recepta d'olot de patates farcides

Recepta de patates d’Olot

Avui porto una recepta típica de la gastronomia catalana, més concretament de la cuina volcànica de la Garrotxa.

Fa un parell d’any, un dia de tardor vam anar a passejar per la fageda d’en Jordà. Es un passeig molt agradable per gaudir dels vius colors de la tardor.

Després de dues hores de passeig, la gana ja es notava i vam anar al centre d’Olot a buscar un restaurant de menjar típic de la zona.

Vam trobar un restaurant molt barat i plats abundants que preparaven receptes típiques de la gastronomia volcànica de la zona.

Entre tots els plats, hi havia el de patates farcides a l’estil d’Olot. A primera vista semblaven unes simples patates arrebossades. Que ingenu. Estaven delicioses!

Realment em van encantar i vaig decidir aprendre a cuinar-les a casa meva.

Durant un dinar familiar les vaig preparar com entrant i als convidats els hi va encantar!

Et deixo la recepta aquí avall per a que tu també puguis delitar-te amb aquestes delicioses patates farcides d’Olot típiques de la zones volcàniques de Catalunya.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Escalivada al forn

Escalivada al forn

Moniato cruixent en fregidora d'aire o air fryer

Moniato en fregidora d'aire

Coca de recapte, la recepta clàssica de verdura escalivada sobre massa casolana

Coca de recapte

Crema de carbassó

Crema de carbassó

Ingredients de les patates farcides

Descargar llista compra

Com fer patates d’Olot

  1. El primer pas es agafar la motlle de pa de pagès, passar-la per una mica de llet i barrejar-la amb la ma amb la carn que haguem escollit.
  2. Pelem la ceba i la piquem a trossets ben petits. Fem el mateix procés amb el gra d’all.
  3. Pelem els tomàquets i els ratllem en un bol.
  4. En una paella afegim una mica d’oli i el fiquem a escalfar a foc mitja.
  5. Un cop estigui l’oli calent afegim la ceba i l’all. Remenem una mica i mantenim a foc mitjà durant uns 15 minuts.
  6. Un cop es comenci a daurar la ceba agreguem a la paella els tomàquets ratllats. Afegim també dins la paella la barreja de carn picada amb pa i llet.
  7. Esperem uns 5 minuts i afegim pebre i una mica de sal al gust. Esperem uns minuts més a que es cuini la carn.
  8. Quan veiem que ja es comença a fer fiquem un got de vi blanc a la barreja, tapem i esperem uns 15-20 minuts a que l’alcohol s’evapori i s’acabi de fer la carn. Es important anar controlant durant aquest temps.
  9. Mentre s’acaba de cuinar el farcit pelem les patates i les tallem a rodanxes de mida mitjana (ni molt gruixudes ni molt fines).
  10. Un cop el farciment estigui cuinat el deixem reposar. Hi ha gent que el passa per la trituradora per aconseguir una textura més homogènia.
  11. En una paella amb oli fiquem a fregir els trossos de patata que hem tallat prèviament. Es important no acabar de fregir-les del tot ja que despès les tornarem a ficar al foc.
  12. Un cop tenim fetes les patates y el farciment anem agafant rodanxes de patata, afegim per sobre la barreja cobrint gairebé tota la rodanxa i posem a sobre una altra rodanxa de patata, com si fos un sandwich. Anem repetint el procediment amb tots els trossos de patata.
  13. Agafem els ous i separem la clara del rovell. Batem les tres clares en un bol.
  14. Anem mullant dins les clares les patates farcides a l’estil d’Olot. En una paella amb oli calent les fiquem per arrebossar-les.
  15. A mesura que es vagin cuinant les deixem reposar en paper de cuinar per a treure l’excés d’oli.
  16. Ja només queda servir-les i gaudir d’aquest exquisit plat garrotxí.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: