lluç amb salsa verda i cloïsses

Recepta de lluç amb salsa verda

Originària del País Basc, al nord d'Espanya, el lluç amb salsa verda destaca per la seva combinació entre els sabors del lluç fresc i la frescor de la salsa verda. Aquest plat ha esdevingut un clàssic icònic de la gastronomia espanyola i ha transcendit fronteres, guanyant admiradors a tot el món.

El lluç amb salsa verda és una representació brillant de l'herència culinària basca, coneguda pel seu enfocament en ingredients frescos i senzills. La recepta es destaca per la seva simplicitat i habilitat per ressaltar els sabors naturals del peix.

Aquest plat no només delecta el paladar, sinó que també ofereix una sèrie de beneficis per a la salut. El lluç és una font rica en proteïnes magres, cosa que la converteix en una excel·lent opció per als que busquen una alimentació balancejada.

A més, és una font d'àcids grassos omega-3, coneguts per les seves propietats antiinflamatòries i per la seva contribució a la salut cardiovascular i cerebral. La salsa verda, composta per julivert fresc i all, aporta no només sabor i color al platet, sinó també beneficis antioxidants i nutricionals.

La preparació del lluç amb salsa verda comença amb el rentat i assecat curós dels filets de lluç fresc. Aquests són condimentats amb sal i pebre, després lleugerament enfarinats per donar-los una textura cruixent.

Els filets es dauren en oli d'oliva calenta fins que adquireixen un daurat exquisit i estan cuits per dins. Mentrestant, s'elabora la salsa verda a la mateixa paella, utilitzant ingredients com all picat, julivert fresc, brou de peix i vi blanc. La salsa es cuina fins assolir la consistència desitjada i s'aboca generosament sobre els filets daurats abans de servir. El resultat és un plat que combina la frescor del mar amb els sabors herbals i vibrants de la salsa verda.

Si t'agraden les receptes de lluç llavors no et pots perdre la nostra deliciosa recepta de lluç a la marinera o el lluç al forn.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Salmó al forn

Salmó al forn

Fumet de peix casolà

Fumet de peix casolà

Bacallà amb samfaina

Bacallà amb samfaina

Lluç a la planxa amb llimona

Lluç a la planxa

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer lluç amb salsa verda pas a pas

  1. Rentem i assequem amb cura els filets de lluç amb paper absorbent.
  2. Salpebrem ambdós costats dels filets per assaonar-los al gust. Piquem els alls.
  3. En una paella gran, hi afegim 2 cullerades d'oli d'oliva. Hi afegim les dents d'all picades i les cuinem a foc mitjà fins que estiguin fragants, evitant que es cremin.
  4. Afegim la farina a la paella i cuinem durant un minut, remenant constantment per formar un roux lleuger.
  5. Aboquem el brou de peix i el vi blanc a la paella, remenant per combinar els ingredients i eliminar els grumolls. Cuinem la salsa a foc mitjà, remenant ocasionalment, fins que espesseixi lleugerament. Això hauria de prendre uns 5 minuts.
  6. Afegim el julivert fresc picat a la salsa i barregem bé. Posem també els trossos de lluç i els 200 grams de cloïsses.
  7. Tapem i deixem cuinar uns 5 minuts aproximadament a foc mitjà. El temps exacte dependrà de la mida del lluç.
  8. Ja només ens queda servir el lluç amb salsa verda amb cloïsses i gaudir d'aquest exquisit plat d'origen basc.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: