Receptes de macarrons
Els macarrons són una pasta clàssica que ha conquistat els paladars de tot el món. La seva forma tubular i la seva textura suau els converteixen en la elecció perfecta per a una àmplia varietat de plats. Des de receptes senzilles fins a creacions més sofisticades, els macarrons són un ingredient estrella que no pot faltar a la teva cuina.
Al blog de receptes hem recopilat algunes de les millors receptes amb macarrons perquè puguis gaudir de les receptes que ofereix aquest ingredient.
Macarrons a la bolonyesa
Aprèn com fer macarrons a la bolonyesa pas a pas. T’ensenyem tot el procediment i tots els ingredients que necessites per cuinar la millor pasta a la bolonyesa.
Ingredients
-
400 grams de macarrons
-
300 grams de carn picada
-
1 ceba
-
1 all
-
2 pastanagues
-
200 mil·lilitres de vi blanc
-
2 o 3 tomàquets sucosos
-
1 got d’aigua natural
-
Tomàquet concentrat, fregit o natural de pot
-
Formatge ratllat per pasta
-
Oli d’oliva
-
Sal
Com fer macarrons a la bolonyesa
-
El primer pas es tallar la ceba en brunoise, pica l’all a trossos petits i tallar la pastanaga a trossets (mirar la imatge del procediment). En una paella fiquem un rajolí d’oli d’oliva i deixem escalfar.
-
Un cop l’oli estigui calent afegim les verdures (all, ceba i pastanaga) i deixem daurar a foc lent durant uns 10 minuts aproximadament.
-
Un cop les verduretes comencen a daurar-se afegim la carn picada i deixem cuinar uns minuts més fins que veiem que la carn comença a canviar de color.
-
Afegim 100 mil·lilitres de vi blanc per cuinar, remenem tot bé per barrejar els ingredients i deixem a foc mitjà que es vagi evaporant l’alcohol del vi.
Veure la recepta completa
Macarrons a la catalana
Descobreix la recepta autèntica de macarrons a la catalana, la deliciosa pasta de l'àvia. Cuina tradicional per gaudir en família. No t'ho perdis!
Ingredients
-
400 grams de macarrons
-
1 ceba gran
-
2 alls
-
500 grams de carn picada mixta (vedella i porc)
-
1 llauna de tomàquet triturat natural
-
1 copa de vi blanc
-
150 grams de formatge ratllat
-
3 fulles de llorer
-
Sal
-
Pebre al gust
-
Oli d'oliva verge extra
-
Sucre (opcional)
Com fer macarrons a la catalana
-
En primer lloc, posem a bullir aigua amb una mica de sal en una olla gran. Quan l'aigua estigui bullint, afegim els macarrons i els coem segons les indicacions del paquet. Un cop cuits, els escorrem i els reservem.
-
Al mateix temps, pelem i piquem la ceba i l'all. En una paella gran, escalfem una mica d'oli d'oliva i sofregim la ceba i l'all a foc mitjà.
-
Quan la ceba estigui daurada, afegim la carn picada. Remenem bé perquè es cogui de forma uniforme.
-
Un cop la carn està cuita, incorporem el tomàquet triturat i remenem. Afegim també la copa de vi blanc, el sucre (si decidim usar-lo per suavitzar l'acidesa del tomàquet), les fulles de llorer, sal i pebre al gust.
Veure la recepta completa
Macarrons amb bròquil
Entra i descobreix com fusionar la pasta i el bròquil. T'ensenyem pas a pas com preparar un deliciós plat de macarrons amb bròquil i formatge.
Ingredients
-
500 grams de macarrons
-
1 bròquil gran
-
1 gra d'all
-
Pebre al gust
-
150 grams de formatge parmesà ratllat
-
Bitxos (opcional)
-
Oli d'oliva
-
Sal al gust
Com fer macarrons amb bròquil
-
Preparació del bròquil: Comencem per rentar el bròquil i separar els ramells. Després, ho bullim en una olla amb prou aigua i sal durant uns 10 minuts aproximadament. Quan estigui cuit però encara ferm, ho retirem de l'aigua i ho deixem escórrer.
-
Cuina els macarrons: A la mateixa aigua que hem cuit el bròquil, hi afegim els macarrons. Cuinem segons les instruccions del paquet fins que estiguin al dente. Després, els escorrem i reservem una mica de l'aigua de cocció per més endavant.
-
Preparació de l'all: Mentre els macarrons són al foc, piquem la dent d'all molt finament.
-
Saltejat: En una paella gran, afegim un raig d'oli d'oliva i quan estigui calent, afegim els alls picats i els bitxos opcionalment. Saltegem a foc mitjà-baix fins que l'all comenci a daurar-se.
Veure la recepta completa
Macarrons amb verdures
Prova aquesta deliciosa recepta de pasta amb verdures i sorprèn als teus convidats amb un plat exquisit i saludable. Si ets amant del menjar italià no t'ho pots perdre.
Ingredients
-
400 grams de macarrons. Pots escollir el tipus de macarró que més t'agradi.
-
1 gra d'all.
-
2 cebes
-
2 carabassons
-
1 pebrot vermell
-
1 pebrot verd
-
1 albergínia gran
-
1 pastanaga
-
Salsa de tomàquet fregit
-
Formatge ratllat o en pols
-
Oli d'oliva
-
Sal
-
Espècies a el gust com pebre o orenga
Com fer macarrons amb verdures
-
Omplim una olla amb aigua i la posem a bullir a foc mitjà-alt. Hi tirem una mica de sal a l'aigua.
-
Quan comenci a bullir l'aigua afegim els macarrons. És important mirar el paquet el temps de cocció ja que dependrà del tipus de macarrons que hàgim comprat. Periòdicament remenem els macarrons amb algun estri de cuina per evitar que els macarrons s'enganxin.
-
Paral·lelament, mentre es cuinen els macarrons vam començar a tallar la ceba en juliana i piquem els alls en cubs petits.
-
Tallem el carbassó a daus, els pebrots verds, vermells i les albergínies a tires i la pastanaga podem ratllar-o tallar-la a trossets petits.
Veure la recepta completa
Macarrons amb salsa de carbassa rostida, la recepta de pasta ideal per la tardor
Gaudeix d'aquesta exquisida recepta tardorenca de macarrons amb salsa de carbassa rostida. Perfecte per als dies frescos, fàcil de preparar i plena de sabor.
Ingredients
-
150 grams de macarrons
-
150 grams de carbassa
-
1 ceba blanca
-
50 mil·lilitres de llet o nata líquida per cuinar
-
Un pessic de nou moscada mòlta
-
Oli d'oliva verge extra
-
Sal
-
Pebre al gust
Com fer macarrons amb salsa de carbassa rostida, la recepta de pasta ideal per la tardor
-
Comencem pelant i tallant la carbassa a trossos petits. Els posem en una safata amb una mica d'oli d'oliva i els rostim al forn fins que estigui tendra i daurada.
-
Cuinem els macarrons seguint les indicacions del paquet, assegurant-nos que quedin al dente. Escorrem i reservem.
-
Mentrestant, tallem la ceba a tires fines i la cuinem a foc lent en una paella amb una mica d'oli d'oliva fins que estigui daurada i tendra.
-
Quan la carbassa estigui rostida, la posem en una batedora juntament amb la ceba pochada i la triturem fins a obtenir una barreja suau i homogènia.
Veure la recepta completa