- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de musclos al vapor amb vi blanc
A qui no li agrada uns bons musclos al vapor? M’encanta preparar aquesta recepta com a entrant juntament amb unes gambes i escopinyes quan venen els meus amics a menjar a casa.
Aquest plat típic de la costa gallega es molt fàcil de preparar i a més, aquests mol·luscs aporten al nostre organisme una gran quantitat de proteïnes i sals minerals. No contenen gens de greix.
Bàsicament la recepta consisteix en cuinar els musclos amb el suc que tenen en el seu interior i afegir-li alguns ingredients per potenciar el sabor com la llimona, el llorer o el vi blanc.
Si t’agraden les receptes de peix i marisc no et pots perdre els musclos a la marinera , el nostre plat de llamàntol al forn , el suquet de peix , l’exquisit salmó al forn , els bunyols de bacallà o el nostre aperitiu de seitons en vinagre .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer musclos al vapor
- El primer pas es netejar bé els musclos. Aquests mol·luscs bivalves tenen filaments i barbes enganxats a la closca. És important treure’ls emprant un ganivet i aigua freda. En aquest punt podem també descartar aquells que tinguin la closca trencada i es vegi el seu interior.
- Seguidament els deixem amb aigua i sal durant uns 30 minuts. Això servirá per eliminar la sorra (si en tenen) i que els resultats siguin molt millors. Recorda sempre cuinar amb musclos frescos. Mentre esperas pots aprofitar per exprimir la llimona i reservar-la.
- Un cop els musclos estan ben nets procedim a preparar una cassola amb un dit d’aigua. No és necessari ficar més ja que els mol·luscs expulsaran aigua del seu interior durant la cocció.
- Dins la cassola afegim el kilo de musclos, el suc de llimona, la fulla de llorer, una mica de pebre negre i un raig de vi blanc. Deixem cuinar al vapor durant uns 10-15 minuts aproximadament a foc mig. L’objectiu és que la majoria de musclos quedin oberts. Un cop passat aquest temps, si hi ha algun que está tancat el descartem ja que segurament estigui dolent.
- Ja només queda disfrutar d’un bon menjar amb musclos al vapor. Es recomana acompanyar amb vi i amb força pa per sucar al suc que han deixat anar els mol·luscs.