recepta de gaspatxo de melo

Recepta de gaspatxo de meló amb cogombre i pernil

M'encanta prendre sopes fredes quan arriba l'estiu. El gaspatxo andalús és la meva preferida. Cada any, quan arriba l'estiu, durant el cap de setmana preparo 5 litres de gaspatxo per anar prenent durant tota la setmana.

Fa un any vaig decidir provar diferents versions de gaspatxo . Una de les que més em va agradar va ser el gaspatxo de meló que normalment es pren amb trossets de pernil, crostons i cogombre.

Aquesta recepta feta a base de meló és molt refrescant, suau, saborosa i amb un toc dolç provinent del meló . He decidit portar-la avui al blog ja que molts dels meus coneguts mai l'havien provat.

Aquest plat és perfecte per refrescar-se durant els calorosos dies d'estiu. Recomanem prendre-la com a entrant, abans del plat principal.

Si t'agraden les sopes fredes i especialment els gaspatxos has de provar el gaspatxo andalús , la recepta de gaspatxo de síndria i el gaspatxo fet amb maduixes . Tampoc et pots perdre la nostra recepta de llimonada natural per refrescar-te a l'estiu!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Gaspatxo

Gaspatxo andalús

Crema de pastanaga, la millor recepta per entrar en calor durant les fredes nits d’hivern

Crema de pastanaga

Puré de carbassa i pastanaga cremós, la recepta de l'àvia ideal per als sopars de tardor

Puré de carbassa

Crema de carbassa, pastanaga i porro: la millor recepta de la iaia

Crema de carbassa

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer gaspatxo de meló

  1. El primer pas és pelar totes les verdures i el meló. Piquem el gra d'all ben fi. Pelem la ceba o ceba tendra i també la piquem. Reservem.
  2. Pelem el cogombre i el tallem a daus o a rodanxes.
  3. Obrim el pebrot per la meitat, traiem les llavors del seu interior i passem aigua abundant. Tallem a trossets.
  4. Pelem el meló i el tallem a daus de mida mitjana.
  5. Col·loquem totes les verdures i el meló en un got per batre.
  6. Tallem el pa a trossos grans, els mullem i els afegim a el got.
  7. Afegim una mica de vinagre, oli d'oliva i una mica de sal a la barreja.
  8. Triturem amb la batedora a velocitat màxima durant uns 2-3 minuts aproximadament. Un cop tinguem tot ben barrejat és recomanable deixar reposar a la nevera fins que estigui ben fred.
  9. Servim en un bol i ja podem gaudir d'una bona sopa freda de meló. Afegim els trossos de pernil serrà i els crostons. En l'última secció us mostrem més acompanyaments que pots afegir al teu plat de gaspatxo de meló.

Preparació del gaspatxo de meló amb Thermomix

També podem preparar aquesta recepta utilitzant el nostre robot de cuina. Simplement afegim tots els ingredients al got de la Thermomix, excepte l'oli.

Triturem tot a velocitat 6 ascendent pujant fins a 8. A poc a poc anem afegint l'oli fins que quedi tot ben emulsionat.

Acompanyaments per al gaspatxo de meló

Podem afegir al nostre plat molts toppings diferents per afegir més sabors al nostre plat.

A nosaltres ens agrada acompanyar aquesta sopa freda de crostons (pa torrat), trossos de pernil serrà, trossets de cogombre, trossos de tomàquet, pebrot o fins i tot d'un ou dur.

Fes volar la imaginació i afegeix altres ingredients per aconseguir diferents sabors!

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: