Recepta de crema de pastanaga i porros

La crema de pastanaga és una sopa cremosa i dolça que resulta perfecta per a aquells dies freds en els que ens ve de gust entrar en calor. A més, és una recepta sencilla i saludable que té una gran quantitat de nutrients i fibra.

La pastanaga, coneguda com a "Daucus carota" en el món científic, és una hortalissa rica en vitamines, minerals i antioxidants, que ens permet mantenir una dieta equilibrada i reforçar el sistema immunològic.

A més, les pastanagues són una font important de fibra, que afavoreix el trànsit intestinal i ajuda a prevenir l'estrenyiment. Gràcies a les seves propietats diurètiques i depuratives, aquesta hortalissa contribueix a la eliminació de toxines del cos, afavorint el benestar físic i mental.

Segur que després de saber tots els beneficis, ja vols començar a cuinar aquesta exquisita recepta de crema de pastanagues i porros.

Per cert, si t’agraden les cremes no et pots perdre la nostra crema de carbassa , la crema de carbassó o la deliciosa crema de porros (Vichyssoise) .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Patates d’Olot

Patates d’Olot

Coca de recapte, la recepta clàssica de verdura escalivada sobre massa casolana

Coca de recapte

Truita de carbassó

Truita de carbassó

Iuca al forn

Iuca al forn

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer crema de pastanaga pas a pas

  1. El primer pas és tallar tots els vegetals. Pelem la ceba i la tallem en juliana o a la Brunoise.
  2. Traiem les arrels del porro, la part de dalt i el rentem. El tallem a rodanxes. Fem el mateix amb les pastanagues. Les rentem i les pelem.
  3. Agafem la patata gran, la pelem i la tallem en daus. Reservem.
  4. En una cassola gran, escalfem una mica d'oli d'oliva a foc mitjà i afegim la ceba i el porro.
  5. Sofregim durant 5 minuts o fins que la ceba estigui transparent.
  6. A continuació, afegim les pastanagues i la patata i remenem bé perquè es barregin amb la ceba i el porro.
  7. Sofregim durant uns 10 minuts més o fins que les pastanagues estiguin toves.
  8. Afegim el brou de pollastre o verdures (si no en tenim també podem utilizar aigua embotellada) i portem la barreja a ebullició. Reduïm el foc i deixem coure durant uns 15-20 minuts, fins que les verdures estiguin ben cuites i suaus.
  9. Un cop les verdures estiguin cuites, retirem la cassola del foc i deixem refredar durant uns 10 minuts.
  10. Amb una batedora, triturem la barreja fins que quedi suau i homogènia. Tornem a col·locar la cassola al foc i afegim la nata líquida. Salpebrem al gust i deixem coure a foc baix durant uns 5 minuts més.
  11. Un cop la crema estigui ben calenteta la retirem la cassola del foc.
  12. Ja podem servir la crema en bols individuals i afegir-hi una mica de pebre negre a sobre.

Els millors consells per cuinar una exquisita crema de pastanaga

Si no tens brou de pollastre o brou vegetal a mà, podeu utilitzar aigua i afegir-hi una mica de sal per donar sabor.

Si vols una crema de pastanaga més espessa, pots afegir menys brou o més pastanagues.

Per obtenir una textura més sedosa, pots passar la crema per un colador abans d'afegir la nata líquida.

Aquesta sopa és molt versàtil i pots afegir-hi altres verdures com ara carabassa, moniato o cols per variar el gust.

També pots ficar algunes espècies com ara el comí o el gingebre per donar-li un toc exòtic.

Per a una versió més saludable, pots sustituir la nata líquida per llet de coco o llet d'ametlla.

Si t’agrada la crema més picant, pots afegir una mica de pebre vermell o pebre de caiena a la barreja de verdures.

La crema de pastanaga és perfecta per acompanyar amb croutons o torrades, i també pots decorar-la amb una mica de cibulet picat per aportar-li més color i frescor.

Espero que t’hagi agradat la nostra versió de la crema de pastanaga. És una recepta fàcil, saborosa i reconfortant que pots preparar en qualsevol moment per a aquells dies freds en els que necessites una mica de calidesa. Bon profit!

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: