el sucre.
  3. Precalentem el forn a 180 ºC.
  4. Afegim el sobre de llevat. Just després afegim la farina però passada per un colador per evitar qualsevol presencia de grumolls en la mescla.
Veure la recepta completa

Pastís de formatge

Pastís de formatge

Aprèn a preparar un dels postres més coneguts arreu del món: el pastís de formatge. A més t’ensenyem com preparar una exquisida melmelada de maduixa.

Ingredients

  • 250 grams de formatge Mascarpone
  • 250 grams de formatge Filadèlfia
  • 2 ous
  • 200 grams de sucre
  • 80 ml de llet
  • 100 grams de mantega o margarina (per la base)
  • 80 grams de mantega (pel farcit)
  • 30 grams de farina o Maizena
  • 10-20 galetes Maria o Digestive
  • Melmelada (preferiblement casolana)

Com fer pastís de formatge

  1. El primer pas es picar totes les galetes fins que quedin ben esmicolades. Un truc es ficar-les en una bossa i copejar-les amb un corró, fins a obtenir una pols de galeta fina.
  2. Fonem els 100 grams de mantega o margarina al microones i la barregem juntament amb les galetes picades. Mesclem tota la barreja.
  3. Agafem el motlle on cuinarem el pastís de formatge i afegim la barreja de galetes i mantega pressionant fortament fins que quedi una base ben sòlida.
  4. En un recipient afegim els 2 ous i els 200 grams de sucre. Remenem tot amb les varetes fins que quedi espumós.
Veure la recepta completa

Melmelada de figues

Melmelada de figues

Les figues és una de les millors fruites de la temporada d'estiu. Aprèn a preparar pas a pas una deliciosa melmelada de figues per als teus esmorzars.

Ingredients

  • 1kg de figues
  • 300 grams de sucre blanc o moreno
  • 1 llimona

Com fer melmelada de figues

  1. El primer pas és rentar bé els pots amb aigua i sabó per eliminar la brutícia més superficial.
  2. Seguidament fiquem en una olla amb aigua bullint els pots i les seves corresponents tapes durant 10-15 minuts per esterilitzar completament els pots on introduirem la melmelada de figues.
  3. Un cop passats els 10-15 minuts deixem refredar dins l'aigua ja que si els traiem molt calents els pots podrien fracturar-se pel canvi de temperatura.
  4. Traiem els pots i els posem sobre un drap i deixem assecar.
Veure la recepta completa

Pastís de pastanaga o Carrot Cake

Pastís de pastanaga o Carrot Cake

El pastís de pastanaga o carrot cake és un dels pastissos més deliciosos. Aprèn a cuinar-lo de forma fàcil pas a pas i gaudeix del resultat.

Ingredients

  • 4 ous
  • 150 grams de sucre moreno
  • 150 grams de pastanaga
  • 75 grams d'oli de gira-sol
  • 150 grams de farina
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 1 mica de sal
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 35 grams de nous trossejades pel pastís
  • 15 grams de nous trossejades com a decoració
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla (opcional)
  • 1 terrina de mascarpone de 250 grams
  • 125 grams de sucre blanc en pols
  • 50 grams de mantega
  • Mitja culleradeta d'essència de vainilla opcional

Com fer pastís de pastanaga o carrot cake

  1. El primer pas és pelar i ratllar totes les pastanagues en un plat fons.
  2. En un bol a part batem els 4 ous amb el sucre fins a obtenir una barreja escumosa. Això últim és vital ja que significa que ha entrat prou aire perquè el pastís quedi escumós. Preescalfem el forn a 170 ºC.
  3. Afegim la pastanaga ratllada i l'oli de gira-sol. Batem fins que la barreja quedi homogènia.
  4. Afegim la mica de sal i tamisem la farina i el llevat. Afegim la cullerada de canyella i batem tots els ingredients.
Veure la recepta completa

Panellets de coco

Panellets de coco

Aprèn a preparar deliciosos panellets de coco i sorprèn als teus familiars i amics per Tots Sants. Entra i t’ensenyarem el pas a pas i els ingredients.

Ingredients

  • 250 grams de patata
  • 250 grams d’ametlla mòlta
  • 100 grams de sucre blanc o moreno
  • 100 grams de coco ratllat
  • 1 ou

Com fer panellets de coco

  1. El primer pas es bullir la patata dins d’una cassola per a que estigui ben tova. En algunes receptes de panellets de coco no afegeixen patata, ho fan directament amb coco i ametlla mòlta. No obstant, a mi m’agrada ficar patata (o moniato) ja que així es com es prepara la massa tradicional de panellet.
  2. El temps de cocció de la patata depèn molt de com sigui. Per saber el temps exacte, un truc es anar punxant-la fins que la punxa pugui entrar perfectament sense fer esforç. Un cop feta es important deixar que es refredi, de no ser així la massa de panellet no es farà correctament.
  3. Un cop la patata estigui ben tova i freda la pelem i l’afegim en un bol juntament amb el sucre i l’ametlla mòlta. El sucre pot ser blanc o moreno, no importa el tipus.
  4. Aixafem tota la mescla amb força durant uns minuts fins que quedi una barreja ben homogènia.
Veure la recepta completa

Panellets de xocolata

Panellets de xocolata

T’ensenyem pas a pas com fer aquesta deliciosa recepta de panellets de xocolata. Els millors dolços de Tots Sants. Entra i descobreix com fer-los!

Ingredients

  • 250 grams de patata
  • 250 grams d’ametlla mòlta
  • 100 grams de sucre blanc o moreno
  • 1 tableta de xocolata per postres
  • 1 got de llet
  • 50 grams de coco ratllat (opcional)

Com fer panellets de xocolata

  1. Comencem bullint la patata en una cassola o olla amb aigua abundant. La patata ha de quedar totalment coberta per l’aigua. Deixem cuinar a foc alt durant uns minuts. Si veiem que l’aigua s’evapora afegim més aigua.
  2. Per comprovar que estigui cuita del tot agafem un ganivet o forquilla i la punxem. Si podem fer un forat de forma fàcil, sense esforç, vol dir que ja està feta. La traiem, la pelem i la deixem refredar.
  3. En un bol afegim el sucre i l’ametlla mòlta. Quan la patata estigui freda l’agreguem també al bol.
  4. Aixafem i barregem tots els ingredients amb força fins que quedi una mescla homogènia. Seguidament deixem la massa de panellet a la nevera entre 1-2 hores per a que es refredi.
Veure la recepta completa

Bunyols de vent o de Quaresma

Bunyols de vent o de Quaresma

Descobreix com preparar els millors bunyols de vent o Quaresma. T’expliquem la recepta pas a paso amb tots els ingredients que necesites a més de consells.

Ingredients

  • 180 grams de farina de rebosteria
  • 50 grams de mantega
  • 4 ous
  • Sal
  • 0,25 litres d’aigua (1/4)
  • Oli d’oliva
  • Sucre

Com fer bunyols de vent o de quaresma

  1. Agafem una cassola i aboquem els 0,25 litres d’aigua, els 50 grams de mantega y una miqueta de sal. Deixem calentar a foc mitjà fins que la barreja comenci a fer bombolletes (a bullir).
  2. Un cop la barreja d’aigua i mantega comenci a bullir parem el foc i afegim els 180 grams de farina. Remenem bé la barreja fins que la masa de bunyol es separi de las parets de la cassola.
  3. Seguidament anem ficant els 4 ous d’un en un. Mentre els afegim a la barreja és important que anem remenant. Podem remenar amb varetes elèctriques o utilizan una cullera de fusta.
  4. Seguim barrejant fins a obtenir una masa homogènia sense grumolls. Deixem reposar la masa de bunyols de quaresma durant 30-60 minuts.
Veure la recepta completa

Crema pastissera

Crema pastissera

La crema pastissera és molt usada al món de la rebosteria per preparar tot tipus de postres i dolços. Entra i descobreix la millor recepta de crema pastissera.

Ingredients

  • Mig litre de llet
  • 4 ous
  • 125 grams de sucre
  • 50 grams de maicena o fècula
  • Nata per muntar (un rajolí)
  • 1 llimona
  • 1 beina de vainilla

Com fer crema pastissera

  1. Per començar, prepararem la llet aromatitzada amb vainilla i llimona per donar-li un sabor exquisit a la nostra crema pastissera.
  2. Fem un bon tall a la beina de vainilla i eliminem les llavors de l´interior. Reservem.
  3. Passem una aigua a la llimona, rentant-la bé i pelem la pell evitant treure la part blanca ja que amarga. La quantitat exacta de pell de llimona per utilitzar a la recepta dependrà del gust de cadascú. Si t'agrada molt la llimona afegeix-li més, per contra, sinó t'agrada un fort gust a llimona, afegeix-li només una mica.
  4. Del mig litre de llet reservem 150 mil·lilitres en una tassa a part. És recomanable afegir un rajolí de la nata per muntar perquè quedi la crema més saborosa.
Veure la recepta completa

Arròs amb llet

Arròs amb llet

Vols aprendre a preparar un deliciós postres d’arròs amb llet aromatitzada amb llimona i canela? Entra i descobreix el pas a pas i tots els ingredients.

Ingredients

  • 100 grams d’arròs
  • 1 litre de llet
  • 70 grams de sucre blanc
  • 1 llimona
  • 1 branca de canyella
  • Canyella en pols

Com fer arròs amb llet

  1. Rentem i assequem la llimona. Tallem uns trossos de llimona sense la part blanca ja que pot amargar.
  2. En una cassola afegim el litre de llet, els 100 grams d’arròs, la branca de canyella i els trossos de pell de llimona.
  3. Deixem cuinar a foc lent durant uns 45-50 minuts aproximadament. Durant aquest temps és important anar remenant cada 5 minuts per evitar que s’enganxi l’arròs.
  4. Passat aquest temps afegim els 70 grams de sucre, remenem intensament i deixem cuinar 10 minuts més.
Veure la recepta completa

Coca de Sant Joan amb crema i pinyons

Coca de Sant Joan amb crema i pinyons

Aprèn a preparar una deliciosa coca de Sant Joan de crema i pinyons i celebra la revetlla compartint la coca amb la gent estimada. T’ensenyem el pas a pas.

Ingredients

  • 400 grams de farina de força
  • 3 ous mitjans
  • 15 grams de llevat fresc
  • 5 grams de sal
  • 100 grams de sucre
  • 150 mil·lilitres de llet templada
  • 70 grams de mantega
  • 1 llimona
  • Fruita confitada (opcional)
  • Pinyons
  • Mig litre de llet
  • 4 ous
  • 125 grams de sucre
  • 50 grams de maicena o fècula
  • Nata per muntar (un rajolí)
  • 1 llimona
  • 1 beina de vainilla

Com fer coca de sant joan amb crema i pinyons

  1. El primer pas és preparar la llet amb la vainilla i la llimona. Pelem la llimona evitant agafar la part blanca ja que pot amargar. Tallem la beina i eliminem les llavors.
  2. Guardem 150 mil·lilitres en una tassa a part. És recomanable afegir un rajolí de la nata per muntar perquè quedi la crema més saborosa. En una cassola posem la llet restant i deixem escalfar a foc mig.
  3. Quan estigui a punt de bullir apartem la cassola i afegim tres trossos de pell de llimona i la beina de vainilla. Deixem reposar durant 25-30 minuts per aconseguir llet aromatitzada.
  4. Durant l’espera posem la maicena al got de llet on hem deixat els 150 mil·lilitres de llet. Remenem bé tots els ingredients i reservem.
Veure la recepta completa

Coca de llardons

Coca de llardons

Vols aprendre a preparar una exquisita coca de llardons típica de Sant Joan? T’expliquem els ingredients que necessites i el pas a paso.

Ingredients

  • 1 làmina rectangular de pasta de full
  • 50 grams de pinyons
  • 100 grams de llardons
  • 40 grams de sucre
  • 1 ou

Com fer coca de llardons

  1. Per començar la recepta, omplim un bol amb aigua i afegim els 50 grams de pinyons. Els deixem en remull durant el temps que preparem la coca. Aquest procediment és important per evitar que els pinyons es torrin ràpidament quan ho fiquem al forn. Precalentem el forn a 200 ºC que escalfi adalt i abaix.
  2. Posem els llardons en una picadora i els triturem fins a obtenir trossets petits. Si t'agraden trossos més grans pica’ls durant poc temps. Si prefereixes trossets molt petits deixar la picadora durant més segons.
  3. Extenem la làmina de pasta de full sobre paper de forn. Amb un ganivet anem punxant tota la làmina.
  4. Trenquem l’ou en un recipient. El batem bé i amb un pinzell de cuina pintem tota la superficie de pasta de full.
Veure la recepta completa

Pastís de carbassa

Pastís de carbassa

Vols aprendre a preparar un deliciòs pastís de carbassa? Entra i descobreix els ingredients i el pas a pas que necesitas per preparar un bon pastís.

Ingredients

  • 350 grams de carbassa
  • 4 ous
  • 300 grams de farina de reposteria
  • 1 sobre de llevat químic
  • 200 grams de sucre blanc o moré
  • Sucre glass
  • Canela
  • Nou moscada
  • Nous trossejades (opcional)
  • Mantega (per untar el motlle)
  • Oli d’oliva

Com fer pastís de carbassa

  1. El primer pas és tallar la carbassa i netejar-la. Pelem la carbassa, la partim per la meitat i li traiem totes les llavors del seu interior. Fem trossets mitjans. Precalentem el forn a 180 ºC. Ara hem de coure els trossos de carbassa. Jo normalment si tinc temps prefereixo cuinar-la al forn. No obstant, el temps aproximat de cocció en forn és de 40 minuts a 1 hora per a que quedi ben toveta. Si no tens tant temps pots ficar-la a coure en aigua i en uns 20 minuts estarà ben tova.
  2. Un cop passat el temps i els trossos de carbassa estiguin ben tous, els traiem i els posem en un plat. Amb l’ajuda d’una cullera o forquilla aixafem tots els trossets fins a obtenir una massa.
  3. En un bol apart trenquem els ous i batim fins a que escumegin. Afegim l’oli mentre continuem batint tot. En aquest punt posem la farina (poc a poc), el llevat químic, mitja culleradeta de nou moscada i un toc de canela en pols.
  4. Afegim la mescla on tenim la carbassa aixafada i remenem tot bé. Opcionalment podem afegir nous trossejades.
Veure la recepta completa

Galetes de mantega

Galetes de mantega

Aprèn a preparar pas a pas delicioses galetes de mantega casolanes. Et mostrem tots els ingredients que necessitem per fer les millors galetes.

Ingredients

  • 125 grams de mantega
  • 1 ou tamany gran (L)
  • 150 grams de farina
  • 70 grams de sucre llustre (glas)
  • Mitja cullerada de sal (cullera de café)
  • Mitja cullerada de canyella en pols o esencia vainilla (opcional)

Com fer galetes de mantega

  1. En un bol gran afegim el sucre. És important tamisar-lo amb un colador mentre l’aboquem. Seguidamente afegim la mantega (en textura de pomada), la miqueta de sal i opcionalment la mitja culleradeta d’essència de vainilla o canyella en pols.
  2. Remenem tot amb unes varetes manuals o elèctriques fins a obtenir una mescla cremosa i homogènia.
  3. Afegim l’ou dins del bol amb la resta d’ingredients. Batim amb intensitat fins a integrar.
  4. Aboquem la farina tamisada i batim lentament fins a incorporar-la amb la masa. És important que la mescla no tingui grumolls. Deixem refredar a la nevera embolicat amb paper de film transparent unes 3 hores per a que sigui més fàcil treballar amb la massa i fer la forma de les galetes.
Veure la recepta completa

Creps, les millors receptes dolces i salades

Creps, les millors receptes dolces i salades

Vols aprendre a preparar les millors creps? Entra i descobreix els millors trucs i consells per cuinar delicioses creps, tant dolces com salades.

Ingredients

  • 120 grams de farina
  • 250 mil·lilitres de llet sencera
  • 2 ous tamany L
  • Mantega o oli (per untar la paella o crepera)
  • Sucre
  • Essència de vainilla (opcional)
  • Ralladura de llimona (opcional)
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer creps, les millors receptes dolces i salades

  1. En un recipient per batre introduïm els ous, els 250 mil·lilitres de llet sencera, una culleradeta de sucre, una mica de sal i batem bé la mescla amb una batedora elèctrica durant uns segons.
  2. Seguidament afegim la farina tamisada i tornem a mesclar bé amb la batedora fins aconseguir una barreja homogénea. En aquest punt podem afegir opcionalment la ratlladura de llimona i la essència de vainilla (només per crêpes dolces). És important assegurar-se que no tingui grumolls per a obtenir uns millors resultats. Si està molt espesa podem afegir una miqueta més de llet.
  3. Tapem el recipient amb paper de film i deixem reposar uns 30-60 minuts a la nevera.
  4. Passat aquest temps, traiem la mescla de crep de la nevera. En una paella antiadherent o una crepera afegim una mica de mantega o oli per evitar que s’enganxin. Normalment, si funciona bé la adherencia no caldria aquest pas però jo sempre ho faig per si a cas.
Veure la recepta completa

Tortell de Reis, com preparar el millor dolç de Nadal pas a pas

Tortell de Reis, com preparar el millor dolç de Nadal pas a pas

T’animes aquest nadal a preparar tu el Tortell de Reis? Si és així entra ja que t’explicarem tot el que has de saber per cuinar el millor tortell de reis.

Ingredients

  • 400 grams de farina de força (veure a Amazon)
  • 200 mil·lilitres de llet
  • 20 grams de llevat
  • 100 grams de sucre
  • 80 grams de mantega
  • 2 ous tamany L
  • Mitja culleradeta d’aigua d’Azahar (veure a Amazon)
  • Ralladura de llimona
  • Ralladura de taronja
  • Sal
  • 1 ou
  • Fruita confitada
  • Nata (opcional)
  • Ametlles trossejades
  • Figuretes pel tortell (veure a Amazon)

Com fer tortell de reis, com preparar el millor dolç de nadal pas a pas

  1. Agafem un bol gran i afegim els 400 grams de farina de força. Fem un foradet al mig de la farina i el sucre, el llevat, els 200 mil·lilitres de llet, les ralladures de taronja i llimona, la mantega (a temperatura ambient) i l’aigua d’Azahar (és important vigilar amb la quantitat ja que és una essència concentrada).
  2. Mesclem tots els ingredients i a continuació afegim els d’ous ous de tamany gran i una miqueta de sal. Amasem tots els ingredients.
  3. Ara és hora d’enfarinar el marbre de la cuina. Aquest pas és important per evitar que la massa del tortell de reis s’enganxi a les nostres mans i no poguem treballar amb ell de forma eficaç.
  4. Un cop ben enfarinada, aboquem la massa que acabem de preparar i continuem amassant fins que la massa no s’enganxi i sigui prou elàstica. Si fos necessari, tornem a enfarinar la superfície de treball.
Veure la recepta completa

Flam d’ou al bany maria, la millor recepta de postres tradicional (trucs i consells)

Flam d’ou al bany maria, la millor recepta de postres tradicional (trucs i consells)

prèn a preparar un dels millors postres que existeixen: el flam d’ou. T’ensenyem pas a pas com preparar-lo i els millors trucs i consells.

Ingredients

  • 600 mil·lilitres de llet fresca
  • 150 grams de sucre
  • 6 ous
  • 1 pela de llimona
  • 1 branca de canyella
  • 4 cullerades de sucre blanc
  • Una cullerada gran d’aigua

Com fer flam d’ou al bany maria, la millor recepta de postres tradicional (trucs i consells)

  1. Posem una cassola a foc mig i deixem escalfar.
  2. Seguidament afegim les 4 cullerades de sucre blanc, una cullerada gran d’aigua i anem remenant mentre es va fent i espessint el caramel.
  3. Un cop cuinat (vigila que no se’t cremi) apartem el caramel del foc i fiquem una mica a cada una de les flameres que emprarem per posar el flam que seguidament prepararem.
Veure la recepta completa

Coca de iogurt molt esponjosa, la recepta perfecta per a principiants de rebosteria

Coca de iogurt molt esponjosa, la recepta perfecta per a principiants de rebosteria

Aprèn a preparar una deliciosa coca de iogurt. Només necessitem les mides de l’envàs del iogurt per calcular la quantitat d’ingredients. Entra i descobreix-la!

Ingredients

  • 1 iogurt natural o de llimona
  • Sucre morè o blanc
  • 3 mides de yogurt de farina de rebosteria
  • 1 sobre de llevat
  • 3 ous mitjans
  • Oli d’oliva
  • Mantega
  • Ratlladura de llimona (opcional)
  • Sucre de llustre (opcional)

Com fer coca de iogurt molt esponjosa, la recepta perfecta per a principiants de rebosteria

  1. El procediment per fer la coca de iogurt utilitza el tamany del got per afegir els ingredients en les quantitats exactes. En un bol afegim el iogurt natural. Si prefereixes també pot ser de llimona (jo utilitzo natural i després li fico ratlladura de llimona). Reservem l’envàs del iogurt.
  2. Afegim els 3 ous de tamany de mig, una mida de l’envàs de iogurt d’oli d’oliva i 2 mides de sucre blanc o morè. Batem tots els ingredients bé fins aconseguir una mescla més o menys homogènia.
  3. En un recipient apart posem la farina de rebosteria (3 mides de iogurt) juntament amb el sobre de llevat. Remenem bé. Precalentem el forn a 180 ºC.
  4. Afegim la barreja de farina i llevat poc a poc dins el bol amb la resta d’ingredients de la coca. Mentre anem afegint anem remenant tot bé. En aquest punt, opcionalment podem posar una mica de ratlladura de llimona. Mesclem tot.
Veure la recepta completa

Pastís de plàtan, descobreix la recepta perfecta per aprofitar la fruita madura

Pastís de plàtan, descobreix la recepta perfecta per aprofitar la fruita madura

Prova aquesta senzilla recepta de pa de pessic de plàtan casolà i prepara un pa de pessic esponjós deliciós per menjar de postres o com esmorzar.

Ingredients

  • 3 plàtans madurs
  • 125 grams de sucre blanc o moré
  • 150 grams de farina de blat tamisada
  • 1 sobre de llevat (15-16 grams)
  • 3 ous
  • Mantega (opcional)
  • 25 grams d'oli d'oliva

Com fer pastís de plàtan, descobreix la recepta perfecta per aprofitar la fruita madura

  1. En un recipient afegim la meitat del sucre (uns 62 grams) juntament amb els 3 ous. Batem tota la barreja amb unes varetes fins que la mida que ocupa sigui el doble. És important que quedi muntat amb una textura escumosa. Això s'aconsegueix passant una estona batent els ingredients.
  2. En un altre recipient de cuina hi afegim la resta de sucre. Pelem els plàtans i els afegim també amb el sucre en aquest segon recipient. Barregem tot fins que quedi com un puré de plàtan.
  3. Tot seguit afegim el puré de plàtan al primer recipient on tenim el sucre i els ous. Barregem tot.
  4. Hi afegim l'oli i ho continuem barrejant tot perquè quedi més o menys homogeni.
Veure la recepta completa

Pomes al forn, la recepta perfecta per unes postres saludables i dolces

Pomes al forn, la recepta perfecta per unes postres saludables i dolces

Avui t’ensenyem a preparar una recepta ben bona i ben dolça: les pomes al forn. T’ensenyem com preparar-les al forn pas a pas i tots els ingredients.

Ingredients

  • 4 pomes de la varietat Golden
  • 100 grams de sucre blanc o moré
  • Canyella en pols
  • Vi de postres (Moscatell, Malvasia…)
  • 1 grapat d’ametlles (opcional)

Com fer pomes al forn, la recepta perfecta per unes postres saludables i dolces

  1. El primer pas és preescalfar el forn a una temperatura de 180 ºC per dalt i per baix.
  2. Netegem bé les pomes amb aigua abundant.
  3. Traiem el cor de cada una de les pomes. A mi m’agrada utilizar un aparell per treure el cor de les pomes fàcilment (veure a Amazon). No obstant, si ho prefereixes pots emprar un ganivet per treure’l.
  4. Un cop hem tret els cors de la poma, les fiquem en una safata de forn, prèviament coberta amb paper de forn.
Veure la recepta completa

Melindros, la recepta perfecta per acompanyar la xocolata calenta

Melindros, la recepta perfecta per acompanyar la xocolata calenta

Aprèn a preparar deliciosos melindros pas a pas perfectes per mullar amb xocolata calenta. T’ensenyem tot el procediments i els ingredients necessaris.

Ingredients

  • 3 ous mitjans
  • 90 grams de sucre
  • 75 grams de farina
  • 6 grams de llevat químic de sobre
  • Sucre glas (o llustre) per decorar

Com fer melindros, la recepta perfecta per acompanyar la xocolata calenta

  1. Separem les clares dels ous del rovell.
  2. Barregem els rovells amb els 90 grams de sucre i batem amb les varetes fins que blanquegi.
  3. Mesclem la farina i el llevat químic i tamisem la barreja per evitar grumolls.
  4. Batem tot bé fins aconseguir una mescla homogènia.
Veure la recepta completa

Pastís de xocolata, la recepta amb 3 capes de xocolates diferents perfecta per qualsevol aniversari

Pastís de xocolata, la recepta amb 3 capes de xocolates diferents perfecta per qualsevol aniversari

T’ensenyem a preparar un deliciós pastís de 3 xocolates: negra, amb llet i blanca. Entra per descobrir tots els ingredients i el pas a pas de la recepta.

Ingredients

  • 150 grams de xocolata amb llet
  • 150 grams de xocolata negra
  • 150 grams de xocolata blanca
  • 200 grams de galetes (per exemple, Maria)
  • 100 grams de mantega
  • 36 grams de quallada en pols
  • 600 mil·lilitres de nata per muntar
  • 600 mil·lilitres de llet
  • Gotes de xocolata (opcional)

Com fer pastís de xocolata, la recepta amb 3 capes de xocolates diferents perfecta per qualsevol aniversari

  1. El primer pas és desfer la mantega al microones per a que passi de sòlid a líquid i poguem treballar millor amb ella.
  2. Amb l’ajuda d’una picadora o robot de cuina triturem els 200 grams de galetes Maria. Opcionalment es pot fer de forma manual posant les galetes dins d’una bossa de plàstic i donant-li cops amb un rodet.
  3. Agafem un motlle de 20 o 24 centímetres i el recobrim amb paper de forn. D’aquesta forma evitarem que el pastís quedi enganxat.
  4. Un cop tinguem la mantega desfeta i les galete triturades, mesclem els dos ingredients, afegim una mica de sal.
Veure la recepta completa

Polos de llimona i menta casolans

Polos de llimona i menta casolans

Refrescants pols de llimona i menta, la recepta perfecta per a l'estiu. Gaudeix d'aquesta deliciosa combinació de sabors a cada mos.

Ingredients

  • 4 grams de menta
  • 65 grams de suc llimona
  • 50 grams de sucre
  • 350 mil·lilitres d'aigua

Com fer polos de llimona i menta casolans

  1. Comencem triturant suaument les fulles de menta, alliberant així la seva aroma i ressaltant el seu sabor característic.
  2. En un recipient, barregem acuradament la menta triturada amb el suc acabat d'esprémer de llimona, assegurant-nos de combinar-los de manera uniforme.
  3. Afegim el sucre a la barreja i remenem amb paciència fins que es dissolgui del tot.
  4. Omplim les poleres seleccionades amb la barreja obtinguda, assegurant-nos de distribuir equitativament per obtenir porcions justes i equilibrades.
Veure la recepta completa

Pastís de Guinness, exquisit pastís de cervesa negra

Pastís de Guinness, exquisit pastís de cervesa negra

Descobreix el sabor deliciós del Pastís de Guinness. Recepta amb cervesa negra que et sorprendrà. Gaudeix d'una experiència de sabors única.

Ingredients

  • 250 mil·lilitres de Guinness (cervesa negra)
  • 250 grams de mantega
  • 75 grams de cacau pur en pols
  • 300 grams de sucre blanc o morè
  • 140 mil·lilitres de nata líquida per cuinar
  • 2 ous
  • Extracte de vainilla
  • 2 cullerades de bicarbonat sòdic
  • 250 grams de formatge mascarpone
  • 150 mil·lilitres de nata per cuinar
  • 100 grams de sucre glas

Com fer pastís de guinness, exquisit pastís de cervesa negra

  1. El primer pas és ficar en una cassola la mantega i afegir 250 mil·lilitres de Guinness i calentar fins que es desfaci la mantega. És recomanable anar remenant la barreja.
  2. Precalentem el forn a 180 º graus amb calor adalt i abaix sense aire.
  3. Agafem un bol i afegim els 75 grams de cacau pur en pols i el sucre i ho mesclem. Posem també la barreja de cervesa amb mantega i mesclem amb les varetes.
  4. En un bol apart mesclem amb varetes elèctriques la nata líquida, els ous i l’extracte de vainilla. Un cop barrejat ho ajuntem amb la mantega i el sucre.
Veure la recepta completa

Peres al vi amb canyella, unes postres dolces que no et pots perdre

Peres al vi amb canyella, unes postres dolces que no et pots perdre

Peres al vi, descobreix una exquisida recepta tradicional de postres que combina la dolçor de les peres amb els aromes del vi negre.

Ingredients

  • 8 peres mitjanes
  • Vi negre (preferentment sec)
  • 150 grams de sucre
  • Pell de llimona
  • Canyella en branca
  • Vainilla (opcional)

Com fer peres al vi amb canyella, unes postres dolces que no et pots perdre

  1. Comencem pelant les peres. Tallem la part de sota de les peres amb l’objectiu que quedin planes i s’aguantin bé. Conservem la branca superior per poder manipular-les durant el procés. Les reservem.
  2. En una cassola gran, aboquem el vi i deixem escalfar a foc mig.
  3. Quan comenci a estar calent afegim els 150 grams de sucre (remenant mentre l’incorporem). Afegim també dins la cassola la pell de llimona, una canyella en branca i, opcionalment, una mica de vainilla. Deixem cuinar la mescla fins que comenci a bullir.
  4. Amb el vi ja bullint, baixem el foc i submergim amb compte les peres a la cassola. No cal que estiguin del tot cobertes pel vi però si ¾ parts de les peres.
Veure la recepta completa

Magdalenes casolanes, la millor recepta de magdalenes de tota la vida

Magdalenes casolanes, la millor recepta de magdalenes de tota la vida

Gaudeix de les magdalenes casolanes de l'àvia, l'autèntica recepta de poble de tota la vida. Esponjoses i delicioses, perfectes per a qualsevol ocasió.

Ingredients

  • 3 ous
  • 200 grams de farina de rebosteria
  • 120 grams de sucre blanc
  • 60 mil·lilitres de llet sencera
  • 120 mil·lilitres d'oli d'oliva
  • 10 grams de llevat químic
  • Una mica de sal (1 gram)

Com fer magdalenes casolanes, la millor recepta de magdalenes de tota la vida

  1. Preescalfem el forn a 180°C amb calor amunt i avall.
  2. En un bol gran, batem els ous amb el sucre blanc fins que la barreja estigui esponjosa i blanquinosa.
  3. Aboquem a poc a poc l´oli d'oliva verge extra suau mentre continuem batent, assegurant-nos que s'integri bé amb la barreja d’ous i sucre.
  4. Hi afegim la llet sencera i barregem bé fins que tots els ingredients líquids estiguin completament incorporats.
Veure la recepta completa

Pa de pessic de taronja i iogurt, la millor recepta de pa de pessic esponjós

Pa de pessic de taronja i iogurt, la millor recepta de pa de pessic esponjós

Descobreix la millor recepta de pa de pessic de taronja i iogurt esponjós. Ideal per a qualsevol ocasió, fàcil de fer i deliciós. Segueix la nostra recepta pas a pas!

Ingredients

  • 3 ous
  • 200 grams de sucre
  • 100 mil·lilitres d'oli de gira-sol o oli d'oliva suau
  • 250 grams de farina
  • 1 iogurt natural (125 grams)
  • 1 taronja sencera
  • 1 sobre de llevat en pols (16 grams)
  • Un pessic de sal
  • Ratlladura d'una taronja addicional (opcional)
  • Sucre glas per decorar (opcional)

Com fer pa de pessic de taronja i iogurt, la millor recepta de pa de pessic esponjós

  1. Preescalfem el forn: Posem el forn a escalfar a 180 °C.
  2. Preparem el motlle: Posem una mica de mantega i farina en un motlle per a pa de pessic d'aproximadament 24 cm de diàmetre per evitar que s'enganxi.
  3. Triturem la taronja: Tallem la taronja (incloent-hi la pell) a trossos, retirem les llavors i la processem en una liquadora o processador d'aliments juntament amb el iogurt fins a obtenir una barreja homogènia.
  4. Batem els ous i el sucre: En un bol gran, batem els ous amb el sucre fins a obtenir una barreja escumosa. És important asegurar que s'hagi duplicat el volum.
Veure la recepta completa

Pa de pessic de llimona casolà i esponjós, la recepta de pa de pessic de tota la vida (de l'àvia)

Pa de pessic de llimona casolà i esponjós, la recepta de pa de pessic de tota la vida (de l'àvia)

Descobreix com preparar un pa de pessic de llimona esponjós i casolà, perfecte per a qualsevol ocasió. Una recepta deliciosa i fàcil de seguir!

Ingredients

  • 1 iogurt natural (125 grams)
  • 210 grams de farina (equivalent a 3 mesures de iogurt)
  • 200 grams de sucre (equivalent a 2 mesures de iogurt)
  • 125 mil·lilitres d'oli de gira-sol o oli d'oliva suau (equivalent a 1 mida de iogurt)
  • 3 ous
  • 16 grams de llevat en pols (1 sobre)
  • La ratlladura de 1 llimona
  • El suc de 1 llimona
  • Un pessic de sal
  • Sucre glas per decorar (opcional)

Com fer pa de pessic de llimona casolà i esponjós, la recepta de pa de pessic de tota la vida (de l'àvia)

  1. Preescalfem el forn: Preescalfem el forn a 180°C.
  2. Preparem el motlle: Posem mantega en un motlle de reposteria. Si és rodó recomanat que sigui d'uns 24 cm de diàmetre.
  3. Barregem els ingredients secs: En un bol, tamisem la farina amb el llevat en pols i el pessic de sal. Reservem.
  4. Barregem els ingredients humits: En un altre bol gran, batem els ous amb el sucre fins que la barreja estigui escumosa i hagi augmentat de volum.
Veure la recepta completa

Pa de pessic de xocolata esponjós i humit, descobreix com fer el millor pa de pessic casolà

Pa de pessic de xocolata esponjós i humit, descobreix com fer el millor pa de pessic casolà

Deliciós pa de pessic de xocolata esponjós, fàcil de preparar i perfecte per a qualsevol ocasió. Ideal per a 10-12 porcions. Descobreix la recepta aquí!

Ingredients

  • 180 grams de farina
  • 130 grams de sucre
  • 80 grams de mantega
  • 200 mil·lilitres de nata líquida
  • 3 ous
  • 200 grams de xocolata per fondre del 70%
  • 1 sobre de llevat en pols (aproximadament 16 grams)
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla (opcional)

Com fer pa de pessic de xocolata esponjós i humit, descobreix com fer el millor pa de pessic casolà

  1. Preescalfar el forn: Preescalfem el forn a 180°C.
  2. Preparar el motlle: Engreixem un motlle per a pa de pessic amb mantega i afegim una mica de farina per evitar que s'enganxi. També podem fer servir paper de forn per folrar el motlle.
  3. Fondre la xocolata i la mantega: En un bol apte per a microones, fondem la xocolata juntament amb la mantega. Ho fem en intervals de 30 segons, remenant cada vegada, fins que estiguin completament fosos i homogenis. Deixem que es refredin una mica.
  4. Barrejar els ingredients secs: En un bol a part, tamisem la farina juntament amb el llevat i el pessic de sal.
Veure la recepta completa

Pa de pessic sense gluten esponjós amb iogurt, descobreix com fer-ho perquè sigui igual que el tradicional

Pa de pessic sense gluten esponjós amb iogurt, descobreix com fer-ho perquè sigui igual que el tradicional

Deliciós pa de pessic sense gluten, perfecte per a qualsevol ocasió. Esponjós i fàcil de preparar amb ingredients simples. Gaudeix d'aquesta recepta saludable!

Ingredients

  • 3 ous
  • 125 grams de iogurt natural (utilitza el got del iogurt com a mesura)
  • 180 grams de sucre (2 mides del got de iogurt)
  • 125 mil·lilitres d'oli d'oliva suau o gira-sol (1 mida del got de iogurt)
  • 210 grams de farina sense gluten (3 mides del got de iogurt)
  • 10 grams de llevat químic sense gluten
  • 1 pessic de sal
  • Ratlladura d'una llimona (opcional)

Com fer pa de pessic sense gluten esponjós amb iogurt, descobreix com fer-ho perquè sigui igual que el tradicional

  1. Preescalfar el forn: Posem el forn a uns 180°C.
  2. Preparar el motlle: Engreixem un motlle amb mantega o oli i afegim una mica de farina sense gluten per evitar que s'enganxi.
  3. Barrejar els ous i sucre: En un bol gran, bateu els ous juntament amb el sucre fins que la barreja estigui escumosa i hagi doblegat el seu volum.
  4. Afegir el iogurt i l'oli: Incorporeu-hi el iogurt i barregeu-ho bé. Després afegim l'oli a poc a poc mentre seguim barrejant.
Veure la recepta completa

Bunyols de carbassa fàcils i esponjosos, la recepta de l'àvia perfecta per la tardor

Bunyols de carbassa fàcils i esponjosos, la recepta de l'àvia perfecta per la tardor

Descobreix com fer deliciosos bunyols de carbassa amb ingredients simples. Perfectes per gaudir a la tardor amb cafè o xocolata.

Ingredients

  • 260 grams de carbassa
  • 200 grams de farina de blat
  • 2 ous
  • 15 grams de sucre
  • 13 grams de llevat químic o pols de coure
  • Ratlladura de mitja taronja
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • Un pessic de sal
  • Oli per fregir
  • Sucre (opcional)

Com fer bunyols de carbassa fàcils i esponjosos, la recepta de l'àvia perfecta per la tardor

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i trossegem la carbassa. La col·loquem en una safata i la rostim durant uns 20 minuts fins que estigui tova. Alternativament, podem coure-la en aigua bullint durant uns 15 minuts.
  2. Deixem refredar una mica la carbassa i la triturem fins a obtenir un puré homogeni.
  3. En un bol gran, batem els ous juntament amb el sucre, la ratlladura de taronja, la canyella i un pessic de sal. Afegim el puré de carbassa i barregem bé.
  4. Tamisem la farina i el llevat sobre la barreja anterior i remenem fins a obtenir una massa sense grumolls.
Veure la recepta completa

Com fer melmelada casolana de mores silvestres

Com fer melmelada casolana de mores silvestres

Aprèn a preparar melmelada casolana de mores silvestres amb aquesta recepta senzilla. Perfecta per acompanyar els àpats amb un toc dolç i natural.

Ingredients

  • 1 kg de mores fresques silvestres
  • 350 grams de sucre
  • Suc d'una llimona

Com fer com fer melmelada casolana de mores silvestres

  1. Comencem col·locant les móres en un bol gran. Les rentem acuradament sota aigua freda per eliminar qualsevol brutícia o residu, assegurant-nos que quedin ben netes.
  2. Escorreu-les bé per eliminar l'excés d'aigua, utilitzant un colador si cal.
  3. Col·loquem les móres escorregudes en una cassola o una olla gran ideal per fer la melmelada sense risc que la barreja es vessi.
  4. Hi afegim el sucre i el suc de llimona colat a les móres. El sucre és clau per conservar la melmelada i donar-li la textura adequada, mentre que el suc de llimona aporta un toc d'acidesa i ajuda que la melmelada qualli millor.
Veure la recepta completa

Flam de carbassa de l'àvia al forn amb llet condensada: una recepta ràpida i fàcil de cuinar

Flam de carbassa de l'àvia al forn amb llet condensada: una recepta ràpida i fàcil de cuinar

Descobreix el sabor tardorenc amb aquest flam de carbassa, unes postres suau i especiades, perfecte per acompanyar les nits fresques i celebracions especials.

Ingredients

  • 60 grams de sucre (per al caramel)
  • 1 cullerada d'aigua (per al caramel)
  • 2.5 mil·lilitres de suc de llimona (per al caramel)
  • 300 grams de carbassa rostida
  • 3 ous
  • 125 grams de sucre
  • 225 mil·lilitres de llet
  • 200 mil·lilitres de llet condensada (opcional)
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla (opcional)
  • 1 culleradeta de canyella (opcional)

Com fer flam de carbassa de l'àvia al forn amb llet condensada: una recepta ràpida i fàcil de cuinar

  1. Comencem preparant el caramel. En una paella o cassó, hi tirem el sucre, l'aigua i el suc de llimona.
  2. Ho posem a foc mig-alt i deixem que es cuini sense remenar, per evitar que es formin vidres de sucre.
  3. Quan veiem que el sucre comença a bombollejar i canvia a un to ambre torrat (després d'uns 4 minuts), sabrem que el caramel està llest.
  4. Ràpidament, aboquem una mica de caramel a cadascuna de les flameres, movent-les per repartir-ho bé abans que se solidifiqui.
Veure la recepta completa

Pastís de formatge Philadelphia amb galeta al forn, descobreix com preparar el millor del món

Pastís de formatge Philadelphia amb galeta al forn, descobreix com preparar el millor del món

Prepara un deliciós pastís de formatge Philadelphia al forn amb aquesta recepta fàcil i cremosa. Perfecte per sorprendre en qualsevol ocasió especial.

Ingredients

  • 200 grams de galetes
  • 100 grams de mantega
  • 600 grams de formatge crema tipus Philadelphia
  • 180 grams de sucre
  • 500 mil·lilitres de nata líquida per muntar
  • 6 ous
  • 80 grams de formatge d'ovella o cabra curat

Com fer pastís de formatge philadelphia amb galeta al forn, descobreix com preparar el millor del món

  1. Comencem triturant les galetes. Podem fer servir un processador d'aliments o col·locar-les en una bossa de plàstic resistent i picar-les amb un corró fins que quedin ben esmicolades.
  2. A continuació, fonem la mantega. Podem fer-ho al microones a baixa potència o al bany maria. És important que no la sobreescalfem, només volem que es fongui.
  3. Barregem la mantega fosa amb les galetes triturades. Remenem bé fins que les galetes absorbeixin tota la mantega i obtinguem una barreja amb una textura similar a la sorra humida.
  4. Agafem un motlle desmuntable i cobrim la base amb la barreja de galetes i mantega, pressionant bé amb una cullera o amb les mans perquè quedi una capa uniforme i compacta.
Veure la recepta completa

Magdalenes o muffins de carbassa i xocolata: prova aquesta recepta saludable amb gust de tardor

Magdalenes o muffins de carbassa i xocolata: prova aquesta recepta saludable amb gust de tardor

Descobreix les magdalenes de carbassa i xocolata, una recepta saludable i deliciosa per a aquesta tardor. Perfectes per a un snack nutritiu i sorprenent.

Ingredients

  • 240 grams carbassa rostida
  • 2 ous
  • 60 mil·lilitres llet
  • 60 mil·lilitres AOVE
  • 160 grams sucre bru
  • 1/4 culleradeta nou moscada
  • 1/4 culleradeta gingebre en pols
  • 1 culleradeta canyella
  • 1 culleradeta extracte de vainilla
  • 1 pessic de sal
  • 200 grams farina
  • 12 grams llevat químic
  • 70 grams espurnes de xocolata per a la massa
  • 10 grams d'espurnes de xocolata per decorar

Com fer magdalenes o muffins de carbassa i xocolata: prova aquesta recepta saludable amb gust de tardor

  1. Fem les tulipes per als motlles tallant 6 trossos de paper de forn de 15x15 cm (mirar imatges a baix).
  2. Dobleguem els trossos per la meitat en horitzontal, els desdobleguem i tornem a doblegar per la meitat en vertical, de manera que al centre es dibuixi una creu.
  3. Col·loquem el motlle cap per avall i posem el centre de la creu al centre de la base del motlle.
  4. Dobleguem formant la tulipa, fent 4 plecs en cadascuna de les línies formades pels plecs anteriors, aconseguint la mateixa base rodona del motlle.
Veure la recepta completa