- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de pop a la gallega amb patates
Avui toca preparar un dels meus plats preferits de Galícia : el pop a la gallega amb patates. Sempre que quedo amb els amics per fer tapes aquest plat és obligatori.
La clau és que el pop quedi ben tendre . Per aquesta raó el procés de congelació és clau per evitar que la carn del pop quedi dura i espatllar aquesta fabulosa recepta d’origen gallec.
Si congeles el pop i trenques les fibres musculars, el bon resultat el tens assegurat . Una bona cocció el temps exacte i aconseguiràs una deliciosa recepta de pop.
Per cert, no et pots perdre els popets amb ceba , el nostre llamàntol al forn , els exquisits musclos al vapor o una de les nostres receptes estrella: el bacallà al forn amb patates .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer pop a la gallega amb patates
- El primer pas és estovar el pop. Aquesta animal marí conté moltes fibres musculars i la seva carn acostuma a ser bastant dura. Per aquesta raó, antiguament la gent li feia cops al pop contra una fusta per trencar les fibres. Actualment recomanem congelar el pop ja que tindrà el mateix resultat. Si el compres congelat et pots saltar aquest pas.
- Si el tens congelat, és important treure’l del congelador 24 hores abans i deixar-lo algun recipient profund (dins la nevera) ja que anirà traient aigua poc a poc durant el procés de descongelació.
- El següent dia, quan anem a preparar el pop a la gallega, el traiem de la nevera i li passem aigua freda per eliminar qualsevol brutícia que pugui tenir.
- En una cassola gran fiquem aigua gairebé fins a dalt i posem a foc alt per fer bullir l’aigua.
- Quan l’aigua de dins la cassola comenci a bullir fiquem el pop dins i el traiem 3 cops. L’objectiu d’aquest pas és que la pell del pop no es desprengui.
- Baixem el foc (a foc mig) i posem el pop dins. Per un pop aproximadament de 2 quilograms haurem d’esperar uns 35-45 minuts a foc mig a que es cuini. No obstant, és recomanable anar punxant el pop per veure si està tou o dur. Si està dur el deixem més estona al foc.
- Durant aquests 40 minuts de cocció aprofitarem per preparar les patates que li faran de llit al pop.
- Rentem bé les patates, les pelem i les tallem per la meitat.
- Un cop el pop estigui fet, el traiem i el deixem fora de l’aigua. Podem aprofitar l’aigua amb la que hem cuinat el pop per bullir les patates. Posem les meitats a l’aigua i deixem uns 20 minuts a foc mig. Igual que t’he dit amb el pop, és important anar punxant les patates durant aquest temps per controlar el temps exacte que necessiten.
- Passat aquest temps traiem les patates de l'aigua i les trossejem en rodanxes de 1-2 cm aproximadament (és important que no quedin molt gruixudes les rodanxes).
- Amb unes tisores tallem el pop. Normalment, en la recepta original gallega de pop les potes no es fiquen. No obstant, a mi sempre m’agrada posar-les per aprofitar totes les parts del pop.
- En un plat de fusta afegim les patates i per sobre els trossos de pop. Afegim sal gruixuda, pebre vermell i un bon rajolí d’oli d’oliva (el millor que tinguis) per totes les parts del pop i patates.
- Ja només queda porta el plat de fusta amb el pop a la gallega i patates a taula i disfrutar d’aquesta recepta típica del nord d’Espanya.