- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de pastís de carbassa
Avui toca preparar un deliciòs pastís de carbassa. En altres publicacions ja hem après a cuinar pastís de pastanaga , un exquisit pastís de formatge o el clàssic pa de pessic .
Com que és temps de tardor (en el moment d’escriure aquesta recepta) i em venia de gust quelcom dolç i decidit recuperar una recepta que tenia guardada al fons del calaix. Feia anys que no la preparava!
Els últims anys m’havia centrat més en preparar panellets de xocolata o panellets de coco . Aquest any intentaré recopilar més receptes de tardor apart dels panellets.
Aquesta és una recepta de nivell mitjà . No és tan senzilla com la carbassa al forn o les castanyes al forn però tampoc requereix que siguis un expert o experta cuinant.
Per cuinar sempre és important tenir uns bons estris . Seguidament et recomanarè alguns que he emprat per cuinar el pastís de carbassa, juntament amb l’enllaç.
- Batedora (clica per veure a Amazon)
- Motlle de pastís (clica per veure a Amazon)
- Robot de cuina (clica per veure a Amazon)
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Com preparar un pastís de carbassa
- El primer pas és tallar la carbassa i netejar-la. Pelem la carbassa, la partim per la meitat i li traiem totes les llavors del seu interior. Fem trossets mitjans. Precalentem el forn a 180 ºC. Ara hem de coure els trossos de carbassa. Jo normalment si tinc temps prefereixo cuinar-la al forn. No obstant, el temps aproximat de cocció en forn és de 40 minuts a 1 hora per a que quedi ben toveta. Si no tens tant temps pots ficar-la a coure en aigua i en uns 20 minuts estarà ben tova.
- Un cop passat el temps i els trossos de carbassa estiguin ben tous, els traiem i els posem en un plat. Amb l’ajuda d’una cullera o forquilla aixafem tots els trossets fins a obtenir una massa.
- En un bol apart trenquem els ous i batim fins a que escumegin. Afegim l’oli mentre continuem batint tot. En aquest punt posem la farina (poc a poc), el llevat químic, mitja culleradeta de nou moscada i un toc de canela en pols.
- Afegim la mescla on tenim la carbassa aixafada i remenem tot bé. Opcionalment podem afegir nous trossejades.
- Agafem un motlle apte per forn i l’untem amb mantega o el recobrim amb paper de forn. L'objectiu d’aquest pas és evitar que el pastís de carbassa s’enganxi.
- Aboquem la barreja al motlle i el fiquem al forn (un cop aquesta ja estigui calent). Deixem fornejar uns 35-45 minuts. El temps exacte depèn de cada forn. Per comprovar si està fet podem clavar un escuradents. Si surt net vol dir que ja està llest!
- Traiem el nostre pastís de carbassa del forn i deixem refredar uns minuts. El decorem amb una mica de sucre glass. Desmotllem i servim en un plat. Ja només ens queda disfrutar d’aquest deliciós pastís de tardor!
Com cuinar pastís de carbassa en Thermomix
Si tens robot de cuina o Thermomix també pots preparar el pastís de pastanaga utilizan aquests aparells de cuina.
El primer pas és posar la carbassa a coure, ja sigui al forn o a una cassola amb aigua bullint. És molt important que els trossos de carbassa estiguin ben tous abans de posar-los al robot de cuina.
En el vas posem els ous i el sucre i deixem remenar a velocitat 4 durant uns 6 minuts. Reservem.
Un cop estigui tova la carbassa la posem al got de la Thermomix i triturem durant 25 segons a velocitat de 5 a 9. Seguidament, afegim en el got la carbassa triturada, la mescla d’ous i sucre, la farina, un rajolí d’oli d’oliva, nous moscada, les nous trossejades, un toc de canela, un polsim de sal i el llevat químic.
Mesclem tot 20 segons a una velocitat de 4. Aboquem la mescla en un motlle apte per forn. El motlle ha d’estar untat amb mantega o recobert amb paper de forn per evitar que el pastís quedi enganxat.
Posem el motlle al forn precalentat a 180ºC durant 35-45 minuts. Per comprovar si está cuinat punxarem el pastís amb un escuradents. L'objectiu és que surti net.
Un cop el pastís estigui cuinat ja el podem servir i menjar-lo!