macarrons amb salsa de carbassa rostida, la recepta de pasta ideal per la tardor

Recepta de macarrons amb salsa de carbassa rostida

La primera vegada que vaig tastar els macarrons amb salsa de carbassa rostida va ser durant un viatge a Itàlia. En un restaurant local, em van oferir aquest plat com a opció de temporada, ja que la carbassa era l'ingredient estrella en aquell moment.

Em va sorprendre com era de senzilla la combinació: carbassa, pasta, i una salsa molt saborosa. Va ser una manera diferent de gaudir de la pasta, allunyada de les clàssiques salses de tomàquet o formatge.

Des de llavors he recreat aquesta recepta a casa amb algunes modificacions. Pots preparar-la amb formatge parmesà o una mica de ricotta.

També és fàcil alleugerir-la utilitzant brou de verdures en lloc de llet. Una altra variant és incloure fruits secs, com nous o pinyons, per donar-li un toc cruixent.

Si t'agraden les receptes amb carbassa llavors has de tastar el nostre risotto de carbassa i parmesà , la crema de carbassa o el puré de carbassa .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Macarrons amb bròquil

Macarrons amb bròquil

Macarrons a la catalana

Macarrons a la catalana

Macarrons amb verdures

Macarrons amb verdures

Macarrons a la bolonyesa

Macarrons a la bolonyesa

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer macarrons amb salsa de carbassa

  1. Comencem pelant i tallant la carbassa a trossos petits. Els posem en una safata amb una mica d'oli d'oliva i els rostim al forn fins que estigui tendra i daurada.
  2. Cuinem els macarrons seguint les indicacions del paquet, assegurant-nos que quedin al dente. Escorrem i reservem.
  3. Mentrestant, tallem la ceba a tires fines i la cuinem a foc lent en una paella amb una mica d'oli d'oliva fins que estigui daurada i tendra.
  4. Quan la carbassa estigui rostida, la posem en una batedora juntament amb la ceba pochada i la triturem fins a obtenir una barreja suau i homogènia.
  5. Aboquem la barreja de carbassa i ceba a la paella. Afegim tota la llet directament a la paella i cuinem a foc lent, remenant bé perquè la salsa quedi cremosa i ajustant la seva consistència amb la llet.
  6. Afegim nou moscada, sal i pebre al gust mentre la salsa es cuina i s'espesseix lleugerament.
  7. Finalment, incorporem els macarrons cuits a la paella i ho barregem tot bé perquè quedin coberts de salsa.
  8. Servim calent i gaudim dels nostres macarrons amb salsa de carbassa rostida.
com fer macarrons amb salsa de carbassa
com cuinar macarrons amb salsa de carbassa
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: