- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de carbassons farcits
M'encanta preparar receptes amb verdures ja que es poden aconseguir exquisits plats i molt saludables. Avui porto 5 receptes diferents de carbassons farcits. Aquesta recepta és molt semblant als diferents tipus de plats d'albergínies farcides com les albergínies farcides amb verdures, albergínies farcides amb tonyina, albergínies farcides de quinoa o les albergínies farcides amb cuscús.
És important utilitzar carbassons ferms i compactes perquè puguin contenir sense problemes el farciment al seu interior. Recomanem mantenir aquest tipus de vegetals en un lloc sec a temperatura ambient. Si fa molta calor deixa'ls a la nevera perquè aguantin més temps.
Existeixen moltes varietats d'aquesta recepta i realment hi ha moltes més. Tot depèn de la teva imaginació ja que es pot preparar amb tot tipus d'ingredients.
Perquè tinguis on triar et deixo 5 receptes diferents de carbassons farcits al forn: carbassons farcits de tonyina, carbassons farcits de verdures, carbassons farcits amb Thermomix, carbassons farcits amb tomàquet i formatge i carbassons farcits de carn amb beixamel.
Tria alguna d’aquestes opció o fes la teva pròpia recepta!
A cuinar!
Carbassons farcits de tonyina al forn
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Elaboració de la recepta pas a pas
- Tallem la ceba en juliana i piquem les dents d'all.
- En una cassola afegim un rajolí d'oli d'oliva i posem la ceba i els alls tallats a ofegar. Opcionalment afegim una mica de sal.
- Deixem a foc mig i mentrestant ratllem els tomàquets.
- Seguidament rentem els carbassons, els tallem longitudinalment i els buidem amb l'ajuda d'una cullera. És important vigilar que la pell no es trenqui ja que és vital per a poder-los omplir sense problemes.
- Tallem la polpa de el carbassó a trossets petits.
- Un cop la ceba estigui dauradeta afegim el tomàquet ratllat i la carn dels carbassons. Deixem a foc mitjà.
- Quan porti un temps al foc comprovem que el carbassó estigui cuit. Ha de quedar una mica fet, però no hem de deixar que s'evapori tot el líquid del tomaquet. És important que la barreja de verdures quedi sucosa. Si veiem que s'ha evaporat molt o que els tomàquets no tenen prou suc podem afegir una mica de salsa de tomàquet de supermercat.
- Seguidament obrim les llaunes de tonyina i aboquem el contingut dins de la cassola. És important esmicolar la tonyina amb una forquilla.
- Remenem tot el contingut, retirem de foc i escalfem el forn a 180ºC.
- Omplim els carbassons, posem una mica de formatge per gratinar per sobre i quan el forn estigui calent posem els carbassons ja farcits dins.
- Esperem 10 minuts i posem la manera de gratinat de forn. Esperem 10 minuts més.
- Passat un temps total d'uns 20-25 minuts comprovem que estigui fet i traiem els carbassons farcits de tonyina del forn.
- Servim en 4 plats i a gaudir d'aquesta deliciosa recepta de carbassons amb tonyina a forn.
Carbassons farcits de verdures
Ingredients
Preparació dels carbassons farcits amb vegetals
- El primer que farem és tallar els carbassons longitudinalment i els deixarem en aigua amb sal a foc alt durant uns 5-10 minuts per facilitar el buidatge de la seva carn. Una altra opció que m'agrada fer és posar-los al forn durant 10-20 minuts a 180ºC. D'aquesta manera queda més tou.
- Tallem la ceba en juliana i els alls ben picadets. Posem un raig d'oli d'oliva en una paella i els afegim. Deixem cuinar a foc mitjà.
- Mentrestant tallem el porro (la part blanca) a trossets petits. Els afegim a la paella.
- Rentem els pebrots, els obrim i traiem les llavors que tenen dins. Els tallem a trossets.
- Quan els carbassons ja estiguin tous traiem la polpa vigilant que no es trenqui la pell.
- Rentem els xampinyons i els partim en làmines.
- Quan la ceba comenci a daurar-se afegim els pebrots. Remenem una mica, afegim una mica de sal i esperem uns minuts fins que els pebrots comencin a cuinar-se.
- Pelem els tomàquets i els trossegem dins de la paella. Remenem les verdures. Si veiem que no queda prou sucós afegim una mica de tomàquet fregits de pot.
- Preescalfem el forn a 180 ºC. Afegim els xampinyons a làmines a la barreja de vegetals.
- Deixem cuinar fins que els xampinyons estiguin fets. Traiem la paella de foc i omplim els carbassons. En aquest moment podem afegir les espècies que més ens agradin.
- Deixem coure durant 20-30 minuts.
- Passat aquest temps comprovem que s’hagin cuinat, traiem i servim.
- Servir els plats i gaudir d'aquesta deliciosa recepta de carbassons farcits de verdures!
Carbassons farcits Thermomix
Ingredients
Com cuinar carbassons farcits utilitzant el robot de cuina
- En el got de la Thermomix afegim la ceba, l'all, els pebrots i els xampinyons. Deixem trossejar durant 4 segons a velocitat 5.
- Afegim una mica d'oli i tomàquet. Programem Varoma, 10 minuts i velocitat 1.
- Rentem els carbassons, els tallem longitudinalment (sense pelar) i els guardem dins el Varoma (més tard els courem).
- Seguidament afegim la carn picada, orenga, espècies a l'gust i una mica de sal.
- Col·loquem el varoma amb els carbassons. Programem 20-25 minuts, varoma i velocitat cullera.
- Un cop passat aquest temps traiem la polpa dels carbassons amb una cullera. Afegim la polpa amb la resta de verdures i amb la carn picada. Barregem tots els ingredients amb gir a l'esquerra i velocitat cullera.
- Omplim els carbassons amb la barreja de vegetals i carn.
- Posem per sobre una mica de formatge per gratinar i gratinem fins que el formatge quedi ben torrat.
- Traiem i servim els nostres carbassons farcits a Thermomix.
Carbassons farcits amb tomàquet i formatge al forn
Ingredients
Preparació de carbassons amb tomàquet al forn
- Tallem els carbassons a la meitat, verticalment i traiem la polpa amb cura.
- Escalfem l'oli en una olla, afegim la polpa dels carbassons i ofeguem durant 5 minuts, o fins que comenci a estovar. Incorporarem el tomàquet, l'all i el julivert i ofeguem durant 1 minut. Afegim el vi i deixem a foc fort durant 10 minuts, o fins que quedi gairebé sec. Rectifiquem de sal i apaguem el foc.
- Omplim els carbassons amb el ofegat prèviament preparat.
- Rostim al forn a temperatura mitjana durant 30 minuts, o fins que el carbassó s'estovi.
- Traiem del forn per posar el formatge per sobre i tornem a introduir-los al forn fins que el formatge es gratini. Servim i gaudim d’aquest deliciós plat.
Carbassons farcits de carn amb beixamel
Ingredients
Elaboració de la recepta pas a pas
- Tallem els carbassons longitudinalment. El següent pas és treure la polpa del carbassó. Recomanem deixar les meitats en una cassola amb sal a foc alt durant uns 10 minuts per estovar la carn de el carbassó. Una altra opció és deixar les meitats al forn a 180 º C durant 10-15 minuts.
- Un cop la carn aquest té la traiem amb l'ajuda d'una cullera. És important vigilar durant el procés ja que si no anem amb cura amb la pell del vegetal no els podrem omplir adequadament.
- Tallem les cebes en juliana, piquem els alls i afegim aquestes verdures en una paella gran amb un rajolí d'oli i una mica de sal. Deixem cuinar uns minuts.
- Passats 3-4 minuts afegim la carn dels carbassons.
- Rentem els pebrots, els obrim, traiem les llavors i els tallem a trossets.
- Pelem els tomàquets i els tallem.
- Seguidament afegim a la paella els pebrots, la carn picada i remenem la barreja.
- Quan els pebrots comencin a cuinar-se afegim el tomàquet i remenem. Si veiem que el suc de la tomaca no cobreix tots els vegetals podem afegir una mica de salsa de tomàquet de pot.
- Posem una mica d'espècies i deixem sofregir uns minuts remenant els ingredients periòdicament a foc lent.
- Quan els ingredients estiguin sofregits, traiem la paella de forn i omplim els carbassons.
- Seguidament preparem la beixamel (com expliquem en el següent apartat) i la posem per sobre.
- Deixem gratinant durant 5-10 minuts a el forn a 220 ºC.
- Servim i ja podem sorprendre als nostres convidats o familiars amb aquest fabulós plat de carbassons farcits de carn i verdures amb beixamel a forn.
Preparació de la beixamel
Ingredients
Elaboració de la recepta pas a pas
- Passem la farina pel matís per rebutjar els grumolls que pugui contenir.
- Posem mig litre de llet a escalfar en una cassola a foc mitjà durant 5-7 minuts. És important no deixar que la llet bulli.
- En un altre recipient, per exemple, en un cassó, hi afegim els 125 grams de mantega. Escalfem a foc lent perquè es fongui a poc a poc.
- Un cop fosa la mantega afegim la farina tamisada al cassó i remenem perquè es barregin bé els ingredients.
- Afegim la llet al cassó i afegim pebre, sal i la nou moscada.
- Anem remenant amb una vareta durant uns 5 minuts. A poc a poc afegim a la barreja la resta de llet a foc lent.
- Finalment obtindrem una barreja sense grumolls dels ingredients. Si veiem que està molt espessa podem afegir una mica més de llet fins que adquireixi la textura desitjada.
- Si quedaran grumolls podem acabar d'eliminar-los amb una batedora.
- Ja podem afegir la salsa beixamel als nostres carbassons farcits de carn!