- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de macarrons amb salsa de carbassa rostida
La primera vegada que vaig tastar els macarrons amb salsa de carbassa rostida va ser durant un viatge a Itàlia. En un restaurant local, em van oferir aquest plat com a opció de temporada, ja que la carbassa era l'ingredient estrella en aquell moment.
Em va sorprendre com era de senzilla la combinació: carbassa, pasta, i una salsa molt saborosa. Va ser una manera diferent de gaudir de la pasta, allunyada de les clàssiques salses de tomàquet o formatge.
Des de llavors he recreat aquesta recepta a casa amb algunes modificacions. Pots preparar-la amb formatge parmesà o una mica de ricotta.
També és fàcil alleugerir-la utilitzant brou de verdures en lloc de llet. Una altra variant és incloure fruits secs, com nous o pinyons, per donar-li un toc cruixent.
Si t'agraden les receptes amb carbassa llavors has de tastar el nostre risotto de carbassa i parmesà , la crema de carbassa o el puré de carbassa .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer macarrons amb salsa de carbassa
- Comencem pelant i tallant la carbassa a trossos petits. Els posem en una safata amb una mica d'oli d'oliva i els rostim al forn fins que estigui tendra i daurada.
- Cuinem els macarrons seguint les indicacions del paquet, assegurant-nos que quedin al dente. Escorrem i reservem.
- Mentrestant, tallem la ceba a tires fines i la cuinem a foc lent en una paella amb una mica d'oli d'oliva fins que estigui daurada i tendra.
- Quan la carbassa estigui rostida, la posem en una batedora juntament amb la ceba pochada i la triturem fins a obtenir una barreja suau i homogènia.
- Aboquem la barreja de carbassa i ceba a la paella. Afegim tota la llet directament a la paella i cuinem a foc lent, remenant bé perquè la salsa quedi cremosa i ajustant la seva consistència amb la llet.
- Afegim nou moscada, sal i pebre al gust mentre la salsa es cuina i s'espesseix lleugerament.
- Finalment, incorporem els macarrons cuits a la paella i ho barregem tot bé perquè quedin coberts de salsa.
- Servim calent i gaudim dels nostres macarrons amb salsa de carbassa rostida.