- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta d'espaguetis amb verdures saltejades
La recepta d'avui la pot cuinar qualsevol persona. No cal tenir experiència en la cuina ja que només hem de preparar unes verduretes i cuinar uns espaguetis.
Els espaguetis amb verdures saltejades és un dels meus plats favorits de pasta. Sobretot quan li afegeixo salsa de soja i formatge parmesà. Queda deliciós!
Podem afegir a aquest plat qualsevol vegetal que tinguem a la nevera. Els que he escrit a la recepta són els que avui tenia a casa meva, però altres dies m'agrada afegir-xampinyons, patata o tomàquets cherry.
Un altre punt important és l'amaniment que triem. Com he dit m'encanta acompanyar-lo amb salsa de soja i cuinar-lo un wok al més pur estil asiàtic.
També podem posar-li pebre, oli i sal o fins i tot pesto d'alfàbrega o pesto rosso.
També podem cuinar variants d'aquest plat. Podem preparar espaguetis amb verdures i pollastre, espaguetis amb verdures i gambes o fins i tot espaguetis amb verdures i vedella. Afegir algun tipus de carn aportarà proteïnes a la recepta a part dels carbohidrats, sals minerals i vitamines gràcies a la pasta i vegetals.
L'últim consell que et dono és afegir bròquil. Aquesta verdura és una de les meves preferides no només per tots els beneficis que ens aporta sinó també pel seu sabor. Si tens una mica de bròquil a la teva cuina llavors has d’afegir-ne a la recepta si o si. Per cert, no et perdis els nostres macarrons a la bolonyesa o la recepta de macarrons amb verdures .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer espaguetis amb verdures
- Agafem una cassola, l'omplim d'aigua i la deixem escalfar a foc mitjà fins que bulli. Afegim una mica de sal.
- Un cop l'aigua estigui bullint afegim els 400 grams d'espaguetis. Deixem cuinar 10-15 minuts. Si són integrals trigaran una mica més a cuinar-se. Recomanem seguir les instruccions del paquet d'espaguetis.
- Un cop els espaguetis estiguin cuits, escorrem i reservem.
- Mentre es cuinen els espaguetis podem preparar els vegetals.
- Pelem la ceba i el gra d'all. Els piquem a trossets petits.
- Obrim els pebrots verds i vermells per la meitat, li passem una aigua i traiem les llavors del seu interior. Tallem en trossos mitjans.
- Tallem l'albergínia o els carbassons a daus o a rodanxes. Jo no els trec la pell, però es poden pelar abans de trossejar.
- Pelem les pastanagues i les ratllem.
- Un cop tenim les verdures tallades agafem una paella i hi afegim una mica d'oli.
- Posem el gra d'all trossejat i deixem cuinar uns 3 minuts.
- Tot seguit hi afegim els pebrots i la ceba. Deixem cuinar uns 10 minuts fins que la ceba comenci a daurar-se i els pebrots a estar una mica fets.
- Hi afegim els trossets d'albergínia o carbassó. Afegim també la pastanaga i anem remenant els ingredients. Cuinem durant 10 minuts més fins que veiem que els vegetals estan gairebé cuinats.
- Quan estiguin les verdures gairebé fetes afegim els espaguetis i remenem tot perquè es barregin els sabors. En aquest punt m'agrada afegir una mica de salsa de soja a la barreja.
- Deixem uns 5 minuts. Comprovem que les verdures estiguin cuinades i servim en 4 plats.
- Afegim olives negres, una mica de pebre mòlt i formatge parmesà ratllat.
- Ja podem gaudir d’aquest menjar d’espaguetis amb delicioses verdures saltejades!