7 receptes amb carbassa, perfectes per gaudir aquesta tardor

receptes originals de carbassa

En aquest article, et porto una selecció de les millors receptes amb carbassa per inspirar-te a la cuina. Descobrirem una varietat de plats que van des de la crema de carbassa suau i reconfortant fins als bunyols de carbassa cruixents, passant per la carbassa al forn, ideal per acompanyar qualsevol àpat.

Pastís de carbassa

Pastís de carbassa

Vols aprendre a preparar un deliciòs pastís de carbassa? Entra i descobreix els ingredients i el pas a pas que necesitas per preparar un bon pastís.

Ingredients

  • 350 grams de carbassa
  • 4 ous
  • 300 grams de farina de reposteria
  • 1 sobre de llevat químic
  • 200 grams de sucre blanc o moré
  • Sucre glass
  • Canela
  • Nou moscada
  • Nous trossejades (opcional)
  • Mantega (per untar el motlle)
  • Oli d’oliva

Com fer pastís de carbassa

  1. El primer pas és tallar la carbassa i netejar-la. Pelem la carbassa, la partim per la meitat i li traiem totes les llavors del seu interior. Fem trossets mitjans. Precalentem el forn a 180 ºC. Ara hem de coure els trossos de carbassa. Jo normalment si tinc temps prefereixo cuinar-la al forn. No obstant, el temps aproximat de cocció en forn és de 40 minuts a 1 hora per a que quedi ben toveta. Si no tens tant temps pots ficar-la a coure en aigua i en uns 20 minuts estarà ben tova.
  2. Un cop passat el temps i els trossos de carbassa estiguin ben tous, els traiem i els posem en un plat. Amb l’ajuda d’una cullera o forquilla aixafem tots els trossets fins a obtenir una massa.
  3. En un bol apart trenquem els ous i batim fins a que escumegin. Afegim l’oli mentre continuem batint tot. En aquest punt posem la farina (poc a poc), el llevat químic, mitja culleradeta de nou moscada i un toc de canela en pols.
  4. Afegim la mescla on tenim la carbassa aixafada i remenem tot bé. Opcionalment podem afegir nous trossejades.
Veure la recepta completa

Crema de carbassa

Crema de carbassa

Vols aprendre a preparar una deliciosa recepta de crema de carbassa? T’ensenyem com fer pas a pas 4 variants diferents de crema de carbassa.

Ingredients

  • 750 grams de carbassa
  • 1 patata
  • 1 ceba
  • 5 gots d’aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer crema de carbassa

  1. El primer pas es netejar i tallar les verdures. Pelem la carbassa i traiem la part central on estan els fils de la carbassa. La tallem en daus.
  2. Pelem la ceba i la tallem en juliana. Pelem la patata i la trossegem en daus de tamany mig.
  3. Posem una mica d'oli en una olla i aboquem la ceba tallada. És important afegir primer la ceba ja que triga més a fer-se.
  4. Un cop la ceba estigui una mica daurada afegim la patata i la carbassa.
Veure la recepta completa

Carbassa al forn

Carbassa al forn

La carbassa al forn es una recepta molt senzilla de preparar i amb uns molt bons resultats. T’ensenyem pas a pas com preparar carbassa rostida.

Ingredients

  • 1 carbassa d’un kilo aproximadament
  • Sal
  • Pebre
  • Herbes aromàtiques com romaní o orenga
  • Oli d’oliva verge extra
  • Nous (opcional)

Com fer carbassa al forn

  1. El primer pas és precalentar el forn a uns 180ºC. D’aquesta forma, quan tinguem la carbassa tallada el forn ja estarà llest per rostir.
  2. Rentem bé tota la carbassa per eliminar la brutícia i la tallem longitudinalment a rodanxes. Les rodanxes han de ser de uns 2 cm de gruix (mira fotografia del plat).
  3. Col·loquem cada tros en una font apta per fornejar. És important que hi hagi un petit espai entre tros i tros.
  4. Afegim una rajolí d’oli d’oliva per sobre les rodanxes de carbassa. Posem pebre i sal al gust i els posem al forn.
Veure la recepta completa

Risotto de carbassa i parmesà, un dels millors risottos que pots preparar a la tardor

Risotto de carbassa i parmesà, un dels millors risottos que pots preparar a la tardor

Assaboreix la tardor amb un risotto de carbassa i parmesà, una recepta irresistible que captura l'essència de la temporada.

Ingredients

  • 1 ceba
  • 350 grams carbassa pelada
  • 200 grams d'arròs arbori per a risotto
  • 110 mil·lilitres de vi blanc
  • 1 litre de brou de pollastre
  • 80 grams de formatge parmesà o Grana Padano
  • 30 grams de mantega
  • Pebre negre mòlt
  • Farigola seca
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Com fer risotto de carbassa i parmesà, un dels millors risottos que pots preparar a la tardor

  1. El primer pas és pelar la carbassa i tallar-la a trossos. És important que sigui en forma de daus de mida petita i mitjana. Reservem.
  2. Piquem la ceba a l'estil Brunoise. A la cassola on cuinarem el risotto hi posem la ceba amb una mica d'oli d'oliva i ho deixem uns 15 minuts al costat de 15 grams de mantega.
  3. Passat aquest temps afegim els daus de carbassa i posem una mica de farigola i de pebre negre al gust. També una mica de sal. Pugem el foc i deixem cuinar 3-4 minuts. Tot seguit afegim l'arròs especial per a risotto.
  4. Deixem cuinar la barreja amb l'arròs durant uns 3 minuts i hi afegim els 100 mil·lilitres de vi blanc. Cuinem fins que l'alcohol s'evapori. Durant aquest temps posem una tassa de brou de pollastre o verdures a escalfar al microones. També podem escalfar el litre de brou en un cassó però jo prefereixo anar escalfant a poc a poc al microones segons la quantitat de brou que necessito.
Veure la recepta completa

Bunyols de carbassa fàcils i esponjosos, la recepta de l'àvia perfecta per la tardor

Bunyols de carbassa fàcils i esponjosos, la recepta de l'àvia perfecta per la tardor

Descobreix com fer deliciosos bunyols de carbassa amb ingredients simples. Perfectes per gaudir a la tardor amb cafè o xocolata.

Ingredients

  • 260 grams de carbassa
  • 200 grams de farina de blat
  • 2 ous
  • 15 grams de sucre
  • 13 grams de llevat químic o pols de coure
  • Ratlladura de mitja taronja
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • Un pessic de sal
  • Oli per fregir
  • Sucre (opcional)

Com fer bunyols de carbassa fàcils i esponjosos, la recepta de l'àvia perfecta per la tardor

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i trossegem la carbassa. La col·loquem en una safata i la rostim durant uns 20 minuts fins que estigui tova. Alternativament, podem coure-la en aigua bullint durant uns 15 minuts.
  2. Deixem refredar una mica la carbassa i la triturem fins a obtenir un puré homogeni.
  3. En un bol gran, batem els ous juntament amb el sucre, la ratlladura de taronja, la canyella i un pessic de sal. Afegim el puré de carbassa i barregem bé.
  4. Tamisem la farina i el llevat sobre la barreja anterior i remenem fins a obtenir una massa sense grumolls.
Veure la recepta completa

Pizza de Carbassa

Pizza de Carbassa

Descobreix la deliciosa combinació de sabors a la nostra pizza de Carbassa amb ceba caramel·litzada, bacó cruixent i cremosa burrata.

Ingredients

  • 150 grams de carbassa pelada
  • Tomàquet fregit
  • Mozzarella per a pizza
  • 1 ceba
  • Taquets de bacó
  • 1 massa de pizza
  • 1 burrata

Com fer pizza de carbassa

  1. Trossegem la carbassa en daus. Preescalfem el forn amb calor amunt i avall a 180 ºC.
  2. Posem els daus de carbassa en un plat. Fem una mica d'oli i remenem perquè tots els daus quedin lleugerament impregnats d'oli. Opcionalment podem posar un toc d'orenga o farigola.
  3. Posem paper de forn en una safata apta per a forn i afegim els daus de carbassa per sobre. Un cop estigui el forn preescalfat introduïm la safata i deixem cuinar uns 20 minuts aproximadament. És important anar comprovant si la carbassa està tova. Si no és així, deixem uns minuts més.
  4. Mentre es cuina la carbassa al forn pelem i tallem la ceba a la juliana. Afegim oli en una paella i quan estigui calent posem la ceba ja tallada a foc mitjà.
Veure la recepta completa

Puré de carbassa i pastanaga cremós, la recepta de l'àvia ideal per als sopars de tardor

Puré de carbassa i pastanaga cremós, la recepta de l'àvia ideal per als sopars de tardor

Gaudeix d'un puré de carbassa, ideal per a la tardor. Lleuger, nutritiu i fàcil de preparar, perfecte per als dies frescos.

Ingredients

  • 500 grams de carbassa
  • 1 pastanaga
  • 1 patata
  • 1 porro
  • Aigua (prou per cobrir les verdures)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre al gust

Com fer puré de carbassa i pastanaga cremós, la recepta de l'àvia ideal per als sopars de tardor

  1. Rentem i pelem la pastanaga i la patata. Tallem la pastanaga a rodanxes i la patata a trossos. Netegem el porro, retirem l'arrel i la tija verda, i tallem la part blanca a rodanxes fines. Si hem comprat la carbassa sencera, la pelem, retirem les llavors i la tallem a trossos.
  2. En una cassola gran, hi afegim un rajolí d'oli d'oliva verge extra i escalfem a foc mitjà. Hi afegim el porro i ho cuinem durant uns minuts fins que estigui tou. Incorporem la pastanaga, la patata i la carbassa. Saltegem-ho tot junt durant uns 5 minuts perquè es barregin els sabors.
  3. Afegim sal i pebre al gust, després afegim aigua suficient per cobrir totes les verdures. Pugem el foc fins que l'aigua bulli, després abaixem el foc, tapem la cassola i deixem coure durant 20-30 minuts, o fins que les verdures estiguin tendres.
  4. Un cop cuites les verdures, retirem la cassola del foc i utilitzem una batedora de mà per triturar-ho tot fins a obtenir una textura homogènia. Si el puré és massa espès, podem afegir una mica més d'aigua fins a assolir la consistència desitjada. Provem i ajustem de sal si cal.
Veure la recepta completa

Flam de carbassa de l'àvia al forn amb llet condensada: una recepta ràpida i fàcil de cuinar

Flam de carbassa de l'àvia al forn amb llet condensada: una recepta ràpida i fàcil de cuinar

Descobreix el sabor tardorenc amb aquest flam de carbassa, unes postres suau i especiades, perfecte per acompanyar les nits fresques i celebracions especials.

Ingredients

  • 230 grams de carbassa (sense pell ni llavors)
  • 250 mil·lilitres de llet condensada
  • 150 mil·lilitres de llet evaporada
  • 100 grams de sucre (per al caramel)
  • 60 mil·lilitres d'aigua (per al caramel)
  • 4 ous grans
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (5 ml)
  • 1/2 culleradeta de canyella en pols (opcional)
  • Un pessic de sal

Com fer flam de carbassa de l'àvia al forn amb llet condensada: una recepta ràpida i fàcil de cuinar

  1. Tallem 230 grams de carbassa a trossos petits i la col·loquem en una olla amb prou aigua per cobrir-la.
  2. Cuinem la carbassa a foc mitjà durant 15-20 minuts, fins que estigui tendra.
  3. Escorrem la carbassa i la triturem amb una forquilla o en una liquadora fins a obtenir un puré suau. Reservem.
  4. Barregem 100 grams de sucre amb 60 mil·lilitres d'aigua en una cassola a foc mitjà i cuinem sense regirar fins que el sucre es fongui i adquireixi un color daurat.
Veure la recepta completa