- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de patates rostides al forn
Fa poc vam veure com preparar delicioses carxofes al forn . Avui porto una altra recepta al forn, aquest cop d’un tubercle: patates al forn.
Les patates al forn són perfectes per acompanyar tot tipus de plats principals , sobretot de carn i peix. Es preparen amb una mica d’oli, sal i tot tipus d’herbes. Pot utilizar herbes provençals, romaní, farigola, julivert… Nosaltres avui per cuinar-les emprarem pebre, orenga i farigola.
Si t’agraden les receptes amb patates, aleshores has de provar les patates d’Olot i la nostra deliciosa recepta de truita de patates . No te les pots perdre!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer patates rostides al forn
- El primer pas per preparar patates al forn és preescalfar al forn per dalt i per baix a una temperatura d’uns 200 ºC.
- Mentre el forn està agafant la temperatura adequada, rentem molt bé les patates trient tota la sorra que puguin tenir. Aquesta part és molt important ja que ens les menjarem amb pell.
- Un cop ben netes les tallem en la forma que més ens agradi. Jo normalment ho faig a daus però també pots fer meitats o el que més et vingui de gust. Això ja dependrà de com ens agradi servir aquest plat.
- Posem les patates en una safata apta per forn amb la pell cap abaix (durant la cocció les girarem). Et recomano que posis paper de forn a la safata per evitar que les patates s’enganxin.
- Afegim oli d’oliva. Intentem que totes quedin ben impregnades d’oli. Seguidament afegim també la farigola, l’orenga, el pebre negre i una miqueta de sal per sobre. Posem també els alls sense pelar escampats per les patates.
- Un cop la temperatura del forn sigui la correcta, posem la safata amb les patates alinyades i tanquem el forn. Esperem uns 15-20 minuts fins que veiem que les patates comencen a daurar-se.
- En aquest punt obrim el forn, traiem la safata i girem les patates. Tornem a introduir la safata al forn i esperem uns 15-20 minuts més a que s’acabin de fer.
- El temps exacte de cocció dependrà del tipus de patata, el tamany i el forn que estiguem usant. El que jo recomano és anar comprovant l’estat de les patates amb un escuradents. Si entra bé sense cap resistencia vol dir que les patates ja estan llestes.
- Un cop que haguem comprovat que ja estan cuinades, les traiem del forn i opcionalment afegim una rajolí més d’oli d’oliva per sobre. Ja només queda servir-les i menjar-les d’acompanyament d’algun altre plat com carns o peix.