- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de lluç al forn amb patates
Últimament estic provant moltes receptes de peix. L’altre dia vaig portar la recepta de llobarro al forn . Doncs avui toca probar el plat de lluç al forn amb patates.
Com la majoria de receptes de forn, es un plat molt senzill de preparar. Només cal tallar patates i ceba, ficar-les en una safata juntament amb el peix i deixar fornejar. Cada cop més, m’estic aficionant a preparar receptes molt fàcils pero que donen grans resultats a la cuina.
La clau és que el peix sigui ben fresc i que estigui ben fet. Així que ja saps, quan vagis a la peixateria assegurat de que li treuen els budells i el renten adecuadament.
Per cert, un cop acabis aquesta recepta no et pots perdre el turbot al forn , el rap al forn amb patates , el nostre exquisit plat de salmó al forn amb verdures , els seitons en vinagre o els calamars amb ceba . T’encantaran!
Ja no m’enrollo més. Agafa el delantal i ves a la cuina que comencem a cuinar!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer lluç al forn
- El primer pas és escollir un bon lluç. Demanem al peixater que ens renti el peix i tregui les escames i els budells. Podem comprar-lo sencer i fer el procediment nosaltres a casa. Pero és més recomanable que ho faci un profesional.
- Un cop tenim el peix ben net tallem les cebes en aros i les patates en rodanxes d’un centímetre més o menys. Escalfem el forn a 180 ºC
- En una safata apta per forn afegim una rajolí d’oli d’oliva i cobrim la safata amb la ceba com si fos un llit. Afegim la ceba al forn durant uns 5 minuts per a que comenci a cuinar-se ja que el temps de cocció no es el mateix pels diferents ingredients que utilitzarem a la recepta de lluç al forn.
- Un cop passat aquest temps, traiem la safata del forn i afegim les patates tallades juntament amb el gotet de vi blanc. Salpebrem amb (pebre normal i vermell) les patates i tornem a ficar la safata a fornejar durant uns 30 minuts a 180 ºC. El temps és aproximat. Es recomanable anar comprovant l’estat de les patates punxant-les. Les traiem quan estiguin pràcticament cuinada.
- Un cop estigui la ceba i les patates gairebé fetes traiem la safata del forn i afegim les rodanxes de lluç. Posem una mica de pebre i sal al peix i tornem a fica la safata dins del forn durant uns 10-12 minuts aproximadament. Passat aquest temps comprovem que tots els ingredients estiguin cuinats. De no ser així deixem 5 minuts més.
- Traiem la safata del forn i servim en 4 plats dos trossos de lluç per cada un, patates i ceba. Ja només queda gaudir d’un bon menjar en família o amics!