Recepta de gambes al forn cuinades amb all i julivert

Hi ha menjars que són perfectes per ocasions especials . Aquest és un d’ells: les gambes al forn amb all i julivert.

Són poques les ocasions que les preparo ja que no sóc molt de marisc. Tot i així, en èpoques nadalenques on abunden els dinars i sopars especials amb familiars i amics és un plat que m’encanta preparar.

A tothom li encanta i és realment molt senzill de fer. Simplement necessitem unes bones gambes, all, julivert i alguns ingredients extra com llimona o pebre negre.

Per cert, per aquests ocasions especials no et pots perdre el nostre exquisit plat de llamàntol al forn .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Amanida de pop gurmet, una amanida perfecta d'estiu amb gust de mar

Amanida de pop

Musclos al vapor

Musclos al vapor

Suquet de peix

Suquet de peix

Gambes en fregidora d'aire

Gambes en fregidora d'aire

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer gambes al forn pas a pas

  1. Les gambes poden ser fresques o congelades. Si esculls utilizar de congelades recorda deixar-les descongelar poc a poc la nit abans dins de la nevera.
  2. Un cop tinguem les gambes descongelades els hi passem abundant aigua i les aixuguem una miqueta.
  3. En un recipient apte per forna afegim les gambes ben distribuïdes sense deixar que es solapin les unes amb les altres. Preescalfem el forn a 180 ºC.
  4. Tallem la llimona per la meitat i exprimir una de les meitats (de moment només utilitzarem el suc d’una de les meitats).
  5. Agafem un morter. Pelem l’all i l’afegim dins juntament amb les fulles fresques de julivert, una mica de sal gruixuda i una miqueta de pebre negre mòlt. Triturem tot bé amb el morter.
  6. Un cop els ingredients estiguin triturats afegim el suc d’una de les meitats de la llimona i continuem triturant. Seguidament agreguem un rajolí d’oli d’oliva i acabem de triturar to bé amb el morter. Reservem.
  7. Afegim una mica de la mescla sota les gambes i amb un pinzell pintem per sobre cada una de les gambes amb la mescla feta a base d’all i julivert.
  8. Un cop el forn estigui a la temperatura de 180 ºC afegim la safata i esperem 10-15 minuts. El temps exacte dependrà del forn i del tamany de les gambes. Per això, és important anar controlar les gambes mentre es cuinen al forn. Quan agafem el color taronja característic de les gambes cuinades al forn ja pots treure la safata.
  9. Ja només ens queda servir-les i portar-les a taula. És important no deixar que es refredin i menjar-les calentetes.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: