recepta de maccarons i verdures cassolana

Recepta macarrons amb vegetals

M'encanta la pasta i sempre que puc provo una recepta nova. L'altre dia va venir una amiga que era vegetariana i vaig decidir provar aquest plat apte per a vegetarians: macarrons amb vegetals.

En altres ocasions ja havia cuinat delicioses receptes de pasta vegetarianes com la lasanya amb verdures que va quedar increïblement bona.

Dit i fet. Em vaig ficar a la cuina i vaig preparar aquest plat en menys d'una hora. Jo vaig fer servir salsa de tomàquet de supermercat perquè tenia poc temps. Et deixo la recepta de salsa de tomàquet casolana més baix per si vols currar-t’ho una mica més que jo i fer una salsa de tomàquet de qualitat;).

El resultat em va impressionar positivament. Jo sóc d'aquests que li agraden la pasta amb una mica de carn. Però he de dir que aquesta combinació aquesta increïblement deliciosa.

Recomano acompanyar aquest fantàstic plat amb una amanida de burrata per compartir.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Fideus a la cassola de la iaia, recepta tradicional de la gastronomia catalana

Fideus a la cassola

Macarrons a la bolonyesa

Macarrons a la bolonyesa

Lasanya de verdures

Lasanya de verdures

Pizza pepperoni, la recepta tradicional americana

Pizza pepperoni

Ingredients de la recepta

Descargar llista compra

Com fer macarrons amb verdures pas a pas

  1. Omplim una olla amb aigua i la posem a bullir a foc mitjà-alt. Hi tirem una mica de sal a l'aigua.
  2. Quan comenci a bullir l'aigua afegim els macarrons. És important mirar el paquet el temps de cocció ja que dependrà del tipus de macarrons que hàgim comprat. Periòdicament remenem els macarrons amb algun estri de cuina per evitar que els macarrons s'enganxin.
  3. Paral·lelament, mentre es cuinen els macarrons vam començar a tallar la ceba en juliana i piquem els alls en cubs petits.
  4. Tallem el carbassó a daus, els pebrots verds, vermells i les albergínies a tires i la pastanaga podem ratllar-o tallar-la a trossets petits.
  5. Posem un rajolí d'oli d'oliva en una paella i esperem a que l'oli s'escalfi.
  6. A continuació afegim la ceba i els alls que són els vegetals que triguen més a daurar-se.
  7. Al cap d'uns 3-5 minuts afegim l'albergínia. Esperem que la ceba i l'albergínia es comencin a daurar.
  8. Un cop hagin començat a daurar-se afegim la resta de verdures al costat de la salsa de tomàquet fregit. En aquest moment podem afegir un rajolí d'oli addicional si fos necessari.
  9. Deixem cuinar les verdures. Anem remenant per aconseguir que totes les verdures tinguin el mateix nivell de cocció.
  10. Una vegada els macarrons estiguin fets, els colem i els fiquem una altra vegada a l'olla.
  11. Un cop les verdures estiguin ben dauradetes les tirem dins l'olla i remenem.
  12. Servim els macarrons en plats i posem per sobre nostre formatge preferit ratllat o en pols. També podem afegir espècies addicionals com orenga o pebre.

Les claus per cuinar els millors macarrons vegetals

Hi ha algunes claus que farà que aquesta exquisida recepta estigui encara més deliciosa. Quan fem l'albergínia, podem deixar-la tallada en dues meitats uns 30-40 minuts a el forn a 180ºC. Això farà que el procés de treure la polpa de dins sigui molt més fàcil.

Un ingredient clau en aquesta recepta és la salsa de tomàquet. Podem comprar-la ja feta estalviant-nos molt temps o la podem fer casolana que sempre estarà més bona i sense conservants.

Preparació de la salsa de tomàquet casolana per a la pasta

És molt fàcil preparar una boníssima salsa de tomàquet casolana per al nostre plat de pasta. Simplement necessitem de 5-10 tomàquets. És important que estiguin tovets i continguin suc.

Pelem els tomàquets i els posem en una cassola durant 20-30 minuts a foc lent. Afegim també en aquest moment un rajolí d'oli d'oliva verge extra.

Passat aquest temps afegim una mica de sal per eliminar l'excés d'acidesa de la tomata, una mica de pebre vermell i alfàbrega o orenga. Tapem la cassola i deixem que es cuinin els tomàquets a foc lent durant aproximadament una hora.

Ja tenim una salsa de tomàquet exquisida per afegir a la nostra recepta de macarrons amb verdures!

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: