- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de sarsuela de peix catalana
La sarsuela de peix i marisc és un dels plats més coneguts de la gastronomia catalana . Aquest plat tradicional és una combinació de diversos ingredients del mar, com ara peix, mariscs i calamar, en una sopa de mariscs amb una base de tomàquet i ceba, condimentada amb vi blanc i llorer.
La sarsuela és un plat que s'ha menjat durant segles al llarg de la costa catalana i és una mostra de la gran varietat de peixos i mariscs que es poden trobar al llarg de tota la costa mediterrània.
La preparació de la sarsuela és senzilla però requereix temps i paciència per obtenir un bon resultat. Els ingredients es cuinen lentament per obtenir un sabor intens i concentrat, i normalmente es serveixen en una cassola de fang per mantenir la calor i el exquisit sabor a mar.
La combinació de sabors és realment única, amb una barreja de dolçor dels tomàquets, l'aroma del vi blanc i la suavitat del peix i del marisc, que la converteix en un plat ideal per a qualsevol ocasió , des d'un sopar casual amb amics fins a un esdeveniment especial.
A més, és una font saludable de proteïnes i altres nutrients , i és una excel·lent opció per aquells que busquen una alimentació sana i equilibrada.
Si t’agraden les receptes amb productes del mar no et pots perdre la nostra sopa de peix , l’exquisit plat de suquet de peix o els musclos a la marinera .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer sarsuela de peix i marisc pas a pas
- El primer pas es netejar bé el marisc i el peix per evitar qualsevol tipus de impuresa.
- Netegem també el calamar i el tallem a anells o tires. Això ja depèn del gust de cadascú.
- Ara és hora de tallar el peix. Pots utilizar el peix que més t’agradi. Jo normalment preparo la sarsuela amb lluç i rap. Normalment sempre em deixo aconsellar per la peixatera i escullo el que està més fresc aquell dia.
- Ara és hora de preparar la verdura. Pelem i piquem l’all i la ceba a trossets petits.
- Rentem els 2 pebrots verds, l’obrim, traiem les llavors de dins i passem un aigua també per dintre. Tallem a trossets
- Ratllem els tomàquets madurs en un plat. És important que estiguin ben madurs.
- En una paella o cassola gran, escalfem una mica d'oli d'oliva i sofregim la ceba, l'all i els pebrots a foc mitjà fins que estiguin tendres.
- Agreguem els tomàquets ratllats i cuinem durant uns 5 minuts aproximadament.
- Posem el caldo de peix, el got de vi blanc i les fulles de llorer. Condimentem amb sal i pebre negre mòlt. També pots optar per ficar una mica de pebre vermell.
- Afegim els trossos de peix i els anells o tires de calamar a la cassola i cuinem durant 10-12 minuts.
- Posem els mariscs (musclos, gambes, cloïsses…) i cuinem durant uns altres 5 minutets o fins que s'obrin les cloïsses i musclos i les gambes siguin rosades.
- Ja només queda servir la sarsuela de peix i disfrutar d’aquest plat ple de sabors de productes de mar.