- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de seitons en vinagre
Sempre que surto amb amics a prendre una cerveseta ben freda a alguna terrassa de la ciutat demanem seitons en vinagre per picar . Et pots creure que mai els havia preparat a casa?
El cap de setmana passat vaig tenir convidats per dinar i se’m va acudir preparar un pica pica abans de cuinar el plat principal: arròs negre . Per l’aperitiu vaig cuinar uns deliciosos musclos al vapor i seitons en vinagre.
Vaig preparar els seitons en vinagre per primer cop a la meva vida. És veritat que és una recepta sencilla ja que simplement consisteix en rentar bé els seitons i deixar-los marinar. El més important es que estiguin ben frescos i que siguin de qualitat.
No obstant, s’han de començar a preparar uns 2-3 dies abans ja que s’han de congelar per eliminar qualsevol paràsit que puguin tenir els seitons. Aixì que ja saps, si mai has preparat aquest aperitiu quedat que t’ensenyem tots els ingredients i com fer-los pas a pas.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer seitons en vinagre
- El truc d’aquesta recepta és aconseguir uns bons seitons frescos de qualitat. Compra’ls a la peixateria de confiança i comenta al peixater que els vols per fer-los en vinagre.
- Si aconsegueixes que el peixater o peixatera et netegi els seitons molt millors. Si no tens tanta sort et tocarà fer-ho a tu. Primer de tot els netegem amb aigua freda. Seguidament anem agafant un a un i anem traient el cap i els budells passant el dit amb força pel cos del seitó obligant a que surtin cap a fora.
- Un cop sense cap ni budells els passem per sota l’aixeta ruixant-los amb aigua ben freda. Retirem l’espina i els anem col·locant en un recipient fons. Posem aigua molt freda i opcionalment afegim uns quants glaçons. Això ajudarà a eliminar la resta de brutícia de dins dels seitons. Els deixem reposar amb l’aigua freda durant 15-20 minuts.
- Un cop passat aquest temps ja estaran ben nets. Eliminem l’aigua del recipient i els fiquem a congelar. Aquest pas serveix per assegurar-nos que eliminem l’anisakis. Es recomana tenir-los al congelador durant uns 48 hores. Així que si vols preparar seitons en vinagre com aperitiu pel cap de setmana enrecordat fer aquests pasos dos dies abans.
- En un got afegim els 250 ml de vinagre de vi blanc. Podem posar una mica d’aigua (uns 50 ml) per rebaixar l’acidesa del vinagre. Agreguem al got sal grossa i remenem tot.
- Passades les 48 hores traiem els seitons del congelador i esperem a que es descongelin.
- Un cop ben descongelats els posem en un plat o recipient fons i afegim el preparat de vinagre i sal per sobre. És important que quedin ben impregnats i coberts per la barreja. Si veiem que no quedan coberts afegim una mica més de vinagre. Remenem am la ma una mica.
- Ara han de reposar amb el marinat durant unes 8 hores. L’acidesa del vinagre els cuinarà i els ficarà tendres.
- Abans de treure’ls del marinat piquem l’all i el julivert i els barregem. Servim els seitons en un plat i afegim la mescla d’all i julivert. Posem pebre vermell dolç al gust i aboquem abundant oli d’oliva fins que quedin ben coberts.
- Ja només queda portar-los a taula i disfrutar d’una bona cervesa i uns deliciosos seitons amb vinagre. Per cert, a mi m’agrada afegir per sobre els seitons algunes olivetes. Pero això ja és decisió teva!