- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de lluç a la planxa amb llimona
El lluç a la planxa és un plat lleuger i molt ràpid de cuinar. Només et portarà uns minuts a preparar-la. A més, en aquesta recepta marinem el peix amb una mica de llimona el qual ajuda a realçar el sabor del lluç afegint a més vitamines molt beneficioses per al nostre cos.
Aquest peix blanc és conegut per ser una font magra de proteïnes d'alta qualitat, essencials per al desenvolupament i la reparació de teixits. A més, el lluç és ric en àcids grassos omega-3, que tenen beneficis per al cor i el sistema nerviós. El seu perfil baix en calories i greixos saturats fa que sigui una opció nutricionalment favorable.
L'àcid cítric de la llimona no només serveix per donar un toc cítric al plat, sinó que també pot ajudar a la digestió i promoure l'absorció de nutrients. A més, la llimona és una rica font de vitamina C, un antioxidant que recolza el sistema immunològic i la salut de la pell.
Si t'agraden les receptes de lluç llavors has de provar la nostra recepta de lluç a la marinera , el lluç al forn o el lluç amb salsa verda. Delicioses!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer lluç a la planxa amb llimona pas a pas
- Preparem els ingredients rentant i assecant suaument els filets de lluç i tallant les llimones a rodanxes fines.
- Esprem de llimona en un recipient i posem una mica de sal i pebre al gust. Marinem els filets de lluç amb aquesta barreja i deixem reposar durant uns 15-20 minuts perquè agafi els sabors.
- Escalfem una planxa antiadherent a foc mitjà-alt i hi afegim un rajolí d'oli d'oliva verge extra.
- Cuinem els filets de lluç a la planxa calenta durant uns 3-4 minuts per cada costat. Busquem aquest daurat perfecte a l'exterior i que el peix s'esmicola fàcilment amb una forquilla.
- Retirem els filets de la planxa i els acomodem amb compte en un plat de servir. Després, empolvorem julivert fresc picat per sobre i afegim algunes rodanxes de llimona per a una presentació fresca i cridanera.