- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de crema de pastanaga i porros
La crema de pastanaga és una sopa cremosa i dolça que resulta perfecta per a aquells dies freds en els que ens ve de gust entrar en calor. A més, és una recepta sencilla i saludable que té una gran quantitat de nutrients i fibra.
La pastanaga, coneguda com a "Daucus carota" en el món científic, és una hortalissa rica en vitamines, minerals i antioxidants, que ens permet mantenir una dieta equilibrada i reforçar el sistema immunològic.
A més, les pastanagues són una font important de fibra, que afavoreix el trànsit intestinal i ajuda a prevenir l'estrenyiment. Gràcies a les seves propietats diurètiques i depuratives, aquesta hortalissa contribueix a la eliminació de toxines del cos, afavorint el benestar físic i mental.
Segur que després de saber tots els beneficis, ja vols començar a cuinar aquesta exquisita recepta de crema de pastanagues i porros.
Per cert, si t’agraden les cremes no et pots perdre la nostra crema de carbassa , la crema de carbassó o la deliciosa crema de porros (Vichyssoise) .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer crema de pastanaga pas a pas
- El primer pas és tallar tots els vegetals. Pelem la ceba i la tallem en juliana o a la Brunoise.
- Traiem les arrels del porro, la part de dalt i el rentem. El tallem a rodanxes. Fem el mateix amb les pastanagues. Les rentem i les pelem.
- Agafem la patata gran, la pelem i la tallem en daus. Reservem.
- En una cassola gran, escalfem una mica d'oli d'oliva a foc mitjà i afegim la ceba i el porro.
- Sofregim durant 5 minuts o fins que la ceba estigui transparent.
- A continuació, afegim les pastanagues i la patata i remenem bé perquè es barregin amb la ceba i el porro.
- Sofregim durant uns 10 minuts més o fins que les pastanagues estiguin toves.
- Afegim el brou de pollastre o verdures (si no en tenim també podem utilizar aigua embotellada) i portem la barreja a ebullició. Reduïm el foc i deixem coure durant uns 15-20 minuts, fins que les verdures estiguin ben cuites i suaus.
- Un cop les verdures estiguin cuites, retirem la cassola del foc i deixem refredar durant uns 10 minuts.
- Amb una batedora, triturem la barreja fins que quedi suau i homogènia. Tornem a col·locar la cassola al foc i afegim la nata líquida. Salpebrem al gust i deixem coure a foc baix durant uns 5 minuts més.
- Un cop la crema estigui ben calenteta la retirem la cassola del foc.
- Ja podem servir la crema en bols individuals i afegir-hi una mica de pebre negre a sobre.
Els millors consells per cuinar una exquisita crema de pastanaga
Si no tens brou de pollastre o brou vegetal a mà, podeu utilitzar aigua i afegir-hi una mica de sal per donar sabor.
Si vols una crema de pastanaga més espessa, pots afegir menys brou o més pastanagues.
Per obtenir una textura més sedosa, pots passar la crema per un colador abans d'afegir la nata líquida.
Aquesta sopa és molt versàtil i pots afegir-hi altres verdures com ara carabassa, moniato o cols per variar el gust.
També pots ficar algunes espècies com ara el comí o el gingebre per donar-li un toc exòtic.
Per a una versió més saludable, pots sustituir la nata líquida per llet de coco o llet d'ametlla.
Si t’agrada la crema més picant, pots afegir una mica de pebre vermell o pebre de caiena a la barreja de verdures.
La crema de pastanaga és perfecta per acompanyar amb croutons o torrades, i també pots decorar-la amb una mica de cibulet picat per aportar-li més color i frescor.
Espero que t’hagi agradat la nostra versió de la crema de pastanaga. És una recepta fàcil, saborosa i reconfortant que pots preparar en qualsevol moment per a aquells dies freds en els que necessites una mica de calidesa. Bon profit!