- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de llobarro al forn amb patates
Molts cops quan tinc convidats a casa pero aquell dia no tinc moltes ganes de passar-me hores i hores tancat a la cuino preparo algunes de les receptes de peix al forn del meu receptari.
Una d’aquestes receptes es el llobarro al forn amb patates i un toc de vi blanc. Es un plat molt senzill de preparar i sempre impresiona a tots els convidats. Lo més important és que el peix sigui ben fresc i que no tingui espines. A partir d’aquí només cal complir els temps i ja tindrem un plat de peix exquisit.
El llobarro es un peix blanc de carn magra, és a dir, que el seu nivell de greix és molt baix. El poc greix que porta son àcids grassos omega-3 bon saludables per l’organisme. A més, també ens aporta sals minerals i vitamina B12.
El llobarro al forn es una recepta molt senzilla i saludable. Què més vols?
Si ja t’he convençut de que avui toca preparar aquest plat aleshores quedat. T’explicarem tots els ingredients que necesites i el pas a pas per a que aconsegueixis un deliciós peix al forn.
Si t’agraden les receptes de peix llavors no et pots perdre el nostre plat de salmó al forn , el bacallà amb samfaina , el turbot al forn amb patates o el suquet de peix . I per acompanyar no t’oblidis de preparar uns bons musclos al vapor .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer llobarro al forn
- Una part important d’aquest plat es escullir uns lobarros ben frescos. Assegura’t d’agafar llobaros sencers sense budells ni escames. Si es posible comprova que no tingui talls per evitar que s'assequi molt durant la cocció del peix.
- Comencem tallant les patates a rodanxes no molt gruixudes (menys d’1 cm) per evitar que quedin crues per dins. Tallem també les cebes tendres a tires o en aros (com més t’agradi). En aquest punt posem el forn a escalfar a una temperatura d’uns 200 ºC aproximadament.
- Si decideixes afegir tomàquets a la recepta de llobarro al forn rentals i talla’ls a trossets petits. Si no vols ficar-ne et pots saltar aquest pas.
- Agafem una safata apta per forn i afegim una mica d’oli. Es recomanable esparcir-lo per tota la safata emprant un pinzell o amb una mica de paper de cuina.
- Salpimentem les patates i les col·loquem per sobre la safata ben repartides. Per sobre afegim la ceba tallada en aros o tires. Posem la resta d’ingredients: les fulles de llorer, els trossos de tomàquet, els grans d’alls pelats i el got de vi blanc.
- Quan el forn estigui calent posem la safata amb les verdures. Recorda no afegir encara els llobarros ja que aquest peix necesita menys temps per cuinar-se que la resta d’ingredients. Deixem fornejar uns 15-20 minuts. Aquest temps és aproximat. Per saber el temps exacte lo millor és comprovar l’estat de les patates fins que estiguin gairebé fetes.
- Un cop les patates estiguin tovetes i quasi fetes traiem la safata del forn i afegim els dos llobarros sencers, nets i sense escames. Salpimentem una mica el peix, agafem una mica de suc de la safata i el tirem per sobre dels llobarros (si no hi ha suficient podem afegir fumet de peix). Posem al forn i deixem cuinar 15-20 minuts. El temps exacte ens el marcará l’ull del peix. Quan quedi blanc vol dir que ja està llest per ser menjat.
- Ja només queda treure la safata del forn, servir i disfrutar de un bon llobarro al forn amb patates i vi blanc acompanyat de familia, amics o parella.