- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de gambes al forn cuinades amb all i julivert
Hi ha menjars que són perfectes per ocasions especials . Aquest és un d’ells: les gambes al forn amb all i julivert.
Són poques les ocasions que les preparo ja que no sóc molt de marisc. Tot i així, en èpoques nadalenques on abunden els dinars i sopars especials amb familiars i amics és un plat que m’encanta preparar.
A tothom li encanta i és realment molt senzill de fer. Simplement necessitem unes bones gambes, all, julivert i alguns ingredients extra com llimona o pebre negre.
Per cert, per aquests ocasions especials no et pots perdre el nostre exquisit plat de llamàntol al forn .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer gambes al forn pas a pas
- Les gambes poden ser fresques o congelades. Si esculls utilizar de congelades recorda deixar-les descongelar poc a poc la nit abans dins de la nevera.
- Un cop tinguem les gambes descongelades els hi passem abundant aigua i les aixuguem una miqueta.
- En un recipient apte per forna afegim les gambes ben distribuïdes sense deixar que es solapin les unes amb les altres. Preescalfem el forn a 180 ºC.
- Tallem la llimona per la meitat i exprimir una de les meitats (de moment només utilitzarem el suc d’una de les meitats).
- Agafem un morter. Pelem l’all i l’afegim dins juntament amb les fulles fresques de julivert, una mica de sal gruixuda i una miqueta de pebre negre mòlt. Triturem tot bé amb el morter.
- Un cop els ingredients estiguin triturats afegim el suc d’una de les meitats de la llimona i continuem triturant. Seguidament agreguem un rajolí d’oli d’oliva i acabem de triturar to bé amb el morter. Reservem.
- Afegim una mica de la mescla sota les gambes i amb un pinzell pintem per sobre cada una de les gambes amb la mescla feta a base d’all i julivert.
- Un cop el forn estigui a la temperatura de 180 ºC afegim la safata i esperem 10-15 minuts. El temps exacte dependrà del forn i del tamany de les gambes. Per això, és important anar controlar les gambes mentre es cuinen al forn. Quan agafem el color taronja característic de les gambes cuinades al forn ja pots treure la safata.
- Ja només ens queda servir-les i portar-les a taula. És important no deixar que es refredin i menjar-les calentetes.