Receptes d'aperitius

Iuca al forn

Iuca al forn

Saborosa recepta de iuca a forn. Cocínate uns xips de iuca i acompanya el teu menjar amb aquest fabulós i saludable entrant.

Ingredients

  • 500 grams de iuca
  • Julivert
  • Oli d'oliva
  • Pebre
  • Sal

Com fer iuca al forn

  1. El primer que hem de fer per preparar aquesta fàcil recepta és pelar la iuca. Aquest tubercle és molt semblant a la patata així un pelador de patates ens servirà per treure la dura pell.
  2. Omplim una cassola amb aigua i la posem a bullir a foc alt. Afegim una mica de sal.
  3. Mentre comença a bullir l'aigua anem tallant la iuca. La tallarem longitudinalment traient el bri que tenen al seu interior. Després la tallem com en palets. La típica forma de xips.
  4. Quan veiem que l'aigua ja bull, afegim la iuca tallada dins l'aigua i esperem 15-20 minuts a que s'estovi.
Veure la recepta completa

Iuca fregida

Iuca fregida

Aprèn a cuinar aquesta fàcil recepta de iuca fregida i acompanya-la d'una saborosa salsa preparada a base d'all i coriandre. Prepara-la com a entrant o per acompanyar el plat principal del dinar.

Ingredients

  • 2 iuques grans
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer iuca fregida

  1. El primer pas d'aquesta recepta és treure la pell de la mandioca. Si l'has comprat fresca continua llegint. Si les adquirit congelada pots saltar-te els següents passos fins que la fiquem a l'olla per estovar.
  2. Per treure la pell d'aquest tubercle recomanem fer servir un bon pelador ja que té una pell bastant dura i és important treure’n la seva totalitat ja que pot obtenir alguns components lleugerament tòxics.
  3. Tallem les mandioques per la meitat i posem aigua en una olla a foc alt fins que bulli.
  4. Un cop l'aigua estigui bullint afegim els trossos de iuca dins l'aigua i deixem coure durant 20-25 minuts a foc mitjà. L'objectiu d'aquest passa és estovar les peces de mandioca.
Veure la recepta completa

Seitons en vinagre

Seitons en vinagre

Aprèn a preparar seitons amb vinagre, un tradicional aperitiu que no deixa indiferent a ningú. T’ensenyem tots els ingredients i com fer-los pas pas.

Ingredients

  • 600 grams de seitons de tamany mitjà
  • 250 ml de vinagre de vi blanc
  • 3 grans d’all
  • Julivert fresc
  • Pebre vermell dolç (opcional)
  • Una cullerada de sal grossa
  • Oli d’oliva

Com fer seitons en vinagre

  1. El truc d’aquesta recepta és aconseguir uns bons seitons frescos de qualitat. Compra’ls a la peixateria de confiança i comenta al peixater que els vols per fer-los en vinagre.
  2. Si aconsegueixes que el peixater o peixatera et netegi els seitons molt millors. Si no tens tanta sort et tocarà fer-ho a tu. Primer de tot els netegem amb aigua freda. Seguidament anem agafant un a un i anem traient el cap i els budells passant el dit amb força pel cos del seitó obligant a que surtin cap a fora.
  3. Un cop sense cap ni budells els passem per sota l’aixeta ruixant-los amb aigua ben freda. Retirem l’espina i els anem col·locant en un recipient fons. Posem aigua molt freda i opcionalment afegim uns quants glaçons. Això ajudarà a eliminar la resta de brutícia de dins dels seitons. Els deixem reposar amb l’aigua freda durant 15-20 minuts.
  4. Un cop passat aquest temps ja estaran ben nets. Eliminem l’aigua del recipient i els fiquem a congelar. Aquest pas serveix per assegurar-nos que eliminem l’anisakis. Es recomana tenir-los al congelador durant uns 48 hores. Així que si vols preparar seitons en vinagre com aperitiu pel cap de setmana enrecordat fer aquests pasos dos dies abans.
Veure la recepta completa

Rovellons a la planxa

Rovellons a la planxa

Aprèn a cuinar aquest senzill plat de rovellons a la planxa amb all i julivert. T’expliquem el pas a pas i tots els ingredients que necessites per la recepta.

Ingredients

  • Mig kilo de rovellons
  • 3 grans d’all
  • Julivert
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer rovellons a la planxa

  1. El primer pas és eliminar les parts que tinguin mal aspecte dels rovellons. Podem anar traient-les una per una utilizan un ganivet. També és recomanable treure les parts més dures del tall del bolet.
  2. Rentem una mica els rovellons per treure les impureses que puguin tenir. És important no rentar-los molta estona ja que poden perdre una mica el sabor.
  3. Agafem els grans d'all i els piquem a trossets ben petits. Fem el mateix amb el julivert. Reservem.
  4. Agafem una paella antiadherent, fiquem un rajolí d’oli i deixem escalfar.
Veure la recepta completa

Pebrots de Padró, la recepta perfecta per acompanyar els plats de carn

Pebrots de Padró, la recepta perfecta per acompanyar els plats de carn

T’ensenyem a prepara uns exquisits pebrots de Padró fregits perfectes per acompanyar els plats de carn o com a entrant abans d’un bon menjar.

Ingredients

  • 200 grams de pebrots de Padró
  • Oli d’oliva
  • Sal gruixuda

Com fer pebrots de padró, la recepta perfecta per acompanyar els plats de carn

  1. El primer pas és rentar bé els pebrotets. És important secar-los bé per a que no salti quan els posem a fregir amb l’oli.
  2. En una paella posem abundant oli i deixem escalfar a foc mitjà.
  3. Un cop l’oli estigui calent afegim els pebrots de Padró. Han de quedar una mica submergits en l’oli per a que es fregeixin bé. És recomanable tapar la paella amb una tapa.
  4. Esperem uns minuts. És important anar-los controlant per a que no es cremin. Un cop comencin a tenir un color torradet els traiem de la paella i els posem en un paper absorbent per eliminar l’excés d’oli i reduir les calories de la recepta.
Veure la recepta completa

Carxofes al forn, la forma més senzilla i saludable de preparar aquesta hortalissa

Carxofes al forn, la forma més senzilla i saludable de preparar aquesta hortalissa

Les carxofes al forn és una de les receptes més senzilles que tenim al blog pero creu-me, queden espectaculars! Entra i descobreix com preparar-les!

Ingredients

  • 8 carxofes tendres
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer carxofes al forn, la forma més senzilla i saludable de preparar aquesta hortalissa

  1. El primer pas per preparar unes delicioses carxofes es treure algunes de les fulles que tenen al seu exterior ja que acostumen a ser bastant dures. També recomano treue el tall i que quedi plana la part de sota ja que així les podrem mantenir dretes en el plat.
  2. Precalentem el forn a 180 ºC amb escalfor per dalt i per baix. A mi personalment m’agrada tallar les carxofes en meitats però molta gent prefereix com queda la presentació les carxofes senceres ja que semblen una flor.
  3. Posem les carxofes, ja siguin tallades o senceres en una safata apta per forn. Afegim una rajolí d’oli d’oliva verge extra per sobre, una mica de sal i opcionalment pebre negre.
  4. Les deixem dins del forn entre 30-40 minuts. El temps exacte dependrà del tipus de forn i del tamany de les carxofes. Així que és molt recomanable anar-les controlant durant el temps de cocció al forn.
Veure la recepta completa

Patates al forn, el millor acompanyament per plats de carn i peix

Patates al forn, el millor acompanyament per plats de carn i peix

Les patates al forn són perfectes per acompanyar tot tipus de plat principal. Entra i aprèn com preparar-les al forn amb tot tipus d’herbes per cuinar.

Ingredients

  • 8 patates de tamany mig
  • 3 grans d’all
  • Farigola
  • Orenga
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer patates al forn, el millor acompanyament per plats de carn i peix

  1. El primer pas per preparar patates al forn és preescalfar al forn per dalt i per baix a una temperatura d’uns 200 ºC.
  2. Mentre el forn està agafant la temperatura adequada, rentem molt bé les patates trient tota la sorra que puguin tenir. Aquesta part és molt important ja que ens les menjarem amb pell.
  3. Un cop ben netes les tallem en la forma que més ens agradi. Jo normalment ho faig a daus però també pots fer meitats o el que més et vingui de gust. Això ja dependrà de com ens agradi servir aquest plat.
  4. Posem les patates en una safata apta per forn amb la pell cap abaix (durant la cocció les girarem). Et recomano que posis paper de forn a la safata per evitar que les patates s’enganxin.
Veure la recepta completa

Xistorra al vi

Xistorra al vi

Gaudeix de les delicioses xistorres al vi blanc amb aquesta recepta fàcil. Sabors intensos a cada mos. Sorprèn els teus convidats!

Ingredients

  • 250 grams de xistorra
  • 100 mil·lilitres de vi blanc per cuinar
  • 1 full de llorer
  • Oli d'oliva

Com fer xistorra al vi

  1. El primer pas és trossejar la xistorra a trossets més petits perquè sigui més fàcil menjar-les.
  2. Escalfeu una paella a foc mitjà i hi afegiu una mica d'oli d'oliva.
  3. Quan l'oli estigui calent col·loquem les xistorres a la paella i les cuinem durant uns minuts fins que es daurin lleugerament per tots els costats.
  4. Agreguem els 150 mil·lilitres de vi blanc a la paella amb l'objectiu de cobrir parcialment les xistorres perquè agafin el sabor del vi.
Veure la recepta completa

Ous farcits de tonyina

Ous farcits de tonyina

Disfruta de los deliciosos huevos rellenos de atún con un toque mediterráneo. Una combinación de sabores irresistibles para tus comidas y aperitivos.

Ingredients

  • 6 ous
  • 150 grams de tonyina en conserva
  • 100 grams de tomàquet natural o fregit
  • 50 grams d'olives verdes sense os
  • 30 grams de maionesa
  • Pebre vermell dolç
  • Olives negres per decorar
  • Sal
  • Pebre al gust
  • Julivert fresc tallat, per decorar

Com fer ous farcits de tonyina

  1. En una cassola, col·loquem els ous i els cobrim amb aigua freda. Portem l'aigua a bullir i deixem que els ous es cuinin durant uns 10 minuts, fins a aconseguir una textura ferma a la clara i un rovell ben cuit.
  2. Passats els 10 minuts, traiem els ous de l'aigua calenta i els submergim en aigua freda per aturar la cocció. Un cop els ous estiguin freds, els pelem amb cura i els tallem per la meitat en sentit longitudinal. Treiem els rovells i els col·loquem en un recipient apart.
  3. En un altre recipient, barregem els rovells d'ou amb la tonyina escorreguda, el tomàquet tallat, les olives tallades i la maionesa. Afegim sal i pebre al gust i removem fins a obtenir una barreja homogènia.
  4. Omplim cada meitat d'ou amb la barreja de tonyina i tomàquet. Si desitgem una presentació més sofisticada, podem utilitzar una mànega pastissera.
Veure la recepta completa

Sopa de síndria i tomàquet

Sopa de síndria i tomàquet

Descobreix la refrescant sopa de síndria freda amb tomàquet! Una recepta d'estiu saludable, deliciosa i fàcil de preparar. Prova-la ara!

Ingredients

  • 500 grams de tomàquets madurs de pera
  • 500 grams de síndria sense llavors
  • 5 fulles d’alfàbrega (o menta)
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer sopa de síndria i tomàquet

  1. Podem preparar la sopa amb els tomàquets amb o sense pell. Si triem sense pell, posem aigua a escalfar, fem una creu a la part de dalt dels tomàquets i els deixem 35 segons.
  2. Seguidament els traiem, els pelem i els reservem per preparar la sopa de síndria. Si volem fer-los amb pell ens saltem el pas anterior.
  3. A continuació, pelem la síndria. És important intentar treure totes les llavors ja que no és agradable trobar-les mentre gaudim de la sopa freda de síndria.
  4. Posem tots els ingredients (tomàquets i síndria) al got de la batedora. Afegim 3 fulles d’alfàbrega, una mica de sal i un raig d’oli d’oliva. Batim tots uns quants segons fins que quedi una barreja més o menys homogènia.
Veure la recepta completa

Albergínia arrebossada a la cervesa

Albergínia arrebossada a la cervesa

Descobreix com preparar la original recepta de rodanxes d'albergínia cuinades amb cervesa. És una recepta molt fàcil y exquisida. Ingredients i pas a pas.

Ingredients

  • 1 albergínia
  • 1 llauna de cervesa lager freda
  • 150 grams de farina
  • Pebre negre
  • Oli
  • Sal

Com fer albergínia arrebossada a la cervesa

  1. Rentem i tallem l’albergínia a rodanxes de mig centímetre aproximadament. Posem sal per sobre i esperem mitja hora perquè elimini els sucs que li donen amargor. Durant aquest temps aprofita per posar la cervesa al congelador si no la tens freda.
  2. Passat aquest temps, assequem l’aigua que ha tret l’albergínia amb paper absorbent.
  3. En un plat fons afegim els 150 grams de farina i la cervesa freda. Remenem per fer una massa homogènia i una mica consistent.
  4. Afegim una mica de sal i pebre i barregem tot bé.
Veure la recepta completa

Castanyes al microones, aprèn a torrar aquests fruits de tardor

Castanyes al microones, aprèn a torrar aquests fruits de tardor

Descobreix com torrar castanyes al microones fàcilment. Segueix la nostra guia pas a pas i gaudeix d'aquesta delícia de tardor en minuts!

Ingredients

  • 300 grams de castanyes
  • Sal (opcional)

Com fer castanyes al microones, aprèn a torrar aquests fruits de tardor

  1. Preparació de les castanyes: Primer de tot, rentem bé les castanyes sota l'aixeta per eliminar qualsevol brutícia.
  2. Fer un tall: Amb un ganivet, fem un tall en forma de creu a la part convexa de cada castanya. Aquest tall permet que el vapor surti mentre es couen, evitant que esclatin.
  3. Prepararació al microones: Distribuïm les castanyes en un plat apte per al microones, sense que es toquin entre elles per garantir una cocció uniforme.
  4. Cuinar les castanyes al microones: Posem les castanyes al microones a màxima potència (uns 800 W) durant uns 2-3 minuts. Normalment, si la potencia màxima és de 600 W es recomana 3 minuts, si es de 800 W es recomana 2 minuts i mig i si es de 1000 W aleshores 2 minuts.
Veure la recepta completa

Coca de Trampó amb massa de cervesa

Coca de Trampó amb massa de cervesa

Descobreix la coca de trampó: una deliciosa recepta tradicional mallorquina que et portarà el sabor de l'estiu mediterrani.

Ingredients

  • 300 grams de farina (per la massa)
  • 150 mil·lilitres de cervesa (per la massa)
  • 50 mil·lilitres d'oli d'oliva extra (per la massa)
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • Olives negres o verdes
  • Oli d'oliva extra verge
  • Pebre
  • Sal

Com fer coca de trampó amb massa de cervesa

  1. En un bol gran, barregem la farina i la sal.
  2. Afegim la cervesa i l'oli d'oliva a la barreja de farina i sal. Amassem bé fins a obtenir una massa suau i homogènia.
  3. Cobrim la massa amb un drap i la deixem reposar durant aproximadament 30 minuts.
  4. Extenem la massa de cervesa en una font per a pastissos en una capa fina i uniforme.
Veure la recepta completa

Crispetes de blat de moro

Crispetes de blat de moro

Gaudeix de crispetes de blat de moro casolanes amb la nostra recepta fàcil. El complement ideal per a una tarda de cinema a casa! Cruixents i delicioses.

Ingredients

  • 100 grams de blat de moro per a crispetes
  • 30 mil·lilitres d'oli de gira-sol
  • Sal al gust
  • Mantega desfeta (opcional)

Com fer crispetes de blat de moro

  1. En una olla gran, aboquem els 30 mil·lilitres d'oli de gira-sol i ho escalfem a foc mitjà-alt.
  2. Afegim els 100 grams de blat de moro per a crispetes a l'oli calent i ho remenem per assegurar-nos que tots els grans estiguin coberts d'oli.
  3. Tapem l'olla i esperem que els grans comencin a fer ‘pop’.
  4. Agitem l'olla ocasionalment perquè els grans de blat de moro es cuinin de manera uniforme.
Veure la recepta completa

Xips de moniato, un snack ideal de tardor

Xips de moniato, un snack ideal de tardor

Gaudeix d'uns cruixents xips de moniato, l’snack perfecte de tardor, fàcil de fer i ple de sabor. Ideal per a qualsevol ocasió!

Ingredients

  • 1 moniato gran
  • Oli de gira-sol (per fregir)
  • Pebre vermell picant al gust
  • Comí al gust
  • Sal al gust

Com fer xips de moniato, un snack ideal de tardor

  1. Rentem bé el moniato i, si preferim, el pelem. El tallem a rodanxes fines d'aproximadament 1 mm usant una mandolina perquè totes tinguin el mateix gruix. Si no tenim mandolina, podem fer servir un ganivet, encara que serà més complicat.
  2. Col·loquem les rodanxes en un bol amb aigua freda i les deixem en remull durant 30 minuts. Això ajuda a eliminar l'excés de midó i que quedin més cruixents en fregir-les.
  3. Escorrem les rodanxes i les assequem bé amb paper absorbent. Les deixem reposar uns 10 minuts perquè acabin d'assecar-se a l'aire.
  4. Escalfem abundant oli de gira-sol en una paella a foc mitjà-alt. Quan l'oli estigui ben calent (al voltant de 170 ° C), comencem a fregir les rodanxes en tandes petites. Fem servir una escumadora per moure-les i evitar que s'enganxin.
Veure la recepta completa