
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de gambes cuinades a la fregidora d'aire
Continuem amb la saga de receptes usant la fregidora sense oli. Me la van regalar fa uns mesos per al meu aniversari i no paro de tastar nous plats amb l'objectiu de portar-los al bloc ia més treure una mica de calories a les receptes.
Avui toquen les gambes. La recepta d'avui (com la majoria que usen l'airfryer) és molt senzilla. Fem un marinat amb algunes espècies i deixem cuinar dins la cistella.
Si t'agraden les receptes amb poc oli llavors has de tastar el plat de pit de pollastre en fregidora d'aire .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com preparar gambes a fregidora sense oli
- Preparació inicial: Comencem preescalfant la fregidora d'aire a una temperatura de 200 graus Celsius (390 graus Fahrenheit).
- Mentrestant, preparem els altres ingredients. En un bol, combinem l'oli d'oliva, la sal marina, el pebre vermell, l'all en pols i el pebre negre. Barregem tot fins a obtenir una marinada aromàtica. Si no tenim all en pols, hi podem afegir 2 alls tallats finament.
- Marinat de les gambes: Submergim les gambes pelades i desvenades a la marinada d'espècies, assegurant-nos de cobrir-les del tot. Deixem que les gambes s'impregnin de gust durant uns minuts.
- Mentrestant, aprofitem per preparar una guarnició o una salsa d'acompanyament de la nostra elecció. Jo recomano una bona amanida verda.
- Cuinat a la fregidora d'aire: Col·loquem les gambes marinades a la cistella de la fregidora d'aire, distribuint-les de manera uniforme. És important no posar-les gaire juntes per garantir una cocció adequada i homogènia.
- Encenem la fregidora d'aire i ajustem la temperatura a 200 graus Celsius (390 graus Fahrenheit). Cuinem les gambes durant aproximadament 8-10 minuts, o fins que estiguin daurades i cruixents.
- Servir el plat: Amb cura, retirem les gambes cruixents de la fregidora sense oli i les col·loquem en un plat decoratiu. Les servim immediatament, acompanyades de rodanxes de llimona per donar-los un toc cítric i refrescant.
Alguns consells per la recepta de gambes cuinades a la fregidora d'aire
Si vols un toc picant, pots afegir una mica de pebrot vermell en pols o xili a la marinada.
Assegureu-vos de preescalfar la fregidora d'aire abans de col·locar les gambes per obtenir un daurat uniforme i cruixent.
Podeu servir les gambes com a aperitiu, en una amanida fresca o com a part d'un plat principal acompanyades d'arròs o verdures saltejades.