- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de gaspatxo de síndria
Quan arriba l'estiu m'encanta preparar receptes que ajudin a disminuir la sensació de calor. Les meves preferides són les sopes fredes, en concret, tot tipus de gaspatxos .
En aquesta ocasió porto al blog una versió del gaspatxo andalús més suau i amb un toc dolç .
Es tracta del gaspatxo de síndria, una sopa freda feta a base de síndria, fàcil de preparar i molt refrescant . El dolçor de la síndria contrasta molt bé amb l'acidesa dels tomàquets. A més, aporta una gran quantitat de beneficis i propietats al nostre organisme.
La preparació ens portarà molt poc temps. Simplement hem de triturar la síndria, els tomàquets, pebrot, cogombre i ceba . Afegir una mica de vinagre, oli i sal.
Si volem que tingui una mica de consistència podem afegir trossos de pa mullat a la barreja .
És important deixar reposar entre 1 i 2 hores abans de servir el plat . Sobretot si volem que la sopa de síndria estigui ben freda i ens ajudi a alleujar la sensació de calor del nostre cos.
T'agrada provar receptes noves?
Llavors no et pots perdre el nostre gaspatxo de meló , gaspatxo de maduixes , el tradicional gaspatxo andalús o la llimonada casolana .
Dit això, anem a la cuina a preparar el nostre fabulós gaspatxo de síndria!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer gaspatxo de síndria
- Tallem el pebrot per la meitat, traiem les llavors i li passem força aigua. Tallem a trossets i reservem.
- Pelem l'all i el tallem a rodanxes. Fem el mateix amb la ceba o ceba tendra. La guardem per al seu posterior ús.
- Rentem i pelem els tomàquets. És important que estiguin madurs per facilitar la trituració.
- Pelem i tallem la síndria. És important treure-li totes les llavors i deixar-la ben neta abans de posar-la a la batedora.
- Pelem el cogombre i el tallem a rodanxes.
- Col·loquem tots els vegetals dins del got de la batedora. Mullem el pa dur i l’afegim dins amb la resta d'ingredients de la sopa freda de síndria.
- Afegim un rajolí d'oli, vinagre i una mica de sal.
- Batem tots els ingredients fins aconseguir una barreja homogènia. Provem i si cal rectifiquem amb sal, oli o vinagre.
- Ho posem a la nevera i deixem refredar mínim durant 1 hora. D'aquesta manera estarà ben fresquet, perfecte per als calorosos dies d'estiu.
- Servim en 4 gots o bols i ja podem gaudir d'un entrant refrescant d'estiu.
Guarnició per al gaspatxo de síndria
Podem afegir al nostre gaspatxo alguns aliments per acompanyar-lo i fer-lo un plat encara més complet. A mi m'agrada afegir-trossets de síndria, crostons (pa torrat), trossets de cogombre o trossos de pebrot. Algunes vegades també li afegeixo un ou dur trossejat.