puré de castanyes, la recepta de tardor ideal per acompanyar les teves carns

Recepta de puré de castanyes

El puré de castanyes té les seves arrels en la tradició culinària europea, especialment a les regions muntanyenques on les castanyes han estat un aliment bàsic durant segles. Aquest puré deliciós es va originar com una manera d'aprofitar l'abundant collita de castanyes durant la tardor i l'hivern, convertint-se en un plat versàtil i nutritiu.

Històricament, les castanyes s'han consumit de diverses formes, des de rostides fins a forma de farina per fer pa. Tot i això, el puré de castanyes es destaca per la seva textura suau i cremosa, i el seu sabor lleugerament dolç, el que el fa ideal tant per a plats dolços com salats.

Aquest puré és un acompanyament perfecte per a una varietat de plats. Combina excel·lentment amb carns rostides com el gall dindi, el porc i la vedella.

També es pot servir amb peixos, com el bacallà o la daurada, proporcionant un contrast deliciós i nutritiu. A més, es pot utilitzar com a farciment per a pastissos i postres, o simplement gaudir-ne només com una guarnició reconfortant.

Una variant semblant a aquesta recepta és la crema de castanyes . Si t’agraden les receptes de tardor has de provar també el nostre puré de carbassa .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Crema de carbassa

Crema de carbassa

Vichyssoise, la crema de porros i patata per menjar freda o calenta

Crema de porros o vichyssoise

Gaspatxo

Gaspatxo andalús

Gaspatxo de síndria

Gaspatxo de síndria

Ingredientes

Descargar llista compra

Com fer puré de castanyes pas a pas

  1. Rentem les castanyes i els fem un tall en forma de creu a la closca per facilitar-ne el pelat.
  2. Col·loquem les castanyes en una olla amb abundant aigua i un pessic de sal. Les bullim durant aproximadament 20 minuts.
  3. Un cop cuites, retirem les castanyes de l'aigua i les pelem mentre estan calentes per eliminar tant la closca externa com la pell interna.
  4. En una cassola, escalfem la nata o crema de llet juntament amb la mantega. Afegim sal i pebre al gust.
  5. Opcionalment afegim el vi blanc just abans que la barreja de llet i nata comenci a bullir.
  6. Afegim les castanyes pelades a la cassola i cuinem a foc mitjà, remenant constantment durant uns 10 minuts.
  7. Quan les castanyes estiguin ben integrades amb la barreja de nata i mantega, apaguem el foc i deixem reposar uns minuts.
  8. Utilitzem una batedora de mà o un processador d'aliments per triturar les castanyes fins a obtenir un puré suau i homogeni. Si la barreja està molt espessa, podem afegir una mica més de nata o llet fins a assolir la consistència desitjada.
  9. Provem i ajustem el punt de sal i pebre si cal.
  10. Servim el puré calent com a acompanyament per a carns, peixos o verdures.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: