- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de popets amb ceba
Els popets amb ceba, un plat tan senzill com exquisit, tenen una història especial en la meva vida. La meva passió per aquesta recepta es remunta a uns anys enrere, quan vaig tenir l'oportunitat d'assistir a un taller de cuina catalana a Barcelona.
Era un taller petit i íntim, dut a terme en una cuina acollidora amb parets de pedra i una gran taula de fusta al centre. El nostre mestre cuiner era un home de gran experiència, amb una gran passió per la cuina catalana. Des de la seva gran barba gris fins a les seves mans àgils i segures, tot en ell destil·lava amor per la cuina.
Una de les primeres receptes que vam aprendre va ser la dels popets amb ceba. Recordo com el cuiner ens va explicar amb gran detall cada pas, cada secret per aconseguir el punt perfecte dels popets, la textura ideal de la ceba, l'equilibri exacte de sal i pebre.
Amb el temps, he anat repetint aquesta recepta a casa, perfeccionant-la amb cada intent. La paciència i la dedicació que el mestre cuiner va posar en cada explicació em va inspirar a seguir practicant i millorant. Des de llavors, els popets amb ceba han esdevingut un dels meus plats preferits, una expressió de la meva passió per la cuina i un homenatge a aquell taller que va marcar la meva vida.
Si t’agraden les receptes del mar aleshores no et pots perdre el nostre plat de pop a la gallega , els calamars amb ceba o el bacallà al forn .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer popets amb ceba pas a pas
- Comencem per netejar bé els popets. Si els hem comprat en una peixateria, normalment ja estaran nets, però sempre és bo revisar-los. Un cop estiguin nets, els reservem per més tard.
- Seguidament, pelem les 3 cebes gran i les tallem en juliana.
- En una paella afegim una mica d’oli d’oliva i posem tota la ceba tallada. La cuinem a foc lent durant uns 20 minuts per a que es cuini amb els seus propis sucres.
- Un cop passat aquest temps salpebrem al gust. A mi m’agrada també afegir una mica de pebre vermell dolç. Remenem tots els ingredients.
- Ara és hora d’afegir el kilo de popets a la paella juntament amb la ceba. Mesclem tots els ingredients. Deixem cuinar tot a foc mig durant 1 minut i afegim el got de vi blanc.
- Pugem el foc i deixem cuinar durant uns 2-3 minuts fins que l’alcohol s’evapori.
- Baixem el foc, posem la fulla de llorer i opcionalment afegim una mica de salsa de tomàquet.
- Deixem que els popets es cuinin amb la ceba durant 35-45 minuts. És important afegir una mica d’aigua si veiem que no quedi líquid. D’aquesta forma podrem tenir els popets cuinant-se durant els 35-45 minuts sense que es cremin. Durant el procés recomano anar removent els ingredients.
- Passat aquest temps comprovem que estiguin tendres. De no ser així els podem deixar cuinant uns minutets més.
- Servim i ja podem gaudir d’aquesta exquisita recepta de popets amb ceba.