bacallà a la muselina d’all, la recepta de peix gratinat que no et pots perdre

Recepta de bacallà al forn amb muselina d’all

L’altre dia et vaig ensenyar a com cuinar bacallà al forn. La recepta d’avui és una mica diferent. Cuinarem el bacallà amb una salsa feta a base de pebrot escalivat, tomàquet i ceba i per sobre el cobrirem amb una muselina feta a base d’all.

És una recepta que vaig descobrir fa poc i em va sorprendre. El bacallà cuinat així està realment deliciós . És important comprar bacallà fresc i que el alioli (necessari per fer la muselina) quedi ben dens.

Si t’agrada aquest plat et recomano provar la nostra recepta clàssica de bacallà al forn amb patates i ceba , el plat de bacallà amb samfaina o el bacallà a la llauna .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Arròs amb bacallà i carxofes

Arròs amb bacallà

Bunyols de bacallà

Bunyols de bacallà

Bacallà amb samfaina

Bacallà amb samfaina

Bacallà al forn amb patates i ceba, recepta tradicional dels pobles costaners

Bacallà al forn

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer la salsa pel bacallà al forn amb muselina d’all

  1. Escalivem el pebrot vermell i el tallem a trossets.
  2. Tallem la ceba a la Brunoise. Escalfem oli en una paella i afegim la ceba. Deixem cuinar fins que la ceba quedi transparent.
  3. Aboquem el tomàquet fregit amb la ceba i deixem cuinar uns 5 minuts a foc mig.
  4. Incorporem els trossos de pebrot escalivat, salpimentem i opcionalment afegim una mica de farigola i deixem cuinar 5-6 minuts fins aconseguir mesclar tots els sabors.

Com fer la muselina d’all pas a pas

  1. Agafem 2 dents d’all (és important treure el germen per evitar que repeteixi), un ou i l’oli d’oliva per fer l’allioli. Posem els ingredients en un got de batedora i comencem a batre. És important mantenir la batedora al fons del got fins que comenci a espesar. Aleshores comencem a fer moviments suaus cap a dalt i cap abaix. Si veiem que es talla el alioli podem afegir un altre ou i repetir el procés.
  2. Agafem l’altre ou, separem la clara del rovell i muntem la clara a punt de neu fins que quedi ben ferma.
  3. Incorporem la clara al allioli i barregem amb moviments envolvents fins que quedi tot integrat.

Com fer el bacallà gratinat

  1. Enfarinem el bacallà amb la farina de blat.
  2. Sallegem el bacallà a la paella amb una mica d’oli d’oliva. Preescalfem el forn a 220 ºC en mode de gratinar.
  3. Agafem un recipient de forn i fem un llit amb la salsa feta a base de tomàquet i pebrot escalivat.
  4. Col·loquem el bacallà sobre del llit i el cobrim amb la muselina d’all.
  5. Fiquem el forn uns minuts fins que la muselina comenci a daurar-se.
  6. Traiem i ja podem disfrutar d’aquest plat de bacallà a la muselina d’all.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: