gambes en fregidora d'aire

Recepta de gambes cuinades a la fregidora d'aire

Continuem amb la saga de receptes usant la fregidora sense oli. Me la van regalar fa uns mesos per al meu aniversari i no paro de tastar nous plats amb l'objectiu de portar-los al bloc ia més treure una mica de calories a les receptes.

Avui toquen les gambes. La recepta d'avui (com la majoria que usen l'airfryer) és molt senzilla. Fem un marinat amb algunes espècies i deixem cuinar dins la cistella.

Si t'agraden les receptes amb poc oli llavors has de tastar el plat de pit de pollastre en fregidora d'aire .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Musclos a la marinera

Musclos a la marinera

Amanida de pop gurmet, una amanida perfecta d'estiu amb gust de mar

Amanida de pop

Pollastre amb gambes a la catalana, la recepta de mar i muntanya que no et pots perdre

Pollastre amb gambes

Gambes al forn amb all i julivert, la recepta de marisc perfecta per dinars i sopars especials

Gambes al forn

Ingredients

Descargar llista compra

Com preparar gambes a fregidora sense oli

  1. Preparació inicial: Comencem preescalfant la fregidora d'aire a una temperatura de 200 graus Celsius (390 graus Fahrenheit).
  2. Mentrestant, preparem els altres ingredients. En un bol, combinem l'oli d'oliva, la sal marina, el pebre vermell, l'all en pols i el pebre negre. Barregem tot fins a obtenir una marinada aromàtica. Si no tenim all en pols, hi podem afegir 2 alls tallats finament.
  3. Marinat de les gambes: Submergim les gambes pelades i desvenades a la marinada d'espècies, assegurant-nos de cobrir-les del tot. Deixem que les gambes s'impregnin de gust durant uns minuts.
  4. Mentrestant, aprofitem per preparar una guarnició o una salsa d'acompanyament de la nostra elecció. Jo recomano una bona amanida verda.
  5. Cuinat a la fregidora d'aire: Col·loquem les gambes marinades a la cistella de la fregidora d'aire, distribuint-les de manera uniforme. És important no posar-les gaire juntes per garantir una cocció adequada i homogènia.
  6. Encenem la fregidora d'aire i ajustem la temperatura a 200 graus Celsius (390 graus Fahrenheit). Cuinem les gambes durant aproximadament 8-10 minuts, o fins que estiguin daurades i cruixents.
  7. Servir el plat: Amb cura, retirem les gambes cruixents de la fregidora sense oli i les col·loquem en un plat decoratiu. Les servim immediatament, acompanyades de rodanxes de llimona per donar-los un toc cítric i refrescant.

Alguns consells per la recepta de gambes cuinades a la fregidora d'aire

Si vols un toc picant, pots afegir una mica de pebrot vermell en pols o xili a la marinada.

Assegureu-vos de preescalfar la fregidora d'aire abans de col·locar les gambes per obtenir un daurat uniforme i cruixent.

Podeu servir les gambes com a aperitiu, en una amanida fresca o com a part d'un plat principal acompanyades d'arròs o verdures saltejades.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: