puré de carbassa i pastanaga cremós, la recepta de l'àvia ideal per als sopars de tardor

Recepta de puré de carbassa cremós

El puré de carbassa és una recepta essencial a la tardor, quan les carbasses estan al punt òptim i busquem plats reconfortants per als dies més frescos. Aquest puré destaca per la textura suau i el sabor dolç, que el diferencien de la crema de carbassa.

Mentre que la crema sol incloure ingredients com nata o llet per a una consistència més rica i cremosa, el puré de carbassa s'elabora principalment amb aigua, cosa que el fa més lleuger i adequat per als que busquen una opció saludable. A més, el puré de carbassa és versàtil i fàcil de preparar, ideal per aprofitar els sabors i nutrients de la temporada.

Si t'agraden els purés i les cremes aleshores has de tastar la nostra crema de carbassa , la crema de carbassó o les més de tardor, com l a crema de castanya .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Gaspatxo

Gaspatxo andalús

Gaspatxo de síndria

Gaspatxo de síndria

Crema de carbassa

Crema de carbassa

Gaspatxo de meló

Gaspatxo de meló

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer puré de carbassa i pastanaga

  1. Rentem i pelem la pastanaga i la patata. Tallem la pastanaga a rodanxes i la patata a trossos. Netegem el porro, retirem l'arrel i la tija verda, i tallem la part blanca a rodanxes fines. Si hem comprat la carbassa sencera, la pelem, retirem les llavors i la tallem a trossos.
  2. En una cassola gran, hi afegim un rajolí d'oli d'oliva verge extra i escalfem a foc mitjà. Hi afegim el porro i ho cuinem durant uns minuts fins que estigui tou. Incorporem la pastanaga, la patata i la carbassa. Saltegem-ho tot junt durant uns 5 minuts perquè es barregin els sabors.
  3. Afegim sal i pebre al gust, després afegim aigua suficient per cobrir totes les verdures. Pugem el foc fins que l'aigua bulli, després abaixem el foc, tapem la cassola i deixem coure durant 20-30 minuts, o fins que les verdures estiguin tendres.
  4. Un cop cuites les verdures, retirem la cassola del foc i utilitzem una batedora de mà per triturar-ho tot fins a obtenir una textura homogènia. Si el puré és massa espès, podem afegir una mica més d'aigua fins a assolir la consistència desitjada. Provem i ajustem de sal si cal.
  5. Servim el puré de carbassa calenta, tebi o fins i tot fred. Aquest puré és perfecte com a plat principal lleuger, guarnició per a carns i peixos, o fins i tot com a base per a altres receptes.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: