- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de risotto cremós de carbassa amb formatge parmesà
Avui és diumenge i com cada setmana toca preparar un bon àpat. He decidit optar per un plat fet amb arròs: el risotto de carbassa i formatge. Aquest cereal és sens dubte un dels aliments més versàtils que tenim a la cuina ja que podem preparar una infinitat de receptes amb ell.
De tots els tipus de risotto que he provat, aquesta recepta és una de les meves preferides. Afegint la quantitat necessària de mantega, formatge i carbassa aconseguirem un arròs cremós amb un toc dolç gràcies a la carbassa.
A més, a mi sempre m'agrada afegir una mica de vi blanc de cuina. Deixa un sabor molt bo a l'arròs. Estic segur que us encantarà!
Si t'agraden la carbassa aleshores has de veure les nostres receptes de carbassa . Si t’agraden els risottos llavors et recomano la nostra recepta de risotto de pera i pernil .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer risotto de carbassa pas a pas
- El primer pas és pelar la carbassa i tallar-la a trossos. És important que sigui en forma de daus de mida petita i mitjana. Reservem.
- Piquem la ceba a l'estil Brunoise. A la cassola on cuinarem el risotto hi posem la ceba amb una mica d'oli d'oliva i ho deixem uns 15 minuts al costat de 15 grams de mantega.
- Passat aquest temps afegim els daus de carbassa i posem una mica de farigola i de pebre negre al gust. També una mica de sal. Pugem el foc i deixem cuinar 3-4 minuts. Tot seguit afegim l'arròs especial per a risotto.
- Deixem cuinar la barreja amb l'arròs durant uns 3 minuts i hi afegim els 100 mil·lilitres de vi blanc. Cuinem fins que l'alcohol s'evapori. Durant aquest temps posem una tassa de brou de pollastre o verdures a escalfar al microones. També podem escalfar el litre de brou en un cassó però jo prefereixo anar escalfant a poc a poc al microones segons la quantitat de brou que necessito.
- Hi afegim dues tasses de brou de pollastre/verdures, abaixem una mica el foc i remenem tota la barreja d'ingredients.
- A mesura que es vagi absorbint el brou escalfem més i hi afegim. És important repetir aquest procés durant uns 20 minuts fins que l'arròs estigui al punt i anar remenant de tant en tant. Si no hi posem prou brou, l'arròs es podria cremar.
- Un cop la carbassa estigui cuinada i l'arròs al punt amb una forquilla acabem de xafar la carbassa. Afegim els 15 grams de mantega restants i abundant formatge Parmesà o Grana Padano ratllat.