recepta de gaspatxo de sindria

Recepta de gaspatxo de síndria

Quan arriba l'estiu m'encanta preparar receptes que ajudin a disminuir la sensació de calor. Les meves preferides són les sopes fredes, en concret, tot tipus de gaspatxos .

En aquesta ocasió porto al blog una versió del gaspatxo andalús més suau i amb un toc dolç .

Es tracta del gaspatxo de síndria, una sopa freda feta a base de síndria, fàcil de preparar i molt refrescant . El dolçor de la síndria contrasta molt bé amb l'acidesa dels tomàquets. A més, aporta una gran quantitat de beneficis i propietats al nostre organisme.

La preparació ens portarà molt poc temps. Simplement hem de triturar la síndria, els tomàquets, pebrot, cogombre i ceba . Afegir una mica de vinagre, oli i sal.

Si volem que tingui una mica de consistència podem afegir trossos de pa mullat a la barreja .

És important deixar reposar entre 1 i 2 hores abans de servir el plat . Sobretot si volem que la sopa de síndria estigui ben freda i ens ajudi a alleujar la sensació de calor del nostre cos.

T'agrada provar receptes noves?

Llavors no et pots perdre el nostre gaspatxo de meló , gaspatxo de maduixes , el tradicional gaspatxo andalús o la llimonada casolana .

Dit això, anem a la cuina a preparar el nostre fabulós gaspatxo de síndria!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Crema de castanyes dolça, les postres perfectes per a les tardes de tardor

Crema de castanyes

Crema de carbassó

Crema de carbassó

Crema de porro i pera, una recepta lleugera perfecta per un sopar

Crema de porro i pera

Sopa de ceba

Sopa de ceba

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer gaspatxo de síndria

  1. Tallem el pebrot per la meitat, traiem les llavors i li passem força aigua. Tallem a trossets i reservem.
  2. Pelem l'all i el tallem a rodanxes. Fem el mateix amb la ceba o ceba tendra. La guardem per al seu posterior ús.
  3. Rentem i pelem els tomàquets. És important que estiguin madurs per facilitar la trituració.
  4. Pelem i tallem la síndria. És important treure-li totes les llavors i deixar-la ben neta abans de posar-la a la batedora.
  5. Pelem el cogombre i el tallem a rodanxes.
  6. Col·loquem tots els vegetals dins del got de la batedora. Mullem el pa dur i l’afegim dins amb la resta d'ingredients de la sopa freda de síndria.
  7. Afegim un rajolí d'oli, vinagre i una mica de sal.
  8. Batem tots els ingredients fins aconseguir una barreja homogènia. Provem i si cal rectifiquem amb sal, oli o vinagre.
  9. Ho posem a la nevera i deixem refredar mínim durant 1 hora. D'aquesta manera estarà ben fresquet, perfecte per als calorosos dies d'estiu.
  10. Servim en 4 gots o bols i ja podem gaudir d'un entrant refrescant d'estiu.

Guarnició per al gaspatxo de síndria

Podem afegir al nostre gaspatxo alguns aliments per acompanyar-lo i fer-lo un plat encara més complet. A mi m'agrada afegir-trossets de síndria, crostons (pa torrat), trossets de cogombre o trossos de pebrot. Algunes vegades també li afegeixo un ou dur trossejat.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: