- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de calamars amb ceba
Avui porto al blog de receptes un plat que em transporta a la infància : els calamars amb ceba. Molts cops me’l preparava la meva àvia per dinar. Recordo que em deia: quan siguis gran i et toqui cuinar, si et fa mandra prepara aquesta recepta. Es un plat fàcil, nutritiu i barat.
Vint anys després s’ha convertit en un dels meus plats fàcils preferits . Simplement s’ha de tallar all, ceba i opcionalmente un pebrot vermell. Rentem els calamars, els afegim a la cassola amb la resta d’ingredients i deixem cuinar. Has vist que senzill?
Si vols que els calamars amb ceba quedin més bons et recomano preparar-los amb ceba caramelitzada . La ceba caramelitzada és fàcil de preparar però requereix de molt de temps.
S’ha de tallar i deixar cuinar a foc molt lent. D’aquesta manera els sucres propis de la ceba sortiran i aquesta es cuinarà amb els seus propis sucres. Aquest és un dels millors trucs per cuinar els millors calamars amb ceba del món!
Si t’agraden les receptes de peix o marisc no et pots perdre el plat de suquet de peix , els musclos al vapor , el exquisit lluç cuinat al forn o els seitons en vinagre .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer calamars amb ceba
- El primer pas es netejar bé els calamars. Podem demanar que ens ho facin a la peixateria o també podem fer-ho nosaltres. Passem un aigua i separem el els tentacles del cos. Traiem el cap de les parts del tentacles i el cos li donem la volta com si fos un mitjó. Mirem que no quedin restes d’exoesquelet, pasem abundant aigua freda i reservem.
- Un cop els calamars estiguin ben nets podem preparar les verdures. Tallem la ceba en juliana i piquem els alls a trossos petits. Rentem el pebrot, l’obrim i li passem també aigua per dins per eliminar les llavors. Tallem el pebrot a tires.
- En una cassola afegim abundant oli i deixem escalfar. Mentre s’escalfa afegim les fulles de llorer i un cop estigui l’oli calent agreguem la ceba, l’all i el pebrot vermell.
- Deixem cuinar durant uns 5-10 minuts a foc mitjà. Un cop les verdures es comencin a cuinar afegim també els trossos de calamars. Remenem per integrar bé tots els ingredients.
- Afegim una mica de sal i pebre vermell dolç. Agreguem també el got de vi blanc i tapem la cassola. Deixem cuinar a foc lent-mitjà durant aproximadament uns 45-60 minuts. El temps exacte és fins que estiguin ben tendres. Per aquesta raó és molt important anar comprovant el punt de cocció dels calamars durant aquest temps.
- Un cop estiguin ben tendres retirem la cassola del foc. Mirem si li cal més sal. Si és així rectifiquem. Deixem reposar durant uns minuts. Ja podem servir-los i disfrutar d’uns exquisits calamars amb ceba!