- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta mallorquina de coca de trampó
La coca de trampó és una delícia tradicional de la cuina mallorquina que fa honor als sabors de l'estiu mediterrani. Aquest plat, simple però exquisit, és una combinació de productes frescos i saborosos. Aquesta versió, amb una massa de cervesa, li dóna un toc especial que encantarà els amants de la cervesa i de la bona cuina.
Aquest plat té arrels antigues a Mallorca i és un dels més estimats pels habitants de l'illa. El nom "trampó" es deriva del verb "trampar", que significa barrejar o remoure, ja que la clau d'aquesta recepta rau en barrejar tots els ingredients frescos per obtenir una harmonia perfecta de sabors i textures.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer coca de trampó amb cervesa pas a pas
- En un bol gran, barregem la farina i la sal.
- Afegim la cervesa i l'oli d'oliva a la barreja de farina i sal. Amassem bé fins a obtenir una massa suau i homogènia.
- Cobrim la massa amb un drap i la deixem reposar durant aproximadament 30 minuts.
- Extenem la massa de cervesa en una font per a pastissos en una capa fina i uniforme.
- Preescalfem el forn a uns 200 graus Celsius.
- Tallem els tomàquets, els pebrots i la ceba en trossos petits. Les olives les podem deixar senceres o tallar-les a rodanxes.
- Posem les hortalisses en un bol, afegim un raig d'oli d'oliva i pebre i mesclem tot bé. Deixem reposar uns 10 minuts.
- Col·loquem els trossos de tomàquet, pebrot i ceba sobre la massa de coca. Afegim les olives i, finalment, afegim una mica d’oli d'oliva, sal i pebre al gust.
- Enfornem la coca de trampó durant uns 30-35 minuts, fins que la massa estigui cruixent i els ingredients hagin agafat un toc daurat.
- Un cop la coca de trampó amb massa de cervesa hagi refredat una mica, la tallem en trossos i la servim com a entrant o acompanyament per a un àpat estiuenc perfecte.